Jag vet vad som hände med hästen----->


Magic in every bite!

När jag inte roar mig genom att googla på enhörningar eller typ Cthulhugosedjur så har jag ganska mycket annat som får tiden att rinna iväg. Deadline på vårt projekt är nu på fredag (fast vi får jobba med det kvällstid nästa vecka om vi vill), så jag har ungefär en gaziljon saker att göra.
Det är nästan så att jag vill byta karriär, facebook träffade mitt i prick med ett ypperligt alternativ tycker jag:

nämligen Glassig på GB! Ett annat svar var Konstistensprövare på Pågen, vilket inte heller låter tokigt. Allt jag gör här (när jag som sagt inte googlar enhörningar eller sliter mitt hår i skolan)är att fika. I kid you not, hujedamig vad vi fikar! Kola, muffins, småkakor..nämn det och jag har bakat det. 

Så, nu vet ni.
Sova, skola, baka, sova. På repeat just nu.

Snart smäller det


Alla som kan BÖR attenda. Och har man ingen nervsliten stackare i närheten som gnäller om ett projekt som aaaaaldrig bliiir klaaaart (ex. vulkanstan *hosthost*) så kan man ju alltid krama någon annan - för alla mår bättre av en kram. :)

Senase nytt från Tomteland.


I Umeå är det kallt och mörkt och jag har haft en dag som först började med att jag fick så bråttom att jag blev tvungen att cykla till skolan (en härlig kombo av snorkallt och livsfarligt), sen somnade jag på föreläsningen (snoozeknappen var för övrigt anledningen till att jag hade bråttom i första taget) så nu försöker jag gömma mig för läraren som höll den, sen gjorde jag ingenting användbart till projektet på hela dagen, (sen var det en ljuspunkt med glöggfika!), och sen var det dags att fara hem. På cykel. I snön. Igen.MEN! Min fågelteckning börjar sakta med säkert att bli lite mer hippie. Dessutom köpte jag en billig lampa i en second handaffär. Jag var rädd att en sån pluttig liten glödlampa som man behövde inte skulle kunna lysa upp lika mycket som jag behövde, men min första reaktion när jag skulle se om den fungerade var "AAAARGH, JAG ÄR BLIND!!11!", så det var ett bra kap!
I skolan sliter jag mitt hår, är modstulen och mörk, men jag ska försöka att inte vara überpessimist utan att ta tag i mitt projekt och göra det så bra som möjligt. Helst innan nästa Tutorial (/Tutorial är ett annat ord för lärarkollpeppscheck typ).
Om mindre än en månad är det jullov, då åker jag ner till Stockholm och gottar mig med mina kompisar, päronen, brorsorna och det nya tillskottet i syskonbarnaskaran: Pyret,
som dimper ner när som helst nu. Längtar så att jag får ont i magen.

meep, meep!Dygnet borde ha fler vakna timmar, så att jag skulle kunna färdigställa teckningen här ovanför. Mitt första A3 jag petar på på väääldigt länge (som inte har med arkitektur eller kroki att göra), och det känns alldeles underbart att teckna igen.

nakenchock, pizza och kliniskt rent

Jag sov i modiga tio timmar inatt, så nu är ag inte riktigt trött, vilket bäddar för en redig zombiedag imorgon eftersom väckarklockan tjuter vid kvart i sju. Hursomhaver, så var det en riktig mysdag idag! Jag bakade bröd och gjord en triljon (fyra) matlådor med spenatsoppa, och så var jag på stan och handlade lite färg (OPERATION INREDNING ÄR IGÅNG!) och så gick jag till skolan och fotograferade av krokier till portfolion som varje student ska ha.Sen drog jag över till Alma. De var ett helt gäng där och hade satt igång med pizzabak, och jag svär på att jag aldrig har ätit godare under hela min tid i Umeå! När smaklökarna i min mun hade slutat dansa runt i salig lycka så satte Almas korridor igång med Korridorsfika (en förteelse jag måste införliva här också), vilket innebar att några fler tillkom i skaran, och kakor dukades fram (jag har fått ett recept, som förutom att det var galet gott, också såg riktigt lyxigt ut). Mmhm. galet bra.

OCH SÅ HAR VI STÄDAT KORRIDOREN! JAG OCH EN TILL SOM HADE STÄDVECKAN! Han var inte rädd för att ta det extra steget och typ..torka av skåpsluckor! Det är överkurs i den här korridoren, men min inre pedant hjulade (efter att först ha varit avsvimmad) av lycka, så jag hakade på.
 


Våra bravader hyllades, vi gjorde high five och sen var vi (med rätta) sjukt nöjda.

Jag har så mycket att göra att jag inte vet var jag ska börja!

Så heter fb-gruppen som jag känner träffar mig precis rätt. I veckan har vi fortsatt med vulkanprojektet, som slukar det mesta av min vakna tid. Ibland (oftast) vet jag inte vad jag gör, så jag sliter mitt hår och blir galen. Lyckligtvis finns det mycket moraliskt stöd i skolan, så jag lugnar ner mig och gör..ptja..vulkanutbrottssnöglober.Det händer mycket kul i skolan också. Det finns många distraktionmoment, typ när killen vid bordet bredvid vill ha lite privat space och bygger ett kartongfort:
Däremellan hinner jag göra en hel del kul också! Igår till exempel, så fikade en bunt efter skolan. Anrika NK blev det - när jag flyttade hit trodde jag att det var Nordiska Kompaniet, och blev lite imponerad över Umeå - men det stod för Nya Konditoriet. Priserna var lika saftiga som tårtorna, men mysfaktorn var hög. Det är för övrigt Ljusfestival i Umeå, det bokstavligen lyser upp i vintermörkret:Sen hamnade vi tre stycken i mitt lilla korridorsrum, och sen blev det nattmiddag på McDonalds (där jag blev bitter, för vi skulle gått 100 meter till Centrum, men gick tre km till stan. Jag hade inte beräknat det och frös ihjäl.) Gratulerade den finaste Tina i världen på födelsedan' också! Gick och lade mig vid 03, fick ett tack-SMS tillbaka precis innan jag somnade, så jag gissar på att Tina också hade det kul.:) 
Imorgon ska jag handa lite saker (UNDERSTÄLL!), sen ska jag till skolan och jobba med..vulkanen. (Surprise!!) Mitt accesskort fungerar, så nu har jag tillgång till skolan 24/7, wooh!


och livet rullar vidare


"Ja..men man vet ju aldrig med ingenjörer. Ni är ju lite luriga, man vet ju aldrig riktigt vad ni gör."
"Pff, ska du säga!"
"Ja..Det är sant..Den här veckan har jag ju gjort en vulkan i trolldeg..Och försökt tolka ensamhet genom att sätta en tändsticka i en konservburk, som jag har lindat in i bomull.."Förutom att göra hyffsat skumma saker hela veckan (imorgon ska jag försöka optimera odlingsbar mark, på husväggar) har jag storhandlat, krönt mig själv till Drottning av matlådor, tränat (jag är frälst träningsnarkoman nu) och varit på studiebesök i Almas korridor!  Jag ville ta med mig Alma, Almas korridors kök (fräscht! Inte ett korridorskök (i bemärkelsen rektangulärt), utan ett fyrkantigt, rundare..), och Almas korridors allrum hem till min korridor, men jag fick nöja mig med te, och fick sitta i allrummet och mysa.
Summan av kardemuman av veckan är väl att den är hyffsat awesome! (minus lite skolpanik, yikes.)

humdidum

Jag har fått ett nytt kort sedan mitt gamla blivit spärrat pga skimming mot en matbutik häri Umeå! Jag firade dettta genom att ta en superpromenad till Ica Maxi, råhandla (jag skämtar inte! När jag stod i kassan såg det ut som om jag skulle kunna spärra in mig i en grotta och vänta på Jordens undergång, ungefär. Eller utfodra 43 svanar.) och ta en superpromenad tillbaka.
Saker jag uppskattar mer och mer sedan jag flyttat hemifrån:

*Föräldrar som handlar mat!
*Fungerande torktumlare! (håller tummarna för att det en dag dimper ner en sån här)
*Folk som städar efter sig! (Har en nyinflyttad i korrdoren. Idag så sa han "ska vi försöka ta och göra rent ugnarna Miriam?", ty det är vår städvecka. Jag blev så glad inombords så att jag nästan började gråta.)
*Föräldrar som lagar mat. Vilken mat som helst.

Vore det ekonomiskt och etiskt försvarsbart hade jag handlat nya underkläder varje gång det var tvättdags, och dessutom köpt mig en städslav som höll koll på disken och dammsugaren. Nu får jag väl..handla tröstgodis? (<--- den bra biten med att storhandla själv.)

Nu ska jag iväg och sova. Förhoppningsvis drömmer jag att jag vinner en bil på ICA-lotteriet, som jag kan sälja och på så sätt slippa studielån för alltid.

TrasselJag tror jag är korridorens mest asociala miffo. Drottning över ensamheten typ.
Eller liksom, jag var inte med på en korridorsfest igår för att jag tycker att..ptja..det är inte så kul att dricka, och att vara bland fulla halvt främmande människor finner jag lite..obehagligt? Det är skoj att gå på andras fester, då kan man bara gå ut en liten sväng och komma tillbaka när det blir för mycket, men det kan man ju inte göra när festen är på hemmaplan. Hur förklarar man något sånt utan att låta som världens torris? Är det filmkväll, i'm on! Är det fika? COUNT ME IN! Fest? N..jaa..

Hm.

it's better to fake a somebody than to be a nobody

The talented Mr. Ripley:
Psykbryt.

Jag har bakat muffins som inte alls ser ut såhär


Killen som sitter mittemot mig är halsflussdrabbad och borta från skolan hela veckan. Jag tog mig friheten att göra muffins av bananerna som stått på hans bänk. (De började se väldigt ledsna ut.)


(weheartit)


(weheartit)


(weheartit)


(weheartit)(weheartit)

Mina muffins såg, som sagt, inte alls ut såhär.
Dock vart de kalasgoda! Här är receptet, fast jag tog i två väldigt mogna mosade bananer, och skivade en tredje och tryckte in i muffinsformarna. Det blev prick 12 mellanstora godingar. Och shittpomfritt, vad jag vill dekorera muffins när jag sitter och bildsöker på Weheartit. Whoaaa!

mardrömmar

Skolan tar upp så mycket tid att jag knappt hinner göra någonting annat än sova-vakna-skola-äta-sova (och så om igen), men jag har hunnit rita en teckning av en mardröm:overn'out

Kick Ass kicks ass

Om jag hade öppnat en lyckokaka i fredags så hade det kanske stått "awesome kompis kommer på besök", Jag åt ingen lyckokaka, men meddelandet kom ändå fram via SMS, och lycklig vart jag ju. Igår kom nämligen Amanda hit!

Amanda är sådär hurtig och glad och snäll som man ska va'. Hon pluggar i Uppsala men var i krokarna för kalas. Lördagen började i och för sig inte med Amanda, utan med jättemycket tvätt halvåtta på morgonen (jag ska aldrig boka en tvättid så tidigt igen), men halvett var jag klar, och då var Amanda redan framme, så jag mötte upp henne.

Hungriga som vargar tillagade vi soppa, och jag hade bakat bröd sådär på morgonkvisten. Min kamera var alldeles bortglömd, men jag har alla bilder i huvudet. De är fina!:)

Sen tog vi en promenix, och Amanda fick se skolan, och så fikade vi på café Göteborg. Först blev jag chockskadad när jag betalade i kassan, men priset inkluderade glad-överraskningsglass, trevlig stämning och en dödligt god kaka. Sen blev det en promenix tillbaka och så var Amanda tvungen att fara iväg.
Det var dagens första trevliga sällskap.

Någon timme efteråt krashade jag nämligen hemma hos Annika för filmkväll! Uppsluppningen var något mindre än vad jag hade förväntat mig, men det är bara mycket mysigare så! Svull och två sjukt bra filmer:

Amelie från Monmartre:
och Kick ass:Jag har legat och tänkt på dem hela söndagen. Vred och vände mig i sängen tills jag slutligen somnade vid fyra. Färgerna, komedin, dramat, storyn, det vansinniga, det absurda, det sjukt bra soundtracket..åååh, de var så himla bra! Det finns så sjukt mycket bra film därute, jag önskar jag kunde se allt! Favoriten var nog Kick ass, men Amelie får starka pluspoäng för karaktärer och den höga mysnivån.

Saturhday night live

Både jag och min ananas är sjukt nöjda, vi ska nämligen på filmkväll ihop!


Välkommen till tristessen!

i torsdags gjorde vi klart en modell som vi redovisade idag. Den skulle gestalta Boredom, och vi valde att göra ett beige kök, med en oproportioneligt stor Mellanmjölk (alla Norrlänningar i gruppen klagade över att det var fel färg på mjölken, och att det dessutom var Arla, någonting de endast skådar under svenska solsemestrar söderöver) och en ketchupflaska. En klocka på vägen sa tick-tack-tick-tack... Såsom de sa i American Beauty (en av inspirationsfilmklippen som visades i Teatern), "There's nothing more boring than being ordinary".

Efter modellen var klar och alla kunde andas ut drog jag iväg till en kompis i Mariehem, en bit bort från mig. Han hade precis flyttat in och ville ha matlagningssällskap - Edith och jag bistod.
Väl i matsalsrummet insåg vi att vi hade kommit till en real life version av vår modell:Maten var god och sällskapet förstklassigt.


En middag och en liter glass senare var klockan halvelva och det var dags att bege sig. Lämnade cykeln till förmån för bussen, och ett-två-tre- så var jag hemma igen. Och det var min alldeles awesome torsdag, tjoho!

Halloween (30/10-2010)

I lördags var jag på Halloweenfest på Design. Dessförinnan körde jag second hand runda med några vänner, och så åt jag middag med en av dem (hemmagjord pizza, lyx.) och fixade kostymer och drog iväg på förfest. Till slut hamnade vi vid Design, och..

..jag måste säga att Design kan det här både med bra stämning och med kostymer:

Jag var väldigt nöjd, glad och impad, och det var kul att åka buss iklädd kartong och aluminiumfolie och dansa robotdansen. Några av oss hamnade en sväng vid skolan också, där det var mer mysstämning (skolan ligger bredvid Design), men bara en kortis för att..återhämta oss från ljudnivå på festen, men sen var vi tillbaka igen!

Dags att sticka (/mot sängen)

Jag har nästan precis kommit hem från en syjunta, där jag har lärt mig att sticka räta maskor! Det var mycket mysigt, min inre tant purrade av välbehag medan fingrarna jobbade på och öronen lyssnade till vad alla sa.

Det gick kanske inte helt jättebra att sticka, men snart så..vänta bara:

(weheartit)


(source) (hur cool som helst!)(source)

Den sista bilden är ett välgörenhetsprojekt, ett stickat pepparkakshus. Fantasiskt kreativt, knasigt, själsligt gott och underbart på en och samma gång. Interiören är också stivkad, allt är stickat, handstickat till och med! Läs mer om det här, där det också finns fler bilder inuti huset.


I övrigt har jag i veckan secondhandrundat, varit på Halloweenfest, sett tre filmer på en dag (<-- ganska awesome läxa till skolan) , midsommarfirat med sill och potäter, bakat bullar med en korridorare, städat rummet och börjat med en ny skoluppgift. Wohaa, det är intensivt med roligt.

RSS 2.0