(fyndig rubrik)

Tjolahej tjolahopp.
Under de senaste dagarna har jag välkomnat en ny teknisk apparat in i familjen: en röd blank laptop som följer med mig till Umeå. Det är ballt. Hur tufft som helst till och med.
Jag har hängt med Gabbi, jag har varit husmorig och lagat mat, städat och gjort sånna saker, jag har bestämt mig för att dissa sista tentan (för sinnesfridens skull) och jag har upptäckt att om man har lärt sig att brodera stjälksöm så är det precis som att cykla - man kan återuppta det efter flera år. Det är trippelt så rogivande som att diska dessutom. (om man inte gör ett dåligt garnval och allt hårar sig, går av och måste stygnas upp. Eh..)
och så har jag funderat på om jag ska fortsätta blogga eller lägga ner i förmån för min vanliga pappersdagbok, men uppenbarligen har jag inte bestämt mig än. Det är kul att blogga, att få lägga upp mina dinosaurier och annat och det är trevligt att kunna hålla pejl på vardagen. Fast mest tror jag bara att jag vill vara 'visual inspiration' istället, får se hur det blir. :P

Tjipptjopp.

PS: IDAG ÄR HARRY POTTERS FÖDELSEDAG! NÖRDAR, FÖRENA EDER!

Högt upp.

för ett år sen vann jag ett box experience presentkort. Jag gav bort halva, och använde nästan hela andra halvan igår. jag och brorsan gick nämligen pååååååå...
TAKVANDRING!


(source)

Det här är inte min bild, för jag glömde min kamera. Det hade nog inte spelat någon roll, för 43 meter uppe på ett tak, kom jag på att 43 meter är väldigt högt upp. Väldigt. Det gick bra, det var intressant stockholmshistoria, och jag var väldigt glad när det var över. Fast bättre utsikt kan man knappast få.

(jag menar, man hade ju säkerhetsselar och allt, och 'gångbroar', så jag tänkte ju att 'så länge jag inte vinglar så är det ju bra' men jag VINGLAR JU! Och drar åt ett håll! Hela tiden! Jag kan ju inte gå rakt för fem öre! Så, öh, ja..kul att tappa balansen och dingla där liksom.)

För alla som inte är räddharar kan jag rekommendera det i alla fall! Till exempel får man lära sig att förr i tiden, innan Tre Kronor brann ner så hade vi drygt 16 000 böcker i Kungliga biblioteket. Sen kom branden, men man lyckades rädda drygt 6000. Boknörden i mig blir alldeles varm. :)


Hannah Hedmans smycken

I brist på fina saker som jag har gjort så kan jag ju tipsa om Hannah Hedmans (vars klass jag aldrig kommer uppnå. attans.) makalösa smycken:


(source)
Jag är jättekär, de är hur coola som helst. Kolla hennes hemsida för mer av hennes smycken/hantverk.

Undrar om de är tunga att ha runt halsen, och om de är metalliskt svala? Hmm.

Fredag

Idag har jag legat och kört hela dagen. Hela. i Stockholmstrafik, så jag känner mig kungligt duktig och nu förtjänt av att slappa, pysselknåpa och vifta på tårna. Njuta av fredagskvällen, kort och gott!

I magen finns en tyngd märkt 'Umeå', men det jag har en ballong i huvudet märkt med samma sak, de tär lite motstridigt det där. Jag har ju aldrig gjort någonting så stort som att flytta hemifrån förut. Nu klurar jag på vad som ska följa med till korridorsrummet och vad som ska stanna hemma. När jag träffade Jenny och Karro senast (Jenny ska förövrigt mysa i de värmländska skogarna till hösten, på en folkhögskola som inte är ett gammalt mentalsjukhus. Det hade ju varit världens bästa skräckfilmsupplägg dock.) så berättade de för mig att Umeå också har affärer. Men jag är inte säker på det. Eftersom jag aldrig har varit där så skulle Umeå till och med vara Sveriges - ja kanske världens - största aprilskämt. Alla universitetsantagna åker dit upp, och när man väl är framme så är det träskmark och folk som pekar och skattar och kör "april, april" (och då har de lurat mig dit de vill, åt skogen) och så kanske han från postkodsmiljonären är där också. You never know.
Det är klart, då ger jag ju dem onda blicken:I och för sig så har jag fått min allra första hyresräkning. Den känns verklig.

Övriga fredagstankar: moränor är hur fräna som helst, och pirajor ser rätt..dumma ut. Sådär som jag gör när jag ska försöka mig på logaritmer. Men de har vassare tänder än vad jag har! (fast det kompenserar jag ju lätt, tummar for the win!)


Torsdag

Idag har jag pillat med tidningsurklipp och tjocka svarta papper. Jag har samlat på mig en massa tidningsurklipp genom åren, sånna som jag tycker är fina. Det är mest modebilder, modebilder, modebilder, och en och annan idolbild. Plus en massa prylar jag tycker är häftiga.Igår var jag med Karro och Jenny och badade, kalas! Och nu har Umeåbostäderna kommit fram till att jag är värdig nog att hyra rum i en studentkorridor (fäktning med lasersvärd och balansgång på lina mellan höghus var två av testen som man var tvungen att klara av. Eh..), så det är spännande. Och så har jag övningskört i innerstan - det lär mig att hantera stressnivå bättre. Nu är jag lugn som en filbunke.


ERRORERROR

Wheeeeeeeee! Efter en massa ångest så ligger jag som etta för en studentlägenhet i Umeå! Nu står det bara "inväntar godkännande", men det gör mig också lite nervös. eller egentligen inte, jag har ju inga betalningsanmärkningar. Som jag vet om. En till sak som gör mig lite nervös är att jag inte har sett på lägenheten innan, så tänk om det finns mögel i duschen och monster under sängen? Men det är sånt som jag fixar när jag kommer dit, eh?

Vad är det värsta som skulle kunna hända?
(Nu ser jag Kenny från South Parkfilmen, död och flygandes mot himlen. Plötsligt kommer det upp en stor, blinkande ACCESS DENIED skylt framför honom och han störtar rakt ner i helvetet. Mitt helvete är inte lika extremt, men jag tältar helst inte i en park.)

Från den ljusa sidan: en flytt innebär att jag träffar en massa nya människor, och då kan jag säkert få några av dem att ställa upp för mitt Mänskliga alfabete, ett projekt som har avstannat eftersom jag tror jag har frågat alla jag kände..Hm..


Här är Elisabeth. En toppenperson och min allra första bokstav.:)

---


Jag har en skärmdump från Wikipedia som jag tog för väldans länge sen. Där står det att "om man råkar yttra någgra ord på svenska någonstans i Franska skolans lokaler, så blir man korsfäst."

Vet att det är en stackars elev som fått en utskällning, men tänk om det är något liknande i Umeå? Tänk om det finns några sociala koder som jag totalt failar på? Tänk om allihopa kommer med facklor och högafflar och jagar mig som skrämt ett skrämt cirkusfreak? Jag har inte kunnat sova på två dar för den tanken, för varje gång jag tänker på skolan så går mitt hjärta dudunkdunkdunkdududunkdunk i hela kroppen, och det är väldigt svårt att somna när pulsen går i 120 och känns i hela kroppen. o_O

Måste skaffa mig ett batmanbälte som innehåller anti-pöbel-spray innan jag åker upp.
(Eller bara lära mig att bete mig bland folk. Som folk.)

ROB04563 of planet A345GH

Det här är ROB. ROB semestervikarierar på Jorden och hjälper en genom att smälla till (eller fösa bort) folk som säger att dina idéer och drömmar är dumma och sånt.Hur känns det annars då? Darrigt. Det är darrigt värre.


Danny the depressed dinoDanny the depressed Dino speglar inte mina känslor just nu.
Jag har aldrig haft fem bättre dar i sträck - parkpärlplattning på måndagen, poolhäng på tisdagen, produktivt ensamvargande i onsdags, visit på Tinas café på Vaxholm i torsdags och kreativt (om än inte lika produktivt) ensamvargande + lite filmtittande i fredags.

I torsdags när Karro och jag och tina satt vid ett bord och åt glass så lekte vi leken "men om.." vilken gick ut på att jag kom med mer eller mindre möjliga scenarion och Karro sa åt mig vad jag skulle göra om de inträffade. 

Om en fågel kommer in i studentlägenheten får jag inte springa ut i korridoren och skrika. Töntstämpel. Om det däremot kommer in en björn i lägenheten, då är det tillåtet. Då får jag till och med ringa polisen om jag vill. Sa Karro. Hon borde skriva en hur-man-flyttar-hemifrån-bok.

 

shocking relevations (coming soon) *dundunduuun*


Okej. Det är ingen panik.
Bara för att jag till hösten kommer vara 63,4 mil från allt det jag känner till och älskar behöver jag inte få panik.

*hyperventiliera*

Äsch, jag är faktiskt övertygad om att jag kommer få en prima upplevelse som student i Umeå, men rent praktiskt hade jag tyckt om Stockholm. Dessutom känner jag inte till någonting norröver. Tänk om jag ritar en dinosaurie i tusch på min arm, och det råkar vara någon slags Västerbottensbandidosgängtatuering och jag hamnar i Umeälven med cementsandaler? Då är det ingen som kommer hitta mig, utom någon stackars vallare som jagar sin vilsekomna ren. o_O

*hyperventilera lite till*

Seamonster

Justeja. Jag har ju gjort han här också:Stackaren vill bara skrämma ihjäl folk som badar/hånglar i bilar (klassikern)/väljer fel dörr i spökhuset, men han smälter i värmen istället. Precis som jag.
eller så är han bara slemmig.
Vet inte riktigt.
Poängen är att han är stor och hemsk, och att du gör bäst i att inte stöta på honom i en mörk gränd! Dundunduuun!

(skuggan till vänster kommer sig av att herr Monster är ritad, utklippt och uppsatt och fotograferad, inte inscannad.)

(blå grodman)

Det är dödsvarmt och jag vill bada. Jag SKA bada, Karro och jag har poolhäng på tisdag. Yeah yeah, wow, wow! Sommaren är härlig, fastän jag har saker (kurslitteratur, attans) att läsa.Bilden gjorde jag för ett tag sen, förra året tror jag. (Den är svartvit på riktigt, men i datorn kan ju lite allt mötjligt hända.) Jag har ett stort ritsug, men inte så mycket motiv.
Dessutom borde jag göra andra saker, men men. Det är ju sommar. Sommar! Rita kan man ju göra mellan oktober och mars, särskilt intensivt i december när allt bara är mörkt (minus luciatågen och julljusen) och kallt.
Så det så.

glad häst.

Jag har varit ute och äventyrat två dagar i rad nu!
Igår badade jag med Filippa, gnagde på vattenmelon, pratade och tog en glass/snickers på hemvägen. Och idag paddlade jag kajak med två brorsor + gravid flickvän och pappa.
Jag tror att mina armar kommer att falla av lagom tills imorgon, men det är helt värt det! Stockholm har aldrig varit så vackert, trots att jag nästan körde in i två smått generade herrar vid nudistklippan (svaga armar och mycket vind).

Vatten och kamera är tyvärr en dålig kombinaton, så jag har inga foton, men det var fantastiskt fint. Alldeles underbart. Jag har varit ungefär såhär glad de senaste två dagarna:Bildkällan är jätteborttappad.


HimmelHopklistrade fotoslamsor från när jag gav mamma ett album med framkallade bilder. Beställde alla kort 11x15, men köpte ett 11x15 album, inte den ljusaste stunden. såklart gjorde jag ju allting dagen innan hon fyllde år också, så det fanns inte tid att fixa till. Men det bev en bra kväll hemma hos Gabbi och Gabbis skärmaskin.:)

På tal om att inte vara så ljus så är jag så trött att jag inte kan tänka klart, allt beror på ett djävulskt spinningpass. Det borde inte vara möjligt för f&sfunktionärerna att vara hurtiga i 45 minuter och samtidigt sjukt taggade, men jorå! De kan !

Fredag --> lördag

Internet lever, leve internet!
vi hade en massa herrar som sprang omkring här igår, och fixade, så nu kanske internet tillochmed är här för att stanna. Det vore en dröm.

I fredags var jag hemma hos Gabbi, det var inte fyskam. vi tittade på två filmer (Eurotrip och I love you Chuck Morris), jag tyckte om den andra bäst, fastän Scotty doesn't know fastnade väldigt bra i huvudet.  Och är fantastiskt bra att galet skutta runt till i en stekhet lägenhet.
(en stekhet lägenhet på 14e våningen med fantastisk utsikt, och lyftkranar i fjärran som ser ut som förvuxna metallgiraffer. Jag älskar den.) Sen tog vi miffobilder som omvärlden inte får se, men som jag helt klart ska skriva ut oh hänga upp på något fint ställe (kylskåpet är för offentligt för dem minerna, men mitt rum funkar bra).
Det var tipptoppfint och helbäst! Nu har Gabbi däremot dragit för att leda en massa barn på sommarläger och jag saknar henne redan.

redan.

KOM HEM.


Raooowr

Gör idag?

Leker med dinosaurier.
Bra dag.

See you in hell

Hm, vad gör man när man inte kan sova?
man plockar fram skrapkartongen (världens bästa grej), ett stålstift och bara ristar fram något som liknar ett hotbrev i svartvitt!

Tjohoo!

Usch, jag är opepp, jag tycker att antagningsprocessen till uni är alldeles för långsam. Jag vill veta vart jag ska bo, vad jag ska göra, hur jag sa göra. Och så måste jag pluggamatte över sommaren också. Huuh, för första gången på ett och ett halvt år år ungefär.

Dessutom ser det ut som om jag har ett utväxande horn i pannan. det är inte Hin Håle själv som försöker ta sig ut, det är bara ett myggbett.
Hoppas jag.

Killer Heels

Hah! Internet har fungerat i lite mer än fem minuter nu! Succé!

Under tiden min åtkomst mot omvärlden (den som sträcker sig längre bort än Stockholm) har jag inte pluggat till omtentan, och jag har inte pluggat körkortsteori. Däremot gick jag till biblioteket och lånade en bok som hette Vintage Shoes. Prioriteringsfel? Njaaa.Jag blev kär i de här pjucksen. (Skorna är Ferragamo, sent 1930-tal. Fancy fancy.) Okej, så de är inte så bra att ha i någon farlig situation, typ om jag måste springa, men - om det blev en zombieinvasion så skulle någon ex-fashionista (som svälte sig själv till döds strax innan zombiesmittan kom till stan och nu har återuppstått och fått smak på hjärna) i alla fall tycka att jag dog med stil. Med tjusiga skor. Liksom. 


RSS 2.0