Det är HAJEN! D:


Jag-börjar-få-en-mindre-panik-över-att-jag-inte-har-någonting-att-sysselsätta-mig-med-på-dagarna. 

Tiden fortsätter obönhörligen att gå, och alla mina vänner/föräldrar/bröder börjar snart plugga och jobba.
Det är så knepigt att försöka vända och vrida på alla bra egenskaper jag har, för vad jag än säger så är jag rätt säker på att tusen andra människor säger precis samma sak.

---

Hursomhelst.
Har du en bunt med CD:s som du inte använder?

Då kan du till exempel..måla en haj på dem. (Eller, vad som helst, som faller dig in.)




Tror jag ska fixa ett gäng clowner/fina mönster/monsteraliens eller något på en massa andra CD:s, så jag får lite färg i rummet. Hm, jag vet inte riktigt varför det blev en haj överhuvudtaget. Har inte sett skräckisen, bara Svampbob-parodin.:D

För övrigt: Det finns en cool utomjording som ritar någonting som heter steampunk. (Jag har fortfarande inte kollat wiki om vad det är för någonting) Men allt är väldigt detaljerat, och hon är ruskigt talangfull. Titta, titta, titta!

 

Robot!

Jag har fixat lite på bloggdesignen (som fortfarande inte är helt, helt klar). Det blev en ultra-mega-supah-killah-robot. (yeaaah!)
Öhm, ja. Den riktiga versionen ska få bo på min vägg.:)


here fishiiiieeees!


Hallå där, ät blåbär!


ÄT MIG.

Humdidum, snabbis i Paint.:)
Blåbär är det bästa skogen har att erbjuda nu (förutom fridfullt lugn och natur och yatayatayata. Tänk med magen.:D)

2009-07-25

Det
här
smakar
underbart

Jag bjöd brorsorna på middag idag!
Plockat blåbär och lagat mat, och skaffat nya myggbett. Umgåtts.

Jag umgicks igår också, men Jenny och Filippa. Jenny trollade ihop tomatsoppa, medan Filippa och jag gjorde vårt bästa för att..tja..hjälpa till. De är finfint sällskap. Jag saknar redan Filippa, som drar iväg om en dag eller två. Tänk om hon skaffar tiotusen nya vänner i Enköping, och glömmer bort oss? Eller blir uppäten av en björn? Tänk om lumpen gör henne odrägligt hurtig? 

Blä.

Jag är dessutom rädd för att alla i min klass ska titta på vårt studentfoto om 50 år och inte sakna mig som inte är med, och inte är listad som "frånvarande". "Höhöhö, det var fint, med oss 22 (fastän vi var 23) stycken. Vilka minnen!" och så kommer de ihåg alla (utom mig).

Okej, det kanske inte händer. Inte att Filippa blir uppäten av en björn heller.
Jag borde inte klaga. Det fanns en hel klass som inte fick några namn. Och diverse personer som fötterna saknades på. Och Filippa kommer alltid att vara underbar.

+
...jag försöker få till en fin blogg: en som är skönare för ögat, än vad den här är. Alla siffor och bokstäver bara sitter i datorn och skrattar åt mig! Ingenting vill ju!
...Det finns tiotals små yttepyttegrodor vid Ekeby. De är så söta så att hjärtat smälter, men man kan knappt ta sig fram utan att det krälar under fötterna. vill sätta upp en "AKTA GRODORNA-skylt", men då skulle säkert någon äcklig sadist-tonåring göra det till sin livsuppgift att stampa ner vartenda en. Usch. Grodmördare.
...Morotscurryn är verkligen god. gör den, men skippa morotsjuicen och ha i krossade tomater istället.

Så.


Work in progress - maaaajs.



Tänkte göra Children of the Corn fanart, och rita Malakai (Öh, jag vet inte riktigt hur det stavas) och Isaac, de små läskiga barnen (som får för sig att mörda alla vuxna och offra alla 19+-åringar till Majsen. Aaah, ljuvliga Nebraskahåla) i berättelsen.
Sen insåg jag att jag inte kan rita människor som jag vill rita dem, och poff, så blev det majs och lite möbler (eller, en stol än så länge) istället.

Nu ska jag ut och plocka lite vinbär, sen ska jag dra iväg till Jenny på middag, och träffa Filippa som (hurtigt nog) ska på lumpen snart.:)

(fantasilös rubrik)

Jag vaknade och knallade ut genom dörren idag. Det är möjligt att vi har världens vackraste trädgård just nu.




Jepp. Blommor och lummighet.
Nopp, inget ritat idag heller.

Jag var med Jenny istället! Vi cyklade/sparkade omkring här i krokarna, och tittade på fina hus som vi (eller, jag) skulle vilja bo i! Sen åt vi vego-tacos, som var..de var..goda. Men slaffsiga. Ingen är vacker när de äter tacos.
Det är ungefär vad jag har gjort idag. (Och jag gör gärna om det, fantastisk dag på det stora hela)

Mitt rum :)

Börjat på en ny bild, men inte riktigt kommit någonvart med den än. Så jag bjuder en gammal (200..6?) teckning. Det såg lite annorlunda ut då (okej. Det var en brutal underdrift! vi slet upp golvet och kaklade om, tapetserade om, målade om och skaffade lister till fönstrena och nya garderober. Phew. Allt i vitt dock. En shabby chick hade dregglat över stället..men jag skaffade knallröda gardiner istället. Yahay!)

 
Tecknat med..en hel massa pennor.
Har ett set med 6 stycken som nu står och dammar lite på hyllan. Får börja med blyerts igen lite tror jag.:)

Kakor, müsli, kökstavla och konservburkar!

Jag har fullbordat lite grejer på min 'att-göra'-lista.

De fantastiskt goda kakorna är tillexempel bakade. (Och i skrivandets stund uppätna) Kardemummaskorpor, från Leila Lindholms ' A piece of cake'. REKOMMENDERAS! Hade i lite kanel i smeten också :) Passade på att göra müsli medan ugnen fortfarande var varm. Det är världens enklaste, och blir ändå så gott:
*Ta 12 dl diverse gryn. Typ havre/råg/grynblandning.
*Hacka 4 dl mandel, eller andra nötter och blanda in i grynen.
*Tillsätt kokosflingor och 2-4 tsk fänkål.
*Blanda och rosta allt i ugnen på drygt 200 grader. Blanda omkring grynen efter ungefär fem minuter, och vakta noga, så att ingenting bränns vid. (Det händer så lätt..)
*Ta ut müslin ur ugnen. När den har svalnat kan du blanda i russin och torkad frukt och diverse andra godsaker.

Går att variera i oändlighet, går att förvara i en charmig plåtburk väldigt, väldigt länge.



Ramade in två grejer också! Filippas screenprintade astronauter till vänster: jag frågade om jag kunde få hennes provtryck (yaaay) som jag (lagom till månlandnings-40-årsjubileet) satte på ett prickigt papper. (Det lyser ju igenom det vita tyget).
Till höger så ser ni en (*trumvirvel*) kökstavla! Ingen i min familj tycker det var en bra idé med ett marängrecept på ett äppelpapper (och jag förstår det, lite) men det var det finaste papperet jag hade, och den godaste tårtan jag vet. Idén kommer härifrån och receptet är en mix av Leilas chokladpavlova och det här receptet.
Kommer göra den på fredag eller lördag, med färska vinbär. GOTT.

Sist men inte minst!


Det här, mina damer och herrar, är Pimpad Konservburk numero uno!



Det här var nummer två!



Och, nummer tre, nygjord.
Släng inte konservburkar, piiiimpa dem! Pimpa, eller återvinn. Känn dig snäll, rädda världen. Ungefär.


Oj, det här blev långt. Långt och bildspäckat.
Tjolahopp!


Tough luck Tom Riddle



Jag är tillbaka från Täby och Expecto Patronum, jag stod ut med två halvdagar, sen flydde jag hem till lugna trygga Karro istället. Jag är dålig på att vara med så mycket folk jag inte känner på en gång, och så var jag rätt opepp ändå, när allt kom till kritan.

Det var en halv dag fylld av sortering (jag var en stolt hufflepuffare), middag i Stora Salen, lite umgåsande och lite banderollsmålande och lite sömn.
Dagen efter var det quidditch. Tusan, om jag fick göra om den obligatoriska egna gympalektionen vi hade i trean så skulle jag lära min klass att spela quidditch. Det ÄGER ju! Det är lite som en blandning mellan killerball och basket, fast med tre mål på vardera sida och två sökare.

Efter den så åkte jag hem till Karro, för tjejmiddag. Amanda, den sköna damen kom hon också.


Karro är snabbare än blixten och blir därför bara ett stort blurr i kameran. Vi åt en fantastiskt sallad (med melon och avocado) och mumsig hummus (kikärtsgegga) och pratade om lite dittan och dattan.
Såg på Barnen Baudelaires olycksaliga liv, pratade lite till, somnade.

Tjugo i åtta ringer det på dörren, och en hantverkarmänniska vill skrapa bort gammal färg fån fönstrena. Han skulle komma vid nio egentligen. Hej hopp, så gick vi upp och så åkte vi hem igen.

Vi tog vägen till Mariatorget, för dagen innan så såg vi de här:



Dumbledore till vänster, och Ron till höger.
Det gjorde min morgon. (okej. Karro gjorde min morgon, men soptunnorna hjälpte till)

Det är ungefär det som har hänt, de senaste två dagarna! Det var två bra dagar (även om jag smet ifrån ett konvent) allt som allt. :)


saker att fylla ut dagen med

Things on my to-do-list

Vaknade inte i Täby idag. Smet därifrån, hem till Karro, och sov över där.

Pompidomp, såg världens finaste soptunnor (yes) som jag fotade, men det kommer sen. Efter städning och bakning och allt det där andra. Och så ska jag godkänna några kommentarer (de är inte många, men snälla) - om jag inte svarar med en gång så kommer jag att glömma bort det och det är ju dumt.


försökte göra någonting tufft i Paint, men det slutade med..ett kylskåp.


Hejsålänge

Nu drar jag till (inte fullt så glamorösa, men det blir skitkul) Täby i några dar!:)

Nej! Men oj! Men herregud!

Tänkte skicka iväg ett mail till Elisabeth, en lista på alla finfina ställen vi tänkte lämna in våra CV till! hon är fantastisk, Elisabeth, för hon peppar och klappar på axeln och gör allt bra igen.
I inkorgen ligger ett mail jag avfärdar som aningen ospännande Juryns Pris i den här tävlingen. Och jag menar..fet chans? Men eftersom jag uppskattar en snygg bild (och otroligt många teckningar var makalösa) som vilken annan människa som helst så kollade jag.
Och jag vann!
Och jag darrar i knäna!



Klicka på miniatyren för att se bilden!:) (den är oklippt och fetstor) (<-- EDIT. Den är oklippt, men ändå inte så enorm som jag trodde den skulle vara. Darn.)



Ooooch..så har jag gjort två trista träramar mycket snyggare. Tänk er..oslipade träramar. Och lägg till lite färg och lite knappar! glue gun whizz, oh yeaaah!



















Over and out!
Nu ska jag kuta i skogen tills min bröddeg har jäst klart. Sen ska jag laga räksås, och linsgryta och kila iväg på picknick i det gröna! Tjohi tjohooo!

Klickklickklick

Fotograferat, pysslat och jobbat med den största målningen jag någonsin gjort (ända sen den gigantiska nakna blå människan jag målade i gymnasietvåan).

Och ritat lite annat också. Polaroidkameror är ruskigt snygga, men aningen otympliga.



Ritprogrammet ville inte hänga med i tiden heller, utan det la av hela tiden, så det där var det bästa som kunde göras.
Ska rita mer sen, och läsa, och pyssla med pärlor och..massor med saker. Läser om Harry Potter and the Half Blood Prince, innan jag beger mig för att en vacker dag se filmen - och för att jag ska på konvent (herregudpanikpanikpanik) om två dar!

hejhopp, mänsklig kontakt

Igår var jag med den förtjusande Elisabeth, och vi gjorde Slussen till ett lite bättre ställe. Bara genom att vara där.


Mina pingviner :D

Det var en gång en Karolina. Hon läste den här boken:

Yes, Döden och pingvinen. Karolina lovordade den ändlöst, och jag som tycker att hon är underbar och smart och allt sånt, införskaffade boken och slukade den. Den var b.r.a.
Sen tänkte jag att "pingviner, men visst, varför inte", och så skaffade jag mig en mild besatthet, och gjorde..konstiga saker med den.





Till exempel de här blodtörstande, isbjörnsdödande monstren.



En Jack the Ripper också.



Och diverse annat.

Det jag ska göra idag är aaaaatt...gå i skogen. Sen har jag ingenting annat planerat, alls. Mina fingrar rycker och vill måla pignviner, och jag har en stor träbit (perfekt-kvadratiskt-med-tillhörande-metallram-så-awesome-tack-gabbi) att göra det på.
SÅ! COMMING UP:



En uggla, en pingvin. Månbelyst och fint :)


See ya later alligator!

...och så kan det gå, hej och hå

Jag sitter här på en alldeles för rakryggad hård stol med en rygg som skriker och tänker på att det var en månad och sex dagar sedan jag tog studenten.



Där ser man, vad tiden går fort, fastän man egentligen inte vill.
Eller jo, jag längtade som tusan, men jag har lite för lite att göra just nu.

Onsdag 2009-07-08

Wohoo! Idag ska jag på körkorts-hurdublirhandledare-kurs med pappa och två brorsor.
Lite spännande :)

Annars har jag väl..ritat. Måste städa rummet också, det är ett sopberg. Ska rensa ur bokhyllan också, allting jag vet jag inte kommer att läsa om ska bort, och så ska jag se till att utnyttja bibliotekskortet lite mer. Fast jag taggar redan inför Stockholms Bokbord som kommer i augusti.



Det blev en niotillfem, för en tecknartävling. Fast bilden är ännu en av dem som blir pinsamt dåliga i jämförelse med hur de ser ut på riktigt. Heh. Inte det bästa jag någonsin gjort ändå, precis.
Hursomhelst.
Nu måste jag pallra mig iväg och städa rummet (innan dammråttorna skapar sitt eget herravälde, utropar sin egen stat och kickar ut mig).


EDIT!
Jag vann! Fast med en annan bild:



:D:D:D:D

Hufflepuff streetstyle -09



It's all about the details.;)
Kanterna är lite ojämna, men tröjan ser ändå lugnt mycket bättre ut på riktigt.

Hej världen!

Goddag världen!
Det blev lite efterlängtat regn, men vid helt fel tillfälle.
Det blev inget Fjäderholmarna, eller Bruden som visste för lite, för regnet öste, och himlen höll nästan på att falla ner över oss.

fixade en tröja dock:


Har en till på G. :)

Matlagning och pysselsyssel

Vi måste avfrosta frysen, och jag tänkte rengöra kylskåpet..så det har blivit en massa matlagning! Vad sägs om broccoli/zucchinipaj (för pajdeg, se här), broccoli/tomat/purjo/fetaost-fiskgratäng, och lite annat smått och gott

Igår målade jag lite på en kruka, osm jag ska plantera basilika i. Mums, mums, mums.



Idag kom jag igång med de första förberedelserna till någonting som kan vara en Expecto-utstyrsel, men jag fick avbryta när jag upptäckte att om det inte står att textilfärgen inte funkar för mörka tyger, så gör den ju inte det heller. Gosh. Såklart. Det blir en sväng till Kreatima imorgon, för jag har fortfarande kvar lite stålar på presentkortet jag fick av David och Lotta på studenten.:)

Läste ut Pet Sematary igår. Tror jag ska fanarta lite, det var länge, länge sen.

RSS 2.0