Landmärke made of awesome

Jag läser Stephen Kings Duma Key just nu. Det handlar om en..en..den är svårbeskriven, men den har inte gjort mig besviken. En man vid namn Edgar, runt..40-50 år hamnar i en olycka, skiljer sig från frugan och flyttar ut till en isolerad ö vid Florida. väl där så börjar han måla motiv av vad som händer/har hänt/kommer att hända. Och så träffar han Wireman (som är en mycket spännande person i boken, där jag är just nu).  Håhå, jaja.

Hur som helst. Edgar flyttar till Florida från Minnesota. Jag googlar Minnesota. (Google Earth är min kompis!)
Om man får tro Wiki, så har drygt 10% av Minnesotas befolkning svenska ättlingar... Vilket kan förklara att det finns en stad i delstaten som heter Lindstrom, och har en enorm svensk kaffekanna med allmogemönster högt uppe i skyn.Ett charmigare vattentorn får man leta efter!

Förutom att ha suttit försjunken i en bok idag, så har jag förvirrat en turist ("Öh. It's called Konsääärhuset"), lyssnat på lite oljefatsmusik vid Hötorget och ätit en massa smågodis. Åh, och vinkat till min förra mattelärare från bussfönstret. (Och irriterat mig på alla gymnasister som kliver på! När man själv var en så var man immun, men nu är de för skräniga, för stökiga och tar för mycket plats.)

nu sitter jag här och väntar på att bli en tant. Det känns som om jag är på god väg redan.


2009-08-30


Ah, ljuvliga sommardagar vid symaskinen.Det är de sista dagarna av auguste, och jag pimpar skjortor och leker rövare i mammas sylåda, samtidigt som jag rockar loss till vinyl 107's ljuva toner.
Jag saknar kompisar att leka med, men på tisdag ska jag kanske vara med Henrietta, och titta på eventuella cirkuselefanter.


Du-du-dunk


Internet funkar igen! Tidsfördriv!
Har ritat ett hjärta (fast uppenbarligen inte från en pepparkaksform), precis som Tellus gjorde för ett tag sen.Vampyrtänderna bara kom till efter två brorsor och jag såg Låt den rätte komma in. Filmen var..tja..den var ju inte dålig, den var ganska fin. Osis för mig som ville se gastkramande skräckis bara. Har inte läst boken än, men läste Hanteringen av odöda av samma författare (Johan..något? John? Ajvide Lindqvist! Har jag för mig.) och var inte jätteimponerad.

Gaaaah!Jag försöker mig på att sy ett kuddfodral, det nästan minst avancerade inom syteknikens värld (det enklaste måste nog vara..duk) men får allting snett och omlottvikningen blir alldeles för löst sittade för att det ska se snyggt ut.
Självförtroendeknäck, hej och hå.
Jag menar..ett kuddfodral?! Det är inte okej.

Någonting mer som har gått snett är INTERNET. Inte själva internet i sig, det är fortfarande en pärla i vardagen, men anslutningen, för det funkar bara att komma ut i etern på pappas dator. Som måste vara avstängd här hemma, för att hans mail ska komma till hans jobbdator. Gnh.
 


EDIT: Nej, nej, never mind! Jag hittade ett idiotsäkert mönster på Sysydan! Har nog bara en dålig dag! Det blev superbra! :D Och jag har träffat Henrietta idag! För första gången på hela sommaren, inte illa! Utropstecken overload!!!!!!11!ettett

Wohoo! Teckningsfinal! :)

Jag fick ett finfint brev på posten idag! Det var Täby centrum som berättade att jag har gått vidare i final i deras presentkortstävling. :)

Peppar, peppar, ta i trä!

just nu har jag galet mycket att göra, trots att jag har mitt sabbatsår och inte har några egentliga förpliktelser. Jag har sytt på knappar på en klänning idag, och snart ska jag lära mig hur jag syr knapphål, och så har jag handlat tyg, påbörjat ett gosedjur, skissat på en skjorta jag ska göra om...
Som om inte allt syeende vore nog så har jag ett stort ritprojekt på G, men det måste skjutas upp lite. Kommer behöva köpa en massa ramar, och just nu är jag lite deppig över hur mycket som försvann från plånkan på grund av allt tyg. (Det mesta må ha tillfallit Myrorna, så jag kan ju trösta mig med att dem ju gör lite gott i världen)
Woooh, har så mycket idéer i huvudet så att de trängs  i hjärnan och inte vill komma ut på papper. Som om de har knölat ihop sig i dörrposten, ungefär.

Hejhopp, nu måste jag göra någonting produktivt!


2009-08-24


Idag har jag handlat lite tyg, och så har jag läst igenom en hel sömnadshandbok och nu har jag lite ont i huvudet.
Jotack.

Träffade Linnéa på tunnelbanan, hon fick mig att längta lite efter att börja skolan igen, typ KTH.
Träffade Gustaf på bussen, och han fick mig att sukta efter någonting estetiskt bildinriktat och oKTH-igt.
BESLUTSÅNGEST.

Old pic'


Lördag på Edsviks Konsthall

Igår pallrade jag mig iväg till Edsviks Konsthall, i Sollentuna. Där hade Anna och jag bestämt träff, för att se på Marian Heyerdahls terrakottakvinnor.Det fanns två hyllningar till Frida Kahlo, med motiveringen att hon var en kvinna som genomgått lidande genom hela sitt liv. En var den här terrakottahästen, med kvinnoranikte, genomborrad av pilar. På marken låg ett hjärta, också det träffat. Bilden är fräckt stulen från hennes hemsida.(Den här bilden är också fräckt copypastad, men från Edsviks hemsida)
Det var drygt 60 skulpturer tror jag, och alla symboliserade någonting. Svart färg var sorg, rött: lidande, vitt: oskuld. Gå dit och och gissa vad alla kvinnor har för uttryck och vad de står för.
Men ta en fusklapp (Marian Heyerdahls egna anteckningar) från ingången sen, och gå tillbaka.

När vi väl var i konsthallen så gick vi på deras andra utställning också, Figurationer, realism och romantik i norsk samtidskonst. Det var fantastiska norrmän. Jag fick plita ner namnen på några av min favoriter i min bok, men jag gjorde ändå inte alla rättvisa. En jag fick ner på pränt var i alla fall:


Sverre MallingHan tecknar i kol, och är helt otrolig. Ni anar inte, alla detaljer gör en andlös. Kolla in mer av hans arbete här. 

Det kostar 80 pix att gå på om ni är 19 eller över, men det är helt värt det.
Anna är för övrigt en helkul människa.

Bäst just nu

Internet är en skattkista, och jag har bildsparat en hel massa pärlor.

Först ut är Billy Chasens helcoola Ipod-cube. Fullt fungerade och inkapslad i någon sorts plast (?):
Nästa finfinhet är Bovey Lees handutskurna (!) papperskonst. den här heter Beach Ball Blast:Luxirare gör fantastiska skapelser:

Sen tycker jag om Marie-Louise Sundqvists fantasifulla små lerverk. Inte att förglömma!

Komikaze (+ rymdkrigteckning)

Igår var jag på Komikaze, en stå-upp-komiker-kväll på ett ställe som hette EGO, för att supporta Filip. Det var över förväntan, och då visste jag ändå att Filip är bra, så det var en helkul kväll. :)

Det känns så skumt att tänka på klassen som den 'före detta' klassen, det är depp och opepp att alla aldrig kommer att vara på samma ställe igen, men samtidigt är det kul att gå lite nya vägar (eller ja, titta på när andra gör det, medan jag själv sitter fast i ett ingenting just nu).

Mjupp, mjupp.

Ritade klart (kanske?) rymdkriget imorse!Tuschpenna, och lite 2H-penna. Den blev lite cuttad i scannern.

Photofunia :)

(Photofunia + en till to-do-grej)
Jag tycker om Photofunia.Jag ska göra fyra stycken (eller fler, fleeer!) kuddvar, i fina olika färger, med den där roboten på. Jag måste bara 1) ta mig till IKEA, och 2) införskaffa tyg och 3) ta ändan ur vagnen och göra en liten robotskiss.

Yargh, jag gör ingenting för att det känns som om jag drunknar lite i meningslöshet. Måste. Lära. Mig. SAKER. (Sommaren har ätit upp min hjärna)
Imorgon ska jag rota upp en massa Youtube-tutorials och fånglo tills jag kan lite nya grejer.

...
Och, hejsvejs, nu ska jag sticka och rita en vampyr.

Have you seen this wizard?YES. YES I HAVE.
Igår, 20.50, såg jag äntligen Harry Potter och Halvblodsprinsen med Gabbi! Den var..Åh, jag blir alltid lite ledsen när jag ser Harry Potter, för de slaktar ju böckerna, samtidigt som de ändå gör en hyffsad film. En del scener var snygga (Draco och Severus efter Harry har sliced and diced Draco like a Christmasham typ) och andra..inte. (De brände ner The Burrow! NEJ!)

Allt som allt, en helt okej film. Det var ett trevligt sällskap.:) 

Work in progressRYMDKRIG.
O_____O


Klar dödskalle!

Nu, med bakgrund också!Karro

KommentarTid 
Karro om (han lurar överallt):
Du är coolast i världen Miriam...vill du bli min kompis???
13 Augusti, 20:21

KARRO, DU ÄR REDAN MIN SUPERDUPERFANTASTISKA KOMPIS.
(!!!!!)

Med det (det viktigaste för dagen) sagt, så drar jag iväg till Täby Centrum och handlar lite grejer strax.

Onsdag

När jag var på riskutbildningen i måndags så nämnde lärarinnan/informatören(kurledaren (vad heter det egentligen?) Lagen Om Alltings Jävlighet . LOAJ förekommer också under namnet Murphys Lag, och går ungefär ut på att 'det som kan gå fel, kommer att gå fel'.

Några exempel ur min dag är:

1) Tappat mackan med smöret nedåt.

2) Vaknat kvart i sju för att lämna in CV:s på stan. när jag tagit mig till T-Centralen, och inte ens hunnit in i den första affären för dagen så mår jag urkasst och får vända hem igen.

3) Magonten går över. Åker till Gabbi, men misstar 601:an för att vara 29:an, kutar till stationen och - här kommer den bästa delen - missar fel buss, som jag trodde var rätt, vänder hemåt, och när jag är utom räckhåll för stationen, ser den förbenade rätta bussen åka förbi.

Men det var kul hos Gabbi. Riktigt kul. Vi tittade på She's the man, pausade på ställen som fick hududrollstjejen att se otroligt fånig ut, och bakade äcklig paj. Good times.:)


(han lurar överallt)


Ritat lite. Det var pilligt på sina ställen. Ska fixa en bakgrund också, men jag måste handla en tjock penna först. Den jag har nu äter upp pappret, och spottar ut små fnulor. Ska skriva lite fina ansökningar och städa lite kök och lite källare sen.


Hunnit med bra saker. YES.

Idag har jag knatat runt i staden och lämnat in CV på CV på CV. Och så har jag gått på riskutbildning för att ta körkort. Jag..lyssnade, och klottrade dödskallar i pappersmarginalen.

Sen kom jag till ett tomt hemma, utan några husnycklar. Då gjorde jag inbrott i vårt eget hus, dvs klättrade upp på vår ved-tak-grej, tvingade upp det tröga ostängda badrumsfönstret och föll ograciöst ner över fönsterkarmen, på kaklat golv. Jeansen tog lite stryk, men jag var inomhus! WOHOO!

Dessutom är Stockholm fullt av nerklottrade budskap som gör mig glad.(...Men jag måste säga att snubben hade kunnat jobba på layouten. Never mind, bara tanken på att världen och mänskligheten inte är helt hopplös och urkorkad gör mig lite bättre till mods.)

Och en anonym människa plitat ner dessa ord på en trappa vid Ösby tågstation:

                                 


"The maestro says its mozart
but it sounds like bubblegum
when you're waiting
for the miracles to come"

Det var jättecharmigt. Gjorde mig hur glad som helst (tills jag kom på de övan nämnda nycklarna).

Bra dag, bra dag..:)

Det har, allt som allt, varit en fantastisk vecka

I tisdags var jag med Elisabeth på stan. Elisabeth, Sarah och Joel, de två sistnämnda hade jag inte sett sen avslutningsdagen i högstadiet. (Mycket pirr i magen där) Det var riktigt trevligt. Vi fikade (ah, detta underbara ord) och gick omkring lite.  

I onsdag cyklade jag hem till Gabbi. Vi åt en hel massa glass:  

 
Och så cyklade vi omkring lite till, i alldeles fantastiska Täby:När vi blev trötta så glassade vi  i solen, såklart:I torsdags cyklade vi omkring lite till, på kvällskvisten. Den gången var det Danderyd som fick stå ut med oss. Sen, i fredags kom Karro hem till mig!

Hon cyklade också. Cykeln är ett fantastiskt fordon. Och Karro är en fantastisk kokerska. Plättar, bärblandning och stekt banan till lunch! Sen pratade vi lite, och så kom alla mina bröder hem, och så pratade vi lite till. Sen åkte Karro iväg, och jag blev ensam kvar (så ensam man kan bli med sex andra personer i huset). Lagade en mystisk tomatpaj som jag aldrig kommer att göra om igen.

Och såklart, sista dagen jag har kvar att beskriva är IGÅR. Lördags. jag klev upp klockan sju, åkte in till stan och skulle lämna in CV:s till en hel massa affärer. Efter fyra stycken gav jag upp, för butikschefer jobbar ju aldrig helger. Då kände jag mig lite dum, tog tunnelbanan till min bror och städade och filmtittade lite grann.  

när jag inte har varit ute och flängt har jag legat i soffan/på hammocken/på någonting mjukt och läst Stieg Larssons Milleniumtrilogi. Flickan som lekte med elden (2:a boken) slog den första (Män som hatar kvinnor) med hästlängder vad gäller spänning. Annars var det så otroligt mycket tråkiga tekniska detaljer i böckerna (främst den första). Jag bryr mig inte om - och orkar inte läsa - exakt hur mycket RAM-minne Lisbeths dator har. Eller vad dokumentmapparna heter. Vem pallar?  Själva storyn är det inget som helst fel på, böckerna var ju spännande, så på måndag åker jag till bibblan och lånar Luftslottet som sprängdes.

Hej hopp!

Hello earthlings!

Kan inte någon av er i snitt 20 om dagen som har trillat in de senaste tre-fyra dagarna, typ..berätta vad det bästa ni vet är?
Jag bits inte.
Hejhopps!

Humlor

Jag fick för mig att humlan är den finaste insekten vi har! Den är randig, den är inte lättirriterad, och det finns en myt som säger att den inte ens borde kunna flyga, för att den ungefär ser ut som en klump med vingar.  Hur kan man inte tycka om det?
Alla bilder är tagna från trädgården, de två översta från förra året, den nedersta från idag.

Idag, idag, idag, ja. Det ska målas, fixas, städas, donas, läsas, hackas, kokas, skrivas och fotas.:)

Pluttigt värre


Finnes hos Leafcutter Designs:
The worlds smallest Postal Service kan vara bland det gulligaste jag har sett i hela världen!


Oh, rainy SaturdayJag lyssnar på Jesus Christ Superstar och känner mig lite som en stjärna själv, för jag har sökt jobb!
Och jag har tusen kreativa idéer! Det regnar ju ute också, så jag har all tid i världen att fixa med saker här inne!
Comming up:

                                             


Yes! Fredlig, färgglad, helnajs alien!

Hej hopp!

RSS 2.0