Moodboard 2011


(Simon Wild)


"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson(source)
Och! Om jag skulle starta en ny religion så skulle det vara en del av Miriamkollektivet jag planerar. Tänk er, en hel stad där alla heter Miriam. Och Stormiriam (eller annat passande prefix, typ 'härskar') skulle styra allt med järnhand. Humdidumdiduu.. (Dock är det inte jag som är härskare, det är min kompis Madelenie. Namnbytet hon måste göra är lätt värt diktatormakt.)


(weheartit)


(weheartit)
nån gång kommer det komma små gröna gubbar hit


(tappat bort bildkälla)

Idag har jag varit på Cosmonova med min pappa. Vi var lite äldre än genomsnittet där, men att få se rymden i Cosmonova(ahem!världensstörsta)filmformat var frikkin awesome!
För övrigt tror jag absolut att vi inte är det enda livet i universum. Universum är (underdrift) ganska stort.

DIY: mosaik


Julklapparna är redan utdelade, därför kan jag posta finfinfa saker som jag pysslade ihop till familjen! (Varför ge bort någonting som alla andra också kan ha hemma? Pysslade paket är 1000 gånger med awesome.) Först ut är ett knallikitschigt mosaikunderlägg som min äldsta bror fick. Mosaikram med fördjupning finns på Panduro, likaså de superglittriga mosaikplupparna.

Om man bara gör fyrkantiga mönster är mosaik hur enkelt som helst. Limma fast mosaikbitarna, låt torka i ett dygn, och foga (fogmassa finns också på Panduro, men min kommer från ett Lidlkit) mittemellan. Är man lite mer avancerad* så blir det knepigare, det har jag inte försökt än, men det kommer.**Hursomhaver så är det sjukt coolt med mosaik, det blir döddsnyggt och möjligheterna är oändliga!***


* Typ Ernst Billgren:


Trofe** Jag försökte. Jag sög.*** ...om man är Ernst Billgren!


And landar på gädda av misstag

Eller så kan man ju bara öva, tills man uppnår skillsen!

The black holeSumman av kardemumman är: om du stöter på någonting dödshäftigt, missbruka det inte. Suck.

Jorden får inte gå under på onsdag. Julafton är ju på fredag.

Mitt undermedvetna suger!
Inatt till exempel, drömde jag om att jag hade en magisk adoptivsyrra. Men man fick inte låtsas om henne, eller hjälpa henne, för då skulle världen gå under. Och så hux flux kom hennes pappa tillbaka (som hade slående likheter med E-type) och så flyttade hon ut.


Läskig?

Frid och fröjd, vi var ju glada över att bli av med domedagsdungen. Sen tog jag och mamma en midnattspromenad i regnet skogen (eh..) och då cyklade domedagstjejen förbi med sin pappa i slowmotion. Och så välte de nerför en backe, och då var vi ju där:
hjälpen.
Den som man inte fick ge för då skulle ju världen gå under. (Det är mycket logik i det här.) Så vi liksom gick förbi, fastän de ropade på hjälp:
"Hjälp! Hallå, har ni någon hjälp att ge?"
”näe..vi har hört att om man hjälper er så går världen under”

Varpå E-type-pappan ler bittert och säger att ”Jorden går ändå under när vi går till affären på onsdag. Jag förstår inte varför vi väntar!”

Och sen tog jag och mamma hissen ut ur skogen och hamnar i packningsterminalen på en flygplats, där en kvinna säger åt oss att ”maam, you shouldn’t be here”.

 

Och det borde vi ju inte ha varit.

Så jag vaknar och somnar om.

Och då blir jag jagad av Artie från Simspons. Men lyckligtvis så kan jag gömma mig i Jennys folkhögskola (eftersom jag inte vet hur det ser ut där så såg det ut som SU.), där en av mina handledare höll föreläsning. Räddad, succé! Så jag hukade mig mellan stolarna medan Artie letade efter mig, ända tills jag vaknade igen.Läskigare?


happiness/despair/crap/sökningar jag inte kommer ihåg

Wehartit: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Stockholm, Stockholm stad i världen

Jag har jullov! Jag laddar batterierna med mycket sömn, bra böcker (hittils En Geishas memoarer, sedan vidare till en bok om Slussen och en om sekter i Sverige och världen), fantastiska fikor och gott sällskap. Igår till exempel, var jag hemma hos Gabbi för första gången sen i höstas och idag var jag med en skolkompis och gick till Beyond Retro. Jag har gått upp fyra kilo sen jag flyttade hemifrån (fantastiskt mycket fika), och det är första gången sen dess jag ställt mig vid en helfigursspegel. Jag hittade var kakorna hade lagt sig, men äh..Det är bara bra som vinterisolering.

Jag har varit i vackra vackra Stockholm, det spritter i kroppen, för här känner jag mig hemma. Må så vara att stressen och pressen och paniken och rusningstrafiken inte är den bästa, men jag skulle kunna skriva tjocka lyrikböcker om Söders strålande utsikt. Och de färgglada lamporna på Höttorgsskraporna.

JulavslutningUP UP AND AWAYYYYYYYYYYYY! Tiden har gått riktigt fort, som den alltid gör när någonting har varit roligt. Snart sörplar jag glögg och slänger modeller, och ett litet tag efter det så är jag tillbaka i Stockholm igen.:)

Skit

Konceptbild av mitt skrivbord i skolan:


Konceptbild av mitt rum:


Mitt nya husdjur, råttan Greger:

(Det är inte min bild, men Greger är lika stor. Eller typm 15 cm i omkrets and still growing. Going strong Greger!)
Dagens filosfiska frågor är: behöver jag mer plats eller mindre grejer? Hur mycket kan man stapla på höjden? När blir en dammråtta så stor att den får en egen personlighet?

I ÖVRIGT: JAG HAR FÅTT EN CHOKLADTÅRTA BAKAD I MIN ÄRA. FÖR ATT JAG 'ÄR SÅ SKÖN' - JAG ÄR AWESOME. LOTTEN ÄR AWESOME. SÅ VÄRT ATT DET ÄR SKRIVET I CAPS. 

Back to schoolOm någon i min korridor frågar mig vart jag ska idag så funderar jag allvarligt på att ljuga.
Eftersom jag bytte projektidé i terminen, så hamnade jag efter, och då var jag tvungen att arbeta som en liten tok för att komma ikapp, och nu är jag där. Det är bara det att nu är det snart dags för slutredovisning, och eftersom jag känner mig som ett såntdär ulligt gulligt litet lamm bland en flock vargar när jag redovisar så vill jag vara så förberedd som jag bara kan. Så..skolaaa. Men jag kommer ju inte vara ensam där i alla fall, det är man aldrig.

Scar och Judge Turpin låter bäst.

Finaste tomten, jag har varit jättesnäll i år, och tänker fortsätta vara det för all framtid.
Det jag önskar mig i år är Richard Wolfs röst i huvudet.
Så när jag blir full att självtvivel, så skulle Rösten bara kopplas på och ba': "Du är världsbäst! Och glöm inte solkrämen."

Är detta alldeles omöjligt så går Alan Rickmans stämma precis lika bra.


InDesign och känslorna jag hyser för programmet just nu.


När jag inte sitter i skolan och är vansinnig så ägnar jag mig åt vardagsheroism i form av att stänga av folks cykellysen när de själva glömt göra det. Så att batterierna inte tar slut, så att de syns, så att de inte skadar sig och dör. Jag är typ en hjälte.
Så om karma finns så trampar InDesign i hundskit nu.

Mitt liv vore mer spännande att skriva om ifall jag vore någon annan

Ah, detta bloggdilemma, det vanligaste utav dem alla. Lyckligtvis så är ju jag astuff, så idag har jag först räddat fyrtiarton hundar ur Umeälven, förhindrat att Godzilla krossat Japan under sina enorma dinosauriefötter, fått ett syskonbarn vid namn Felix, sprängt en knarkliga och handlat apelsinjuice. Allt efter skoltid såklart, man vill ju inte vara en såndär slapp skolkare.

True story! Jag fick till och med med mig själv på bild!
(Eller den delen med juicen och syskonbarnet var sant. I alla fall. Och det är ju också bra.
Ungen ser för övrigt redan ut som om han hade bus i blicken, så han och jag blir säkert bästisar när jag kommer ner till Stockholmoch petar på honom. Och juicen är järnberikad. FYI.)

childhood cartoon heroes
Alla vi som tittade på tecknat under 90-talet klappar händerna nu! Klappklapp!
Tack och godnatt och nostalgitripp.

Fredag


Saknade solen


Byggde upp modellskelett, såg coolare ut än det färdiga resultatet, som blev klart halvnio. Lämnade skolan vid 22.


Kom hem, päronen ringde, lade mig ner på golvet och hittade nya sätt att se på rummet.


och tankarna går

1.) Som stolt nybliven träningsnarkoman kan jag meddela omvärlden att jag tar 35 kilo i bänkpress! Om man har tränat ett tag, så är det fjäderlätt, och alla skrattar åt mig. MEN, 35 kilo är bra för att mota bort vissa saker ändå! Det är säkert händigt att kunna pressa 35 kilo ifall kommande syskonbarn visar sig vara vampyr/varulv/antikrist.


(source)

2.) Modellen jag bygger till skolprojektet ser ut som en stor grön födelsetårta, pumpad med azofärger. Min handledare blev sjösjuk av att se den. Funderar på att nästla mig in i Konstskolan som ligger precis bredvid oss. Jag hade nog passat in kalas där.


(jagvetatdetinteärenkakamenwth)

3.) Idag lyckades jag kläcka ur mig: "men sågar är visst läskiga! De är stora och låter mycket! Vet du vad mer som gjorde det? DINOSAURIERNA! Och de ÅT FOLK!"

---

(Bilden är faktiskt EGENKOMPONERAT FOTOGRAFI! Jag har tänkt mycket på det här med dinos.)Hm..Bilden ville inte laddas upp. Den kanske bara är för briljant för det?
Oh well, nästa gång så.

Adjöken!

/träningsnarkoman med konstiga associationsbanor

RSS 2.0