10-words-you-need-to-stop-misspellling

Ska snart hoppa in i duschen och dra iväg till Gabbi. Vi ska ut och mellandagsrea-shoppa (för min del ska jag försöka hålla mig i skinnet och försöka att bara få med mig krympplast och virknålar (<--- annars kan jag ju inte börja virka) hem)

Jag följer Digg på Twitter (jag tror att det var så användaren hette. Han finns under rekommendationerna i alla fall) som länkade den här 10-words-you-need-to-stop-mispelling-listan. av någon som kallar sig för The Oatmeal.(länk igen)

Jag skulle bli lycklig om jag någon dag fick ha den affischen hängandes på min vägg.

För övrigt har jag sett till att få många delfiner överkörda i mina dar. :(

Awesome icefortress of DOOM


De senaste dagarna har jag:

* varit med brorsan lite.
* Njutit av julen
* Varit sjuk och utslagen en hel dag
* Skaffat Twitter, där jag skriver ungefär samma sak som här. Fast på 140 tecken, och på engelska.* och igår byggde jag ett snöfort. Själv.

Jag gör ont. hela jag. Nacken, ryggen, biceps, triceps, filémusklerna, axlarna, underarmarna, fingertopparna, lilltårna. Peka ut någonting på en anatomisk karta, och ja, jag har träningsvärk där. Har fått mig den fetaste workouten på länge. 

Det tog pappa åtta timar för att sluta sörja den geggiga gräsmattan och komma ut och skotta av lite snö från förrådstaket så att (..det inte skulle braka in, främst) jag kunde bygga lite till. Det blev inte helt klart innan minusgraderna kom och mina tår var istappar, men efter drygt tio timmars tappert byggande kan jag stoltsera med:Någonting som liknar ett tak med takfönster

oooch....en ingång! Tyvärr hann minusgradernakrypa fram och mina tår blev sådär zombievita och tappade känseln (inga amputationer krävdes dock. YES!), så jag kunde inte slutföra heeeela taket, men den största biten. suck. det hade varit mysigt med en ingång man tvingas krypa igenom.

Idag skulle jag ha åkt pulka med Henrietta och tina, fast eftersom jag tror jag kommer kollapsa om jag försöker gå upp för en backe och sen åka ner för en isbana och antagligen slå i svanskotan (som faktiskt inte får mig att vrida mig i plågor som resten av kroppen gör. Än.) ställde jag in.

Undrar vad jag ska hitta på istället. vill leka i min snökoja, men kan inte böja mig ner. 

Humdidumdiduuum.

Sitter och googlar på olika häftiga rum samtidigt som jag knaprar i mig de sista hemmagjorda pralinerna.(source)(source)

Jag skulle inte tacka nej till en sådan tavelvägg, även om den var lite för perfekt för min smak. Jag är för övreigt på gång med en tavelvägg, men den ser lite sorglig ut eftersom den är så ofixad.Jag är lite stressad för skolstarten.
Bah.


EDIT: jag upptäckte just att det olycksbådande braket jag hörde för en stund sen var en ram jag målat som föll ner i marken. Glas i stora skärvor. Ännu sorgligare tavelvägg.

Dan före dopparedan'


Imorgon är det jul, tjolahipp tjolaho!
Vår familj satsar som vanligt på FULLSTÄNDIG MATKOMA (ett så allvarligt tillstånd att det förtjänar versaler) och jag drar mitt strå till stacken genom att fixa praliner, chokladmoussetårta, potatissallad, tomatsalsa och fikon-experiment-saker. Bror min ska helsteka en kalkon i ugn, vilket kommer vara hedergästen på matbordet eftersom vi aldirg tidigare försökt oss på någonting liknande. Mamma står för köttbullar, prinskorv och sallad. Pappa har..

Han har..

han.

har handlat en burk sill.


Euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw.

----

Idag var jag hemma hos Gabbi, som precis har flyttat. Tipptopp I say.
Dessutom har jag övningskört på snö, vilket innebar att jag tappade kontrollen över bilen alldeles för många gånger, men jag lever och mår bra, så körkortet kanske kommer i hamn någon vacker dag.

----

För övrigt kan alla som tycker om Laurie Liptons illustrationer nu också bära dem.


----

Nu måste jag julstöka vidare.

Igår var jag och hela sthlm och julhandlade och idag


...så såg hela min omgivning ut som ett enda stort julkort, så jag rusade ut med kameran

och han knäppa en bild innan batterierna tog slut. Suck.

Fick ägna morgonen och julklappsstök istället: städade större delen av mammas och pappas badrum, och satte fast en ballong med 'god jul, till mamma och pappa från Miriam' på dörren (ballonger är världens bästa post-it-lapp!) och..lekte lite med textilfärger:Pappa får nämligen en t-shirt med lite ego-boost på.

Lite senare idag så ska jag ta svininfluensavaccin (mamma tjatar ihjäl oss) , och åka och handla lite prylar som jag behöver för att laga chokladpraliner till ett helt kompani.


Åh.
En random sak som hände inatt var att jag drömde att jag, Gabbi och Gabbis mamma skulle lära hemlösa att gå på styltor. Om vi lyckades vet jag inte, men jag var glad hela morgonen sen.


Fabulösa smycken och så


Idag har jag blivit kär i ofantligt många smycken, bland annat:

Alla tre ovanstående bilder kommer från norska Bjorgs lookbok.


Har också ÄNTLIGEN invigt den älskade pulkabacken, Henrietta och jag åkte tills vi inte kände våra tår. Jenny var med en sväng också, innan hon drog iväg till jobbet.

<3

:D


19-12-2009

Idag har jag mest suttit i vinteride och tecknat den här. Den coolaste pippin ni någonsin sett tippar jag på.

/Miriam


FredagFöröker jobba på med julklapparna, vilket innebär klippande, klistrande och färgklet, ex nedan:Mest av allt vill jag gå ut i snön (vi har ju 25 centimeter att pulsa igenom) men om jag vill ha sällskap måste jag vänta tills på söndag, när Henrietta har avklarat sin supertenta och är lika fri som fåglarna.

Njuter av synen i alla fall.

Också kommit på att Presentpapper är en ondskans varelse, det går helt enkelt inte att göra snyggt. Familjen får sina presenter i egengjorda tygpåsar i år.

Tipptopp.

 


Stickat och sånt


Som vänsterhänt pysselfreak så finns det en sak som suger så hårt.
Stick/broderi/virkbeskrivningar.

(Konservöppnare också! Om man skulle råka behöva en sån, i denna barmhärtiga draglockstid.) 

Meeeen..idag var jag med Gabbi i stan och lånade denna smått fantastiska bok på Stadsbiblioteket:Den ser inte mycket ut för omvärlden, men jag tror att jag ska kunna åstadkomma någonting litet iallafall, lära mig grunderna och kanske klara av en stickad halsduk.

Sååå..

Idag, halsduk hemma. IMORGON VÄRLDEN! MUHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!

(Source: jag. Fotat vid Mariatorget)(Source)(Source)(source) (OCH HOTDAMN VAD COOLT!)
//Miriam


P.S

När jag blir stor ska jag ha ett vardagsrum som ser ut som bibliotekets rotunda, med hyllor av böcker och böcker och böcker nästan ända upp till taket. Det ska vara en massa bra böcker, men i de lägre hyllora ska mest böcker som finns i Facksal 3 finnas - handarbete, matlagning och roliga grejer.

D.S.

---Det är urmysigt med all snö ute! Jag längtar efter att påbörja pulkasäsongen, men jag måste gräva fram en kompis med tid och lust och pulka/sopsäck. Spänningen tar kål på mig! MIIIIIIIIIH!

Ahem.

Jag måste börja göra julklappar också. Alla matgrjer görs dagen innan/på julafton, men alla andra grejer..uh..Jag har knappt startat. Stress.

Äh. Nu ska jag plita ner ett par hälsningar på de sista julkorten för i år, och så ska jag knapra i mig lite lunch (bön/makaronisallad är mumsmums) och se till att börja på någonting! Vad som helst! Jag måste nog göra en present per dag, för julafton kommer ju snart! :D 

Måndag


Eftersom jag fick kommentaren att mina bakgrundspäron ser ut som könsdelar (tack familj, tack...) kunde jag inte sluta se det uppenbara själv och har nu bytt ut till oskyldiga pingviner.

Tills vidare.

Idag har jag kört omkring för första gången i vinterväglag (!!!) och så har jag tränat ett medel max pass på Friskis&Svettis. Det var 80 minuter långt. Den första kvarten är kul, sen är det drygt 40 minuters tortyr, resterande är stretch och avslappning. Jag visste ju att det skulle bli jobbigt, särskilt när jumpaldearen var som en påtänd pratshowvärd i början, men jag menar..hujedamig.

Medan jag extatiskt hoppade runt i (någorlunda) takt som alla andra tänkte jag på hur häftiga statyer allihopa skulle bli. Tänk om tiden bara stannar under ett av passen och alla står stilla som sten - typ på ett ben med händerna i luften och grimaser i ansiktet. Då skulle alla frusna-i-tiden-tränare kunna ställas ut på ett museum som skulle hylla 'den mänskliga ansträngningen' eller 'motionen' eller något.

Jappjapp.


Tjoppdidoppdidooo

För att jag inte ska glömma bort alla coola grejer som jag har tänkt fixa. "Idéboken" är mitt block med skisser, den är rätt överfull med idéer av varierande kvalitet, så jag måste rensa bort skräpet.

Jag har mycket att göra 2010, men det är inga måsten, det är mest..förslag, ifall jag får tråkigt någon gång. Då vet jag att jag har saker att pyssla med ifall jag orkar. :D

Igår var mina kompisar här, vi julpysslade. Det var superduper! Jag fick knappt någonting gjort (ett futtigt kort, lite större än ett frimärke) men stämningen var mys.


(jag är lite trött på att läsa om andra människors spännande liv mkedan jag bara sitter här men jag gör det ändå)


Nu har jag gjort det igen, bokslukat som om det inte fanns någon morgondag. Trött men tillfredsställd över att ha avslutat Marisha Pessls (nej, jag har inte missat en vokal) "Fördjupade studier i katastroffysik" ("Special Topics in Calamity Physics"),lika tjock som en mindre tegelsten, men långt mer intressant.
Egentligen känns det inte som om det hände så mycket i början, men jag fortsatte läsa för de magiska meningarna (protagonisten/berättaren är en harvardsstudent, dotter till en universitetsprofessor. Hon kan uttrycka sig bättre än till exempel 'korruption suger' eller 'fjärilar är fina') och skickliga (...supersnygga) illustrationer (tecknade av författaren):"Jag var inte längre skämmigt uggleartad, utan skamlöst puddinglik (Visuellt hjälpmedel 9.0)"

Det är också en fin detalj med boken, i texten hänvisas det till illustratoner som 'visuellt hjälpmedel' som om hon skrev en labbrapport. Jag plöjde Katastroffysik två kvällar i rad (jag behövde läsa ut den för att inte försumma körkortsteorin som väntar), kort sagt handlar den om Blue Van Meer, en sistaårsstudent på gymnasiet som har rest runt i USA eftersom hennes pappa är en kringflackande universitetsprofessor. De slår sig ner i en liten stad där de tänkt stanna resten av året, och Blue börjar på S:t Gallaway där hon blir indragen i ett..tja..ett mysterium skulle man kunna kalla det. Hanna Schneider, filmkunskapslärarinna, är mystisk som få, tilldragande och hemlig och verkar ha ögonen uppe för Blue..

Som det står på baksidan av boken "Snart befinner sig Blue i en komplicerad härva av konspirationer, svek och död..."Läs den. Läs den. Läs den. (Om ni kan traggla er igenom början får ni belöningar i slutet)


Jag tyckte om slutet bäst. Det var mest händelserikt (det är ju oftast så..) och hjärtskärande fast ändå lite hoppfullt. Jag var hur trött som helst när jag släckte lampan 02.15 men jag kunde ändå inte somna för hjärtat bankade hårt av alla avslöjanden och min hjärna var överaktiv när jag knöt ihop alla trådar.


Uhm..Ja, jag är inte så mycket för att skriva rescensioner (eller försök till sådana) 
Här är Martin Gelins, SvD:s istället.


Skrapkartong


Gammalt som gatan. Pluspoäng om ni vet vem den stilige herrn' är!

Idag har jag fixat med julkort och födelsedagskort och använt mina gladaste tuschpennor och kladdat ner allting med färggranna fingeravtryck. Ska träffa Elisabeth senare idag, ett av födelsedagsbarnen (hon fyller 19 på självaste Lucia), det ska bli trevligt trevligt.

Imorgon ska jag baka pepparkakor (satte en deg idag) och åka hem till min bror, vars flickvän fyller år. (eller fyllde, hon på självaste Nobeldagen. Vilka kul födelsedagar det finns i december.) Också trevligt! Vill gå på Beckmans julmarknad, men saknar tid. På söndag kommer några kompisar hit och vi ska pyssla. :D

Julefrid i juletid


För att komma i julstämning kokade jag knäck idag. Konfekt brukar ju vara en stor del av julefriden.
Det gick bra..

Tills..KASTRULLEN SPYDDE UT ALL MIN KNÄCK PÅ SPISPLATTAN OCH DET BLEV SJUKT MYCKET RÖK OCH BRANDLARMET SATTE IGÅNG OCH ETT TILL LARM SATTE IGÅNG OCH ALLT TJÖT OCH TJÖT OCH TJÖT OCH HAHAHA VAD KUL DET VAR MED KNÄCK DÅ. KUL KUL KUL.

- tillfälligt avbrott -


Mina vänner (fast det är ju jag)
Jag var tvungen till att göra den, det är ju lågstadienostalgi! Till och med jag hade en mina-vänner-bok och då har jag ändå hoppat över saker som Barbie (hade en, en gympabarbie) GoGos, och Spice Girlkort. (Fastnade för jojoflugan, men jag var dålig med den)

Här är damen som knåpade ihop själva mallen. En eloge till henne!
En till applåd för Gabbi som lämnade blod idag,
och för min bror, som gjorde en god gärning och bjöd mig på lunch!EDIT: Men usch, vad pinsamt. Min favoritlåt heter ju Your sweet 666. Med HIM.

Miriam ser och förundras


Idag har jag mest städat källaren (läs: omförflyttat skrot och jagat spindlar). Sitter och förundras över Jen Starks tuschpenneteckningar:
Se mer av hennes teckningar här. Förutom alla ritade krusiduller gör också pappersskulpturer som är utom denna värld, och pappersanimationer som är helgalna.

Hej Tomten! Jag önskar mig...
+ suffleformar, brandsläckare, ballonger, världsfred, en personlig konstfacksstudentsslav som skulle teckna åt mig (dvs, inga tunga lyft som skulle kunna knäcka stackaren), hur många saker som helst från Konstfacks julmarknad (särskilt ett supercoolt bygg-din-egen-Anna-Odell-set) och kokboken Kärlek, timan och Oliver.

Jag har varit jättesnäll i år, och ska förbättra mig till nästa.


(uppifrån och ner: HM, HM, Lagerhaus, Indiska, Indiska, Indiska, Indiska, Åhlens, Åhlens och resten är Moonson/Accesorize.)

Huvudfoting nu och då


1995:2009:

Jag tänkte lite fel, så han fick knarkarstora pupiller och så är han bakgrundsfri. Tror jag ska fortsätta göra huvudfotingar, för det första så är de oerhört chrmiga, för det andra så SKA de vara oproportionerliga! Sen kan de gå klädda hursomhelst och ha världens största smajl och ingenting behöver vara verklighetstroget. Superbra. Dessutom har jag en bunt med teckningar som jag gjorde när jag var fyra/fem som skulle kunnas göra om i en modern tappning. Tjohi, tjoho, tjohej, jag behöver aldrig gå sysslolös. :)

Imorgon ska jag gå på Konstfacks julmarknad! Det ska bli lite spännande, för när min bror var där förra året så sa han att jag skulle stormtrivas där. (Inte för att jag är tekniskt skicklig på något område, utan för att jag är..kreativt knäpp. Jag har smyggooglat, och räknar med mycket inspiration!)


Dessutom måste jag posta en till bild, för det är en teckningsidé. Jag skäms för mina dåliga skisser (aldrig gjort en ordentlig en i hela mitt liv), så om jag lägger upp skissen här kommer det bli en motivation för att göra en snygg bild utifrån den. (Jag menar, jag vill ju visa att jag kan bättre.) Låter det bra eller låter det bara som om jag är knäpp?


Det skulle kunna bli världens coolaste 5-personers-stol! Det är en stor risk att man skadar sig på vägen upp/ner men jag menar..tänk vilka blodiga Herre-på-täppan-matcher man skulle kunna ha. Eller vilket fantastiskt fort man skulle kunna bygga med en lampa och ett täcke. Eller vilken utmaning man skulle ha om man skulle ge bort den här (frakt och inslagning).

Det ni.

---På grund av ett fasligt massa bokläsande har jag varit inaktiv på tecknandefronten. Det spelar ingen större roll eftersom Blogg.ses bildfunktion spökar och vägrar låta mig posta bilder för tillfället. (Det, och så har jag surfat för mycket på Deviantart och teckningsbloggar och ådragit mig grym prestationsångest. Bah.)Den senaste boken jag läste ut var Vindens Skugga. Den hade allt jag önskar mig från en bok och jag vände min dygnsrytm käpprätt åt skogen för att läsa klart den. Så det är ett hett tips.


Tålamodsprövning


Jag har gott om tid, jag har gott om tålamod.
OCH JAG HAR MAGIC MARKERS, SOM JAG ÄLSKAR.
Jag ska göra något tufft mönster på det här mönstret. Eller en text.


Kanske det bästa jag någonsin varit delaktig i


Resultatet av en väldans massa bak och stök tillsammans med Tina och Henrietta är den här urtjusiga typen:Nu också min profilbild på ansiktsboken.

Det var tänkt att han skulle delta i arkitekturmuseets pepparkakshustävling, men han är inte riktigt lika tjusig på resterande tre sidor, ty både tid och glasyr tog slut. Det var däremot sjutusans kul att göra den, så jag rekommenderar alla till att försöka göra något liknande om ni vill ha kul! (Det var inte så knepigt att syssla med smält socker heller - ingen blev skadad, och det var otroligt snabbtorkande och hållbart.)Snart ska jag gå ut i skogen, på förmiddagspromenad. Har målat lite tyg (det tar tid) och ska sy lite påsar av det. Har idéer till tre påsar och Gabbis Green Day-påse. Har också en idé om ett alfabete! (Mer om det någon vacker dag.)

Vildanden

Jag har bestämt mig för att tillbringa (<----- Notera. Rätt verb.) lite av min lediga tid på att lära mig Photoshop. Det går..öhm..

Tja, jag har lärt mig hur man kan sätta in en bild på en annan, fast kanterna blev knasiga så jag blurrade ihop allt, och så råkade jag göra en pensel med 1200 pixlars radius, så att hela programmet hängde sig och jag nästan behövde starta om datorn.

Men alla är vi barn i början.

Ritade bilden med svart tuschpenna (i verkligheten är den mycket streckigare). Posen är snodd från ett häfte om pjäsen Vildanden som Stadsteatern satte upp. Ville bara böla i teatern där jag satt och tittade, men det hade blivit så jobbigt med all uppmärksamhet, så jag tog mig till sans och lät bli. Det var ett tag sen, men det var en bra pjäs! 

RSS 2.0