En salig blandning


Tjilevippen!
Jag håller tummarna för helgen, fritid och sömn och allt sånt som bara verkar försvinna på vardagarna! Under tiden fördriver jag fritiden (de ynka timmarna mellan hemkomsten och sängen) med att lyssna på musik och äta alldeles för mycket godis. Hujedahujeda.(weheartit)

En salig blandning av musik.
Mest och bäst tycker jag om den första låten, I don't like mondays. "The silicone chip inside her head get switched to overload". Det speglar ju inte mina känsloröverhuvudtaget, men det är ändå den bästa meningen i en låt någonsin.

och nu? SOOVA!
Suck, jag ska föröska göra någonting fint och kreativt i helgen, jag ville ju egentligen ha en inspirationsblogg av något slag, men de tär inte så mycket tid över för annat än skola nu..

i do believe in faeries! i do, i do!

Jag vill också bo i en saga! Eller: jag vill inte ha läxor, behöva betala hyra, hacka till min egen sallad och vara trött jämt hela tiden!(weheartit)


ett brev på posten

När man har cyklat upp för Svingen, med ryggsäcken tung och en själv fylld av självtvivel är det världsbäst att komma hem, kika in i brevinkastet och se Jennys snirkliga handstil skymta. Särskilt när hälsningen innehåller så ånga utropstecken att vilken svensklärare som helst skulle smälla av, och inledningfrasen är "jag vet att det inte är jul".Wohoo!
Det ska upp på väggen, tjohi tjoho!
(och nu känner jag mig som en skurk, för jag har färdigskrivna brev, men inga frimärken, hmm)


Haparanda dag 1

Den 20/9 träffades vi vid nio i skolan. Det blev bussresa - destination Haparanda!


Först ut var däremot Nedre Luleå, för lite stadsspan, kyrkotittande och lunchpaus. Min lunch sög, rent matmässigt. Annars var sällskapet gott, kyrkan vacker och den lilla kyrkostaden liten och fin och ytterst charmig:


Det blev lite window peeping också:Efter att ha traskat runt lite i staden så var vi tillbaka vid kyrkan, och så äntrade vi den:Och fick se fina målningar av Albertus Pictor (/hans lärlingar), en av Sveriges mest kända kyrkomålare. Dock var de flesta överkalkade och urblekta. Längst fram var dessutom ett antwerpiskt altaskåp, konstvetenskapsnörden i mig rös av välbehag. Esteten och konsthantverksuppskattaren jublade också. Efter Nedre Luleås kyrka blev det ännu mer bussfärd, men till slut kom vi till HAPARANDA och vandrarhemmet! Det här är inte vårtfönster, utan det är rumsgrannarnas. Vårt fönster vette ut mot en parkeringsplats och ett bibliotek, inte fullt lika kul.Vid midagstid drog vi iväg till Haparandas dragplåster - IKEA. Shopping och ljumma makaroner, och väldigt mycket väldigt billigt IKEAgodis senare handlade vi frukost inför morgondagen, sen blev det väl kösstök och spisbök och allt sånt.


Men innan vi gick och la oss för dagen drog vi iväg en sväng till Finland också! Helt surrealistiskt, tio minuters gångpromenad och man är i ett annat land. Det har jag dock inga bilder på, men det var mörkt och kallt och skyltat på finska. Vi lekte lite i en lekark och gick omkring mest, det var bra!

(end of tape)
(dag 2 i Haparanda kommer någon vacker dag)

lugna lördan'


Lördagen började med lite second hand exploring i Umeå. Det var inte så mycket att hänga i julgranen dock. Det var kallt och blött och kallt igen. Handlade lite grönsaker på Bondens marknad (krav och närproducerat, fantastiskt).

Kom hem vid fyra, drack te vi sex. Satte tet i halsen när jag insåg att mitt skissblock låg kvar i skolan och upgiften ska redovisas på måndag.

Det blev en skolsnabbis, en stressad sådan. Jag drog inpasseringskortet med magnetremsan åt fel håll, och när jag väl fick det rätt så accepterades det inte och jag stod och väntade (och krisringde far min, för det är inte roligt när allt går fel) tills någon kom och öppnade. Det va rlyckligtvis inte bara jag som beövde svänga in där en lördag, så allt gick ju bra till slut!

Kommer åter hem, tittar på lite fina moln.

Lagar mat och ritar.

Antal skräpsaker gjorda idag:
massvis.

Antal procent plugg:
0.

Nununu däremot! nu tusan!
Självdisciplin, hiiiiiiiiiiiiiiiiiiya! *slå karateslag på lättjemonstret*

sjukt värd dag (fast är inte alla fredagar det?)

Jag har haft en så sjukt värd dag idag!
Det brjade med en ordentlig sömn och ett utvilat upvaknande, fortsatte med redig grötfrukost, och en promenad till cykelbutiken där jag hämtade ut min nya cykel! I köpcentret hade de en tävling som gick ut på att man skulle inreda ett rum med second hand möbler i sju minuter, och herrn med micken övertalade mig om att vara med (jag var lättövertalad) och det gick inte särskilt bra, men kul var det! (scenskräck till trots) Det blev en liten myshörna med hyermoderna tapeter och svart gungstol. (De fotograferade en väldans massa, ska försöka hitta en bild sen)

Sen var klockan plötsligt jättemycket och jag råcyklade till skolan (cykeln funkar jättebra, det är samma allt är likadant som den förra, fast det ör en damcykel) och när jag kommer till skolan - SÅ STÅR MIN STULNA CYKEL OLÅST UTANFÖR KONSTHÖGSKOLAN! MWAHAHAHA, LYCKAAAAAAAAA!!!! Efter ett infomöte gick jag ut och (fick hjälp med att hitta vart ramnumret var undangömt) ringde polisen, (det var ett evigt köande, med typ trettio pers framför mig) som först var lite avig och sa att jag inte fick låsa cykeln, men sen ändrade sig och sa att "jag fick ta hem den", och som komplimangerade mig för mitt fina efternamn. Tjosan hejsan! Dessutom fick jag två fina SMS, som gjorde mig glaaad!

Därefter handlade jag ett midjeskärp på Åhlens, men det var någon centimeter för stort. Jag hade rivit av prislappen, men den gemytliga herrn i kassan (jag vald medvetet att gå till personen som såg vänligast ut) sa att allt gick bra ändå.

Och så hade skolbyggnaden invigning, det är totalt nybyggt och fint!

Invigningen innebar tal och mingel med tilltugg (fantastiskt tilltugg, så jag är en väldigt välfodrad studentplugghäst idag) och nu snart ska jag iväg på trerätters middag. Därefter blir det partaj (wooh! Jag är med i städgruppen, så för första gången i mitt liv ska jag faktiskt stanna till slutet på en fest.) och sen ska jag (bokstavligen) rulla hem (på cykel).

Pomfritt, idag är en bra dag!

Här och nu är allt perfekt


Jag är tillbaka från Haparanda! Det har varit ett par väldigt bra dagar, det har varit trevligt (om än svinigt kallt) och jag har skissat som aldrig förr, men det är skönt att vara hemma. Har fixat en ny cykel (samma märke och finesser osm den föra, men detta är en damcykel) och storhandlat för en dryg månad och nu har jag kollat internetbanken och vill gråta en skvätt. Två cyklar på en månad och alldeles flr mycket uteluncher, hujeda säger jag bara. Sådana här fasoner måste upphöra!

Har ungefär en miljon projekt på gång (som vanligt dårå), några av dem är skolbaserade, men de flesta av dem är att fixa till korridorsrummet, och så är det två stycken ambitiösa ritprojekt som jag ska ta itu med!
Och så ska jag fixa till Haparandabilderna, så jag har någonting fint att slänga upp här.

Just nu känns allting väldigt bra.
Riktigt fint.

Ingenting gör mig (nämnvärt) stressad, usiken på Spotify rullar på, ingenting känns omöjligt och Umeå är riktigt fint såhär vid hösten.

Tjosan.


See ya later alligater


Jag drar till Haparanda en sväng med klassen. Vi ska insupa atmosfär och lära oss arkitektiga saker och kanske göra någonting med IKEA.

Hejsvejs så länge!

Kakkalas och gardiner

Idag har jag bejakat min inre tant genom att sätta upp blommiga gardiner (och tvätta). Snart ska jag dricka te ur tekanna, äta chokladbollar från igår, gunga på min gungstol och läsa lite arkitekturhistoria, mysfaktorn ska upp några bitar känner jag.

 

Mina gardiner är blomiga, krukorna är lite 60-taliga av sig, elementet är avslaget. Fönstret är fint, och släpper in alldeles för mycket ljus på morgonen, alldeles för lite på eftermiddagen. Gardiner och krukor är second hand, gardinerna kommer från Slumpen (en relativt dyr affär för att vara second hand, men det är överkomligt. De har hur mycket som helst. Verkligen hur mycket som helst, man kommer knappt fram genom gångarna.) Krukorna kommer från Myrorna och Kupan, drygt 260 pix för alltihop tror jag. Jag älskar second hand. Dels är det wesome att återvinna, dels är det lättare att hitta saker som passar min stil (försökte hitta ett par gardiner som var lika fina på Åhlens och Hemtex, men det fanns inte. Och alla krukor i affärerna är ju vita och minimalistiska och tråkiga. Ah, ljuvliga i-landsproblem.)
Nu är det bara att invänta finbesök i form av vänner/släktingar/kompisar, ungefär.
På tal om besök så besökte jag en kompis igår!

Julia hade myskvällsknytkalas, inte så tokigt må jag då säga.Sockerchockad och med trevligt sällskap njöt jag av kvällen (/spelade charader/ pratade (särskilt om Ålidjätten, ett mytomspunnet monster som kan synas vid mörka och dimmiga kvällar, ungefär)/pratade ännu mer/åt kakor) och vandrade hemåt vid tolv/ett.

Det är kalasbra här uppe!


ARRH. T'DAVEY JONES' LOCKER WITH YE ALL!

Jag har en svacka i optimismen idag, och känner mig otursförföljd. Cykeln är snodd.
MIN ÄLSKADE CYKEL!


Den var låst och var bland en miljon andra cyklar i ett ställ men den försvann mellan 02 inatt och kl. 11 imorse. Jag är BITTER! Jag fullkomligt avskyr människor som ska sno saker! Fine om man snor lyset eller nått, men hela cykeln? WHY DAMMIT? Nu är det så att jag kan gå till skolan, men det tar dubbla tiden, och frihetskänslan är mycket mindre. Det är nerförsbacke hela vägen (otroligt praktiskt eftersom jag alltid har bråttom på morgonen) och det ger inte samma känsla när man knatar fram på hård asfalt i ofotriktiga skor, jämfört med att dödsföraktande susa ner medan vinden viner en i öronen.

Suck.
Ikväll är det filmkväll, så det kan ju bara bli bättre i alla fall.
Fast chokladbollarna jag gjorde för att fira eventet smakar typ inget.
Bitter.

dagens outfit (*leka modeblogg*)

Förra veckans "randigt" utbyttes idag mot svart och svår".Yeah, yeah, wow, wow!
Det blev pizzabuffé till middag, russin till efterätt och nu blir det designpub som kvällsaktivitet. Tjoho!

Mah cribb #1

Jag sitter här och har insett varför rotfrukter är såpass billigt. Ingen vill väl laga till någonting som ska koka i 100 år, inte smakar någonting utan kilovis med salt, generarar en sjutusan massa disk och blir mer till mos än till biffar om man försöker steka dem.

Punkt.

Nu ska jag sluta vara bitter över min sena middag och visa er någonting fantastiskt:
My crib, som de säger på MTV.
Tyvärr är det inte så gästvänligt här (än), men jag jobbar på det, och jag är redo att låta världen se två fina detaljer:

Min krukväxt har äntligen blivit planterad. Hvetemelskrukan är från Myrorna, och jag köpte den för att jag läste "helvete" först, och tänkte att någon hade varit underbar och tagit ut sin cynism på ett bruksföremål. Icke, men den gör mig glad.

Jag har också screenat i Umeås konstnärhandel (den heter faktiskt så, fastän jag skulle säga himmelrikesaffär, eller möjligtvis hobbyaffär). Plockade på mig två papper och fixade till två konservburkar där det bor pennor istället för tomater nu.

Det var allt fint jag hade att visa för idag! Nästa gång får det blii..*trumvirvel* MINA NYA GARDINER!! WOOH!
Ah, all denna spänning..
Imorgon tar jag mig ur min grotta (/batmancave/korridorsrum) och äter pizza med klassen. Därefter får vi se vart det vänder.
Awesome.

Inredningsinspiration #1(source)

(source)

(source)

Ifall man vill ha det kallt/hårt/bjälkigt/häftigt och få ett nördpoäng. Själv skulle jag inte tacka nej till en tron med min egen bokstav M i ryggen istället för Dr Evils E (se sista bilden), men jag tippar på att en sån inte kommer att dyka upp på second hand marknaden här i Umeå, fastän utbudet är väldigt generöst i övrigt.

 

Miriam och den 2,5 kilo tunga banansynden.

Jag försöker att vara miljösnäll. Att inte ta plastpåsar, skippa kött, att handla ekologiskt, tvätta med Grumme, storkoka, handla second hand. Men idag, oh jösses. Idag åkte jag till Ica Maxi för att handla en cykelhjälm (succé! Ödets ironi tog mig inte på vägen! Dvs, jag blev inte påkörd på vägen dit.) och de hade bananer för under tian. 2,5 kilo senare är jag övertygad om två saker: att jag kommer att kunna vara med i många trevliga banankontakter (samlas i grupp och äta banan i takt till Banankontakt är min kontakt..) och att förgiftade barnarbetarspöken från Dominikanska Republiken kommer att spöka för mig inatt. Attans.


Bild: en oekologisk och definitivt ofairtradad banan. Han ber om ursäkt.

Dagens läsvärda är Underbara Claras inlägg om Dumsnålhet. Det är klart att man får vad man betalar för, eller snarare inte får när man låter bli att betala. Både vad gäller bär, bananer och..i mitt fall även Euroshoppers tonfisk för 10 kr burken. Hm. (Men karma har inte tagit mig för det, uppvägde med att handla fairtrade kakao, ekoägg och ekologiska bönor.) Så mitt nyårslöfte är att bli ännu bättre vad gäller mat. Det är lite tidigt än, men det judiska nyåret har precis varit, så jag får väl köra på det istället. Tipptopp!and the story continues

God morgon världen!
Igår var något av ett Fail, ty 91:orna föll på 20-årsgränsen, och ingen hittade till den andra festen. Fick över två kompisar til mitt lilla jättestökiga rum, och nu håller jag utmmarna för att jag inte skrämt bort dem med allt äckligt jag har på golvet, och att de tänker att "shit, Miriam kommer sluta som en såndär galen kattkvinna som kommer att dö genom att hon krossas av sitt eget skrot när hon kryper genom en av tunnlarna hon behövt bygga för att ta sig fram i sitt rum" Ähm..äsch, det fixar sig.

Innan dess spelade vi volleyboll här i närheten, och så hade jag varit i stan och handlat. Lördagar är den enda dagen jag hinner handla på, annars är jag i skolan/på aktivitet och på söndagar är allt utom ett litet köpcentrum stängt. Idag ska jag till det lilla köpcentret, för där finns ett fetstort ica maxi! Wooh, maaat!

I övritg var det korridorsfest igår också: det var mycket lugnare än vad jag trodde det skulle vara (puh), mina korridorare är fortfarande snälla, men golvet klibbar precis lika mycket under fötterna som jag förväntade mig. Det är lugnt, det ordnar vi idag. Yay.:)

Annars har väl veckan mest varit:parkeringsgarage (uppgift till skolan),

skola, (det säger sig självt vad jag gjorde där. Fast det anordnas aktiviteter där ockå, partaj, chokladbollsbakning, och filmkväll nu imorgon)

idyller, (Umeå är fullt av dem) och trähus och utemat och disk, och studentliv. Ett fint studentliv. Igår var det folk som rännde överallt i natten.

Det är kalasbra här. Ibland med väldigt mycket betoning på kalas.


---

Andra veckan i skolan är finito!
Det såg ut lite såhär:

Hm, det villes visst inte läggas upp bilder. Så det kommer sen! Men kort sagt så har vi vandrat runt i ett parkeringsgarage, byggt modeller, haft redovisningar, byggt lådbilar, lekt lekar, bakat chokladbollar (nomnomnom!), festat, och ptja..haft trevligt! Har tur som går i en så bra klass! Idag hade vi en intressant föreläsning, sedan var det jobbadags, redovisningsdags och därefter drog en massa folk ut på pizzabuffé (!!!), så nu är jag här i mitt rum med välfylld mage, med Schindlers List och Gökboet som jag fick låna av en korridorare. Hejhopp, gick inte på pubkvällen idag, men imorgon blir det korridorsfest och beachvolleyboll i kvarteret.
Studentlivet är ett aktivitetsfullt spännande liv (för tillfället allt för fyllt av skräpmat).

Just so you know.

(väldigt passande rubrik)

Mina vegetarianvitaminer är slut och jag smällde i mig en chokladkaka til lunch igår. Nu väntar jag på att den långsamma näringsbristen ska sätta in och ta livet av mig tillsammans med vintermörkret.! Eller äsch, det fixar sig säkert. Har fullspäckad matlåda för tre dagar framåt, och allt av det var nyttigt värre.

På tal om man så fick vi göra planritningar av frukt idag, sen fick vi böka omkring och titta på varandras genomskärningskartor och sånt Ume har många talangfulla tecknare och plankartsritare på G kan jag ju lova. Själv fick jag cutta upp en drakfrukt - ag hade aldrig hört talas om den innan. Men om man delade den och gnuggade delarna mot varandra så blev det alienslemmigt, det var - förutom fikat efter skolan - dagens höjdpunkt. Det är asnajst att vara lättroad, allt blir lättare när man skrattar.


Eller ptja, planritning och planritning..Det var skala och tjocka och smala streck om inte annat. Jag fattar inte att jag drar in högskolepoäng på att faktiskt ha roligt i skolan, hujeda mig. Awesome är vad det är!

(bildbomb)

Det har varit härlig dagar att vara Umebo. Skolan är fortfarande lång, aktiviteterna efteråt är fortfarande roliga och till och med solen har tittat fram lite. Här är lite bilder på hur det ser ut där jag är: (minus aktiviteterna, då är jag ju upptagen p:)


I fredags var det fest i skolan, igår var det utgång i stan och idag..är det ingenting faktiskt. Så jag vilar fossingarna (håll tummarna för att det regnar antingen cyklar eller fotriktiga skor ikväll), har en tvättid och ska köra storkok så jag lsipper laga mat mitt i veckan. Tantlivet med gungstolen rullar på, samtidigt som tonårsrebellstiden känns mer aktuellt (jag menar, igår var första dan sen nyår jag tog nattbuss) och hemmakänslan sätter sig in.
Det känns som om jag har varit här i en evighet (fast som ni ser turistfotar jag ju), alla nya intryck och ställen och folk gör att jag är trött som en gnu varje dag. Och allt man måste göra, herregud! Adressänring, maila värden, storhandla, spara, köpa kurslitteratur, hänga, slänga, flänga, posta brev.
Det är inte lätt att vara stor (eh, "stor",fast liksom..liten), och det är inte lätt att vara liten heller. Men båda är ju kul.:)

Umeå #5

Gabbi har requestat fler blogginlägg!
Ptja, vad ska jag säga att jag gör? Är i skolan från 9-18 ungefär, om det inte är någon aktivitet efteråt så är jag hemma vid sju och lagar mat, sen är jag så dödstrött att jag slösurfar till halvelva och lägger mig. Är det aktivitet så äter jag i stan (jag svär på att jag nästan ensam har försörjt Umeås snabbnatskedjor - för övrigt korar jag Max falafelburgare till vegovinnare, medan Donken fortfarande är pomfrittens okrönte konung) och går dödstrött på aktivitet (där man blir pepp).
Och så har det sett ut hela veckan.

I skolan bygger vi modeller och redovisar och bygger fler modeller och redovisar ännu mer, och så bygger vi modeller. Nämnde jag det. Modellerna? Det är inte tokigt, som att sitta på en av gymnasiets Formlektioner, bara det att det är lite stressigare.

Hm, bilder hr jag nog inga, för i skolan är jag upptagen och på aktiviteterna är jag ju mitt i aktiviteterna. Igår var det partaj på skolan från 21 till 01.30 och jag tror aldrig jag har varit på fest så länge, (Är liksom inte partyprisstypen) men det var kul! Sen studentskivan blev jag ännu mer avskräckt från fest, men alla höll sig på en bra nivå och det var najst att göra något nästan hela klassen (+ designarna + tvåorna). Sen hade de en såndär hyperblinkande lampa (ni vet, epileptikerfaran) som jag äääälskar! Allt blir som en stopmotionfilm och sånna är jag ju hur fascinerad som helst över, och pötsligt var jag ju mitt i en! Whee!

Öhm, men det var det.
Nu ska jag ut mot ett handelscentrum därde har Myrorna och Kupan, jag har hört att second hand utbudet ska vara bra i Umeå. Tips mottages tacksamt!

Umeå #4

Tjenixen!

Världen är bra, skolan är fin, modellbyggande är kul, människorna är snälla, tvåorna hittar på saker och lärarna är danska och jag ser fram emot ett liv av sextimmarsömn, åttatimmarsskola och kartongsmul på byxbenen.Skoaln har många fönster. I kid you not, MÅNGA fönster. Den är hur häftig som helst, materialsalen ligger två våningar under där man arbetar (dvs, runtrännande när man precis har varit där, gått upp och kommit på vad man glömde..), skolan är fräsch, har ett überkök och är fylld av kreativitet typ.

Så det är finfint.

RSS 2.0