---Dagens observation är att... Den största skillnaden mellan att plugga och att..tja...inte plugga är att facebook plötsligt inte blir ett trevligt tidfördriv utan snarare den värsta tidstjuven vi utan självdiciplin någonsin skådat.
mönstermonster. typ.


Igår matade jag min familj med kärlek via en tårta rakt nedsänkt från änglarna (eller Nigellas matlagningsprogram) - en "Fluffig chokladkaka" som smakar apelsinchoklad, samt hemmagjorda praliner.
Det var trevligt, trevligt. Hann också med lite övningskörning och lite plugg. Jag dechiffrerar mina kråksparksanteckningar från skolan och använder mina fina färgglada stabilopennor till att få lite ordning på det (intressanta) eländet. Någonting som kommer att fortsätta idag eftersom jag är sjukligt ineffektiv när det gäller saker som jag inte har lust med men som är nyttiga. Bah.

Jag får lite ångest när jag antecknar, för jag skriver ner sånt som jag tycker är viktigt, snabbt och enkelt. De som jag sitter emellan verkar däremot plita ner en hel roman, så det känns som om jag missar saker, fastän det säkert är bra.

I och för sig, ibland når jag information overload, och stänger ner, då klottrar jag missfostermonster i marginalen istället:Lyckligtvis händer det inte så ofta, det mesta av monstrena är ditfixade på rasten. Tjohi.


Snipp snapp snut, så var sagan slut.


...

OCH OCH OCH! IMORGON SKA JAG HEM TILL GABBI OCH TITTA PÅ FILM OCH ÄTA UPP RESTEN AV PRALINERNA FÖR HON ÄR BÄST OCH HAR TAGIT KÖRKORT!!! WHEEEE!!!


allt är bra + lite ritat


Allt i social väg verkar inte hopplöst – idag lunchade jag med tre kurskamrater, vågade låna en penna från en fjärde (jag viftar så mycket med händerna att jag tappar min penna under stolarna hela tiden)b och d dessutom beundrat sistnämnda kursare för hennes ultimata pausunderhållning: gameboys. Öh, om det heter gameboy, jag vet inte riktigt. Man spelar spel på det, det låter lite. Det är grått med knappar. Min pausunderhållning är att rita krumelurer i marginalen på anteckningsblocket.

Nu är jag ledig i fyra dagar framåt, det vill säga: LÅNGHELG. Jag ska fylla den till bredden: imorgon ska jag generera lite pengar genom att städa hos brorsan, dessutom ska jag mysa hos samma bror senare på kvällen när vi äter upp all fantastisk vegomat jag kommer laga. Ska pricka av saker från att-göra-listan , skaffa mig en till mänsklig bokstav om jag kan, läsa kuurslitteratur och försöka göra någon lsags tidlinje på all konst vi har läst, samt ggoogla på grekiska gudar. De där gudarna alltså. De beter sig som hormonstinna tonårngar. Det är som världens bästa dokusåpa, fast lite  åt det lite mer brutala hållet.

Det är lite knepigt att bara vara här-och-nu-personen för jag ser alltid fram emot saker eller oroar mig för framtiden eller dagdrömmer om annat, men jag ska försöka bli bättre på att bara vara också. Fast är det inte dumt att stressa över att man inte h är så dum så att man inte tar tillvara på tillfället?

 

Öh. Jaja. Får se, får se.

Nu spritter det i kroppen och jag har lite vårkänslor, trots snöstormen. Är bara glad.

Mina dagar har fått rutin och jag läser om så kul saker. Mycket plugg, fast det är ändå kul.

 

Har också lekt med nyinköpt material, här är en skrapkartongsgrejs jag har gjort:

Den blev lite plottrig (fast det blev lite beskuret i sidorna, så det ska vara mer svart i vänsterkansten), men jag ska handla mer regnbågsgrundad och göra coola mönster på istället. Tror det kommer bli snyggare. :)

 

Hejhopp i lingonskogen nu.


Det är så det är:(klicka på bilden för att få källan.)

Jag vill att allas inre muppighet ska skina igenom i skolan nu, för det kan ju inte bara vara jag som tyckte att den där bilden ovanför var klockren.

Jag är knäpp och säger konstiga saker och snubblar hela tiden (öh, eller halkar. Jag har bråttom till tåget, men jag får inte ha bråttom till tåget för då kommer jag halka och bryta mig mitt itu för det är is ÖVERALLT) och jag är överentusiastisk och egocentrerad men om man bortser från allt det så är jag faktiskt rätt snäll.

Jättesnäll efter jul för då brukar jag ha ätit några kilo pepparkakssmet.
Idag lunchade jag med superKarro, lika bra som stålmannen fast minus trikåerna. :D


jag har bara haft såhär mycket hjärnaktivitet idag;


Dagens tankar:

Det började med att bussen kom på pricken enligt tidtabell, chaffissen var en glad typ och stannade till och med för två stycken som inte var framme vid hållplatsen riktigt.
Tanke: tänk om alla vore som han

Tanke nummer två hade jag i bilen på övningskörnen. Det blidde motorväg idag.
Tanke: HUNDRA HUNDRA MUHAHAHAHAHAHA. HJÄLP. MUHAHAHA. HJÄLP.

Mellan övningskörningen och skolan förbannade jag mest vädret, att jag var hungrig, det engelska språkets betydelse (eller snarare svenskans obetydelse) i världen och så vidare och så vidare.

Tanke nummer tre kom i föreläsningssalen: Romersk konst kickar ass.

Efter skolan tog jag mig till en hobbyaffär och köpte regnbågsgrundad skrapkartong. Har påbörjat den. Det kommer att bli plottrigt värre. Ska handla flera sen (..när jag har pengar och tid) och göra snygga mönster på.
Tanke: Coolt! COOLT! Det här ska jag göra i resten av mitt liv!


Sen har jag en från i lördags också; på väg hem från brorsan så hade jag turen att lyckas ta en tunnelbana med den bästa åkaren i hela branschen tror jag. Antingen så älskade han sitt jobb eller så hatade han det så mycket så att han drev med det. Aldrig hört så glada meddelanden från en kollektivtrafiksarbetare.
Tanke: jag tror jag är lite kär
22-23/1 2010Igår var jag på kalas, där bror+flickvän firade att de sammanlagt fyllde 60. (...aaaaw!)
Jag gjorde en klassiker till dem, ring-i-bok=hjärta:


..och så skrev jag deras namn och alt i såndär snygg stil som man hittar i Photoshop. Originalet var i gråskala, dock så är vår skriva knäpp i huvudet och skrev ut den sådär fint bruntonat, och det blev snyggare (win!). Eftersom jag var tvungen att knäcka ryggen på boken som användes så tog jag den näst sämsta boken jag någonsin har läst: Fruset vatten. Det är en såndär bok som jag läste ut bara för att jag inte klarar av att halvläsa något.

Det var trevligt hos bror, fastän jag var yngst och varken hade jobb eller familj att prata om (de var ungefär i det stadiet av livet). Alla var snälla, och jag fick en till bokstav till mitt alfabete.Kalas i all ära, men min fantastiska helg började redan i fredags då jag var hemma hos Jenny. Jenny är fantabulös, hon är go' och gla' och hon kommer från en familj av jättar som förvarar allt i fina plåtburkar. Dessutom är hon en hejare på att välja bra film och baka scones.


Idag är mindre kul, desto mer ambitiöst. Dagen rymmer övningskörning, körkortsteori, ikappläsning av kurslitteratur och annat smått och gott som middagslagning och städning om det hinns med.

och det går vidare


Idag har jag tittat på 72 bilder på konst, vilket inte är fy skam, Jag har lärt mig mycket, mycket och ännu mer.
När jag kom in i föreläsningssalen (i mina drömmar så kommer alla klassrum i hela världen vara byggda som hörsalar) så satte jag mig i mitten brevid en annan tjej. Hejhopp. Sen var det någon som kom in och satte sig några stolar bort från mig, och ingen fyllde på. Försökte slå undan alla inre tvivel om att jag kanske hade pesten.

Det blev lunch. Liten och ensam i ett hus fullt av tvåsamhet och gemenskap där hela världen utom jag verkade ha någon att äta med kändes världen hopplös.

Tills dagens eftermiddagsmirakel skedde och jag hittade en annan tjej att luncha med. Yaay!
Så allting var inte så hemskt, det mesta är bra. Det är kul med konst! och nu har jag fått två böcker jag behöver, så nu ska jag läsa ikapp läsanvisningar halva helgen, whoppdidoo!

Mellan körskola och riktig skola är det svårt att klämma in andra saker, därför har jag bara ritat fula snabba grejer, men sånt är också kul. Allt är roligare med en penna i handen.Fast..det fattas ett ansikte. Men jag jobbar på det.

Nu ska jag sticka iväg till Jenny. På tåget ska jag läsa om lättfotade grekiska gudar och gudinnor som verkar avla barn och straffa dödliga lite hur de vill från och till. Grekerna behövde ingen TV. Deras Desperate Housewives fanns redan i myterna.

Hoppdidopp, kul liv. :DDet första mötet + lite annat


Det här är hur jag först träffade Karro, första dan på gymnasiet, under en lär-känna-varandra-och-skolan-orienteringsrunda (the true story):


Nu är jag tre år äldre och tre år visare, fast jag tror inte det märks så mycket. Därför är jag lite nervös för universitet, fastän jag har varit där i två dar och ingen har bitit mig än.

Hursomhelst så verkar kursen vara kul. :D

Nu ska jag googla på konst, för min studielitteratur har inte kommit än.

Smurfsnyggt.


Om jag någonsin skulle känna behovet att klä mig som en smurf vet jag precis vad jag skulle ha på mig.Topp: H&M, leggings från Accecorize, kjol: H&M, mössa: Åhlens och skorna är converse.

Det är sånt jag tänker på när jag är en halvtimme tidig.

Rödbetsrosa indian p:
Lilla fröken droppade av en kommentar om att när hon gick på dagis fick de göra handindianer.
Jag ville också!

Lilla Fröken om akvarellförsök #1 och den mystiska färgen indigo:

Det där med att göra handbilder minns jag att alla tyckte var så roligt när man var barn. Vi gjorde indianer av handbilderna - målade vart finger på pappret i olika färger men lämnade tummen som fick vara näsan, ett öga ovanför tummen och en mun nedanför.Det är fånigt..härligt fånigt.:D
Pappret är förresten rödbetsrosa. Bokstavligen rödbetsrosa, för det är den färgen papperet när man doppar det i samma vatten som man kokat rödbetor i. Det är också ett sätt att ha kul på.


Idag har jag kört omkring och lärt mig att byta fil på ett säkert sätt (så säkert som möjligt) och imorgon ska jag göra ungefär likadant, så alla ni som bor i Täbytrakten och ogillar seriekrockar bör ta tåget imorgon. Har också träffat Tina som visade mig runt på SU, den söta lilla figuren. Nu hittar jag till salen som jag ska vara i imorgon (yay) och så hittar jag till biblioteket, som är en fantastiskt stor och tyst lokal fullproppad med böcker/tidsskrifter. (kort sagt, någinstans där jag alltid vill vara)


Nu ska jag göra andra duktiga saker, tjohi tjoho.


Dalí Dalí


Det är något av en konst att vara ute i sista minuten; Henrietta, Filippa, jag och halva Stockholm befann oss på Moderna Muséet idag för att kika på Dalí/Vezzoli-utställningen innan den slog igen portarna (som den gjorde för..fyra timmar sen, ungefär).

Jag tyckte om!

Okej, jag tycker om det mesta, är väldigt lättimponerad. Jag tyckte om att jag lärde mig nya grejer, typ att Dalí levde ända fram till 1989 (ett googlesök bort, ändå har jag aldrig intagit det), att han gjorde fler saker än bara målningar och att jag fick se jättemycket jag aldrig sett förut. När jag ser på tavlor som är så otroligt skickligt målade (och med mening och allt det) så blir jag bara rent lycklig.

Tyckte också om det här fotografiet 'Dalí Atomicus' av Philippe Halsman (1984). (Fotografiet och faktan är skamlöst snott från Wikipedia) (Hjälprepen syntes inte på museifotot.)
(source)

Metamorphosis of Narcissus (1937), olja på duk, Dalí.(source)

The Madonna of Port Lligat:(source)

Moderna hade också ställt ut en helt massa skisser, litografier och de hade en och annan videoinspelning.
Toppenbra.

...

(nej, jag kan ingenting om Dalí egentligen, jag tycker bara om hur han målar)

16 jan. 2010


Idag vaknade jag inte i min egen säng, utan på en madrass utslängd på Gabbis golv. Vi hade haft pizzamiddag (Gabbi gör världens bästa pizzadeg, den är så proffsig så att den ser köpt ut. Min blir..stor och bucklig.) och lekt lite lekar och somnat.

I ottan (öh, klockan nio) fick vi stiga upp och åka därifrån. Jag begav mig hemåt, övningskörde och kollade på Futurama-filmen.

I teckningsväg har jag ingenting mer imponerade än en work-in-progress (de där som jag aldrig riktigt lyckas göra klart) av en skrapkartong:Skrapkartong är urcoolt och alla borde testa, för det är lätt som en plätt att få till (om inte ett mästerverk) iallafall ett snyggt svartvitt mönster.


IMORGON. Imorgon blir bra tror jag!

Good stuff

Jag har snott en lista från Denise.


7 fina händelser.

1) Började gymnasiet, fick mina klasskompisar att rita Johnny Depp första dan.

2) Upptäckte facksal 3 i Stadsbiblioteket. Lycka.

3) Gav min mailadress till en 17-årig telefonförsäljare för att han var så skön. Blev besviken när han inte addade.

4) Min 18-årsdag var väldigt kalas. Bästa födelsedagen någonsin. Bästa skoldan någonsin, fastän vi fick hålla tal.

5) En dag när jag tog en promenad hem från skolan så var himlen rosa och regnbågig och det haglade, regnade och var soligt på en och samma gång, ala ’jordens undergång är nära’.

6) Min allra första konsert, som var en HIM-konsert med en kompis 2005.

7) När jag och Gabbi var små och vi byggde en koja (eller, bestämde oss för att en stor gran i skogen bakom hennes hus skulle vara en koja).

 

7 sanningar om dig själv.

1) Jag är förvirrad, men charmerande, men jobbig, men snäll.

2) När jag var liten ville jag först bli konstnär sen veterinär, sen konstnär igen, sen volontärarbetare, sen något kreativt, och nu typ arkitekt.

3) Jag dagdrömmer, jämt och ständigt. När jag ska sova, innan jag stiger upp, medan jag äter frukost, duschar, lagar mat och ritar, däremot inte medan jag kör.

4) Saltgurka är äckligt, lakrits är äckligt, julmust smakar saltgurka och är därför äckligt.

5) Jag tycker att det bästa som finns är snälla människor..

6) ..fast samtidigt älskar jag nervpirrande historier om mord, blod och ond bråd död och övernaturligheter och djävlar och osnälla folk.

7) Karro fick mig att läsa Döden och Pingvinen, därmed förändrade Karro min värld och jag började göra onda pingviner. (För övrigt gav Jenny mig en ond pingvin i julklapp, hihihi!)

7 sanningar om veckan.

1) Jag har registrerat mig på universitet, pepp, pepp, pepp!

2) Jag har varit ovanligt allmänt bra den här veckan, på allt.

3) ÅH! Igår drömde jag om att jag var gravid och pysslade!! Jag gjorde en grå tröja med gult tryck som det stod ’Oh, I’m not pregnant, I’m just a walrus’ på och så drömde jag att jag hade den med grå jeans och sprang runt med långa vita sugrör i munnen. Vaknade och var JÄTTELYCKLIG! ß- notera alla utropstecken i det här stycket!!!!

4) Jag har vänner som är bäst.

5) Idag har jag och min pappa spunnit och sen ska vi köra och min pappa är bäst och jag har fått låna hans urmysiga nya tröja som jag egentligen inte skulle få låna för jag norpar alla hans varma kläder.

6) Veckan har varit apbra och iochmed att jag ska träffa Gabbi idag så ger den mig löften om att bli ännu bättre. Sju dagar av rent guld.

7) Jag kan leva på en komplimang i en vecka. Eller en månad, fast oftast kan jag bara tänka tillbaka nått år senare och fortfarande vara glad.

7 fina låtar som passar just denna vecka.

Här har ni! (vi låtsas av veckan har 8½ dag, halvan för att Personal Jesus finns med x2)

1) För att den är nyupptäckt

2) FÖR ATT DET ÄR DAVID HASSELHOFF.

3) För att låten får mig att le

4) För att Village People får mig att le. Och för det mänskliga alfabetet.

5) För att den är sann

6) För att det är bland det bästa som gjorts + den spelades på träningen och det gjorde mig glad.

7 + 8) Också bra, väljs Johnny Cash om ni tycker att Marilyn Manson är för hårt.

9) Också najs.

 

7 fantabulösa saker du gjort.

1) Lapptäcke över Stormningen av Bastiljen med Karro och Jenny.

2) Jag höll ett tal om apartheid där jag tecknade ett monster i paint och gjorde honom ljusast i toppen och mörkast i botten och förklarade att det var ungefär så det var. Det bästa jag någonsin gjort framför publik.

3) Jag blev klassad som armhävningsgud i skolan en gång. Det var mycket trevligt.

4) Jag slutade vara elak och blev snäll (efter förmåga).

5) Mitt mänskliga alfabete är på G, det ska ta mig tusan bli fabulöst!

6) Köade till Harry Potter and the deathly hallows.  Bästa sommarnatten någonsin.

7) När jag gick I sexan skrev jag en berättelse som hette Linkin Park mysteriet, det var det konstigaste jag hade skrivit någonsin och min lärare läste upp den för klassen.

 

I övrigt vill jag tillägga att jag är fabulös i alla fall 20 av månadens 30 dagar året runt så det är svårt att pinpointa.


(såhär ser ett mänskligt C ut)


Idag kom Henrietta och Tina hit. Mellan sovande, äppelpajsparty och städa innan de satte sina fötter i huset så blev det inte så mycket ritande, och det kommer det nog inte bli nu heller, för jag har en fiskgratäng att fixa och morötter att riva och disk att diska.

Däremot så fick jag in två nya bokstäver till mitt mänskliga alfabete. tina och Henrietta blev ett finfint D, medan jag själv blev ett C. (Fast fick fuska och vända på bilden)
Nu kan jag stava till sådana märkliga saker som ACK, YMCA, YTA, MACKA och DAM. (Tack till Karro, Amanda, Helena, Erik, H1:a, Tina, Filippa, Jenny och Elisabeth. Till Gabbi: <--- PÅ FREDAG BLIR DU OCKSÅ EN BOKSTAV) Just nu är det lite av ett mysterium varifrån jag ska trolla fram människor till resterande 22 bokstäver men det fixar sig säkert.

Jag fick också finfina saker på posten idag: tre av böckerna jag behöver till skolan och ett brev från min tyska brevkompis, fyllt av snöiga glada hälsningar.
Justeja igen; jag lagade rödbetssallad igår, ett prima men ändå enkelt sätt att skämma bort sina nära och kära (kokta rödbetor + fetaost + olja/vinäger + timjan). Har doppat en massa akvarellpapper i rödbetsvattnet, de blev rosa i en såndär hudfärgsnyans som man aldrig fick till när man ritade förut. Det var lite tufft, ska rita på dem sen.

akvarellförsök #1 och den mystiska färgen indigo
Idag har jag suttit i min säng och lekt lite med vattenfärger enligt en 'såhär-ska-du-göra-bok'. vilket resulterade till att jag gjorde två saker som jag inte har gjort sen dagis: knasiga vattenfärgsblobbar på papper och ritat konturen av min egen hand. Yaaay.

Nu till en helt annan sak: regnbågar. Det finaste som finns, gärna i kombination med enhörningar och blommor och klarblå himmer och sånt. Vacker grej, fantastiskt naturfenomen, alla undrar hur det händer och alla fysiklärare blir jättelyckliga när de får frågan och får förklara allt om vad prismor, solsken och våglängder är.

Det enda jag kan säga är att en regnbåge har sju färger: röd, orange, gul, grön, blå, indigo, violett. Jag kan också säga att Indigo är en mystisk färg som jag aldrig riktigt har förstått hur den ser ut, men uppenbarligen måste den vara någonstans mellan blått och lila, för den ligger så i ordningen.

Googlebildsök och Wikipediatittar ger bara olika blålila nyanser, så jag har fortfarande ingen koll. Någon som..vet? Vilken är den rätta indigon? Och låter in 'indigo' som ett djur som är besläktat med 'dingon'?

Svara miiiig.

Idag var den första dagen på resten av mitt liv p:


Idag har jag registrerat mig på Stockholms universitet! Det hela var i början mycket förvirrande; jag klev av vid Universitetets station (ala Roslagsbanan) och gick åt fel håll på perrongen. Vände om och gick åt fel håll på gatan. Vände om igen (frågade två ovilsna själar vart jag skulle) och hittade till rätt område men fel hus.

Hittade rätt hus (halleluja) och möts av trappor. Tänker att jag kan ta trapporna. Funkar, tycker inte om hissar. Dörrarna till alla plan är låsta. Går ner igen och går in i själva byggnaden, hittar hissarna och öppnar dörren.
De är urhemska, jag dör hellre än att gå in i dem.*** Hittar trappor som leder rätt, fast bara till femte våningen, erkänner mig besegrad och tar hissen resterande två våningar.

REGISTRERAR MIG (halleluja #2)

Tar hissen ner i sällskap med random kille.
Random kille visar sig ha gått samma gymnasieskola, samma linje. Han gick i trean när jag gick i ettan bara. Hursomhaver så var han snäll och följde mig till tunnelbanan (no way in hell att jag hade hittat tillbaka dit) och allt var frid och fröjd och jag kom hem helskinnad och sen tränade jag och sen lagade jag omelett och jag känner mig bäst i hela vida världen.

Eller, BÄST minus en massa Uppsalaångest, fast det är fixat nu. Ska hoppa av distanskursen (100%-plugg på SU räcker gott som start) och bestämma mig för att försöka ha ett liv utanför skolan. Försöka.


Puh.

Har också målat lite i vattenfärger. Det gick inte så bra, jag tycker att övre delen är.. OK, men undre blev bara meh. Ska vara tråkigare imorgon och rita av någonting.

Den hamnar inte under kategorin tecknat, för i mina ögon är den är ful som stryk. (Det händer ibland, den hamnar ändå här för att jag ska kunna bläddra tillbaka och se om jag gör framsteg.)
Nu ska jag fortsätta vara duktig och gå och lägga mig i tid, ställa disken i blöt och skicka mailsom behöver skickas och så.

Tipptopp.*** Hissar är onskans varelser, fast jag försöker att bortse från det, särkilt som jag säkert kommer att stöta på höga byggnader och hantera berg av matkassar och barnvagnar någon gång i livet (och för att det är lite löjligt att vara rädd för just hissar). Men..blä. Problemet är inte själva hissen, problemet är att den inte har några fönster, och då kan ju ingen se/höra mig skrika mig ifall hissen fastnar och jag får sitta där ensam och rädd. Jätterädd.
Det kommer att sluta med att jag måste gnaga av mig min egen fot för att jag komemr sitta där i tre dagar utan mat, och då kommer jag börja hyperventilera och då kommer luften att ta slut och då kommer jag att dö. DÖ. FÖR ATT JAG INTE KUNDE TA TRAPPORNA.

...

Åhjusteja. Om akvarellbilden: tänkte på Flickan från ovan, fast ändå inte. Lite.
Längtar tills Alice Sebolds underbara roman äntligen visas på bioduken (sista januari har jag för mig att Sverige får chansen att se den) fast eftersom jag är ett knäppt hormonellt monster kommer jag att börja störtböla (antagligen mer än vad jag gjorde när jag läste boken för det blir bara så med filmer..)och skämma ut mig totalt. Gabbi, som jag ska se den med, kommer att rymma från biografen för att slippa bli sedd med mig.

Så.
Då var det också sagt, nu känner jag mig lättare. :D

Det är kallt, fast jag sätter vädergnället först så slipper alla det sen.


Idag har jag varit på körskolan, vilket inte är så ovanligt, och så ahr jag varit på Mörby bibliotek, en väldigt ovanlig händelse. Så ovanlig så att det till och med var min premiärvistelse där. Lånade två böcker och fick hjälp av en snäll bibliotikarie.

Jag tror jag skulle kunna bli en superbibliotikarie. Jag skulle pracka på en massa intet ont anande människor böcker och de skulle skrämt ta emot dem och sen skulle de lämna tillbaka dem och avguda mig för jag hade gett dem en så bra bok. Och de skulle avguda författarna ännu mer och komma tillbaka till biblioteket för att låna två pappkassar med nya böcker. (Eller inte, men jag menar, låt mig sväva fritt nu)

Tänkte ta mig till universitetet för registrering men de hann stänga igen innanj ag var klar med körningen, så jag får ta det imorgon. Första gången jag sätter min fot på universitetsmark. Eller andra, eller öhm..Jag är inte riktigt säker.. Jag kommer helt klart vara lite rädd i alla fall.

Idag har jag rotat bland gamla teckningar också och insett att när jag har tråkigt ritar jag
1) åttor
2) hjärtan
3) nakna tjejer. Bildbevis nedan.jag vill bli duktig på att måla i vattenfärger. Inte bara vattenfärger, jag vill bli bäst på ungefär allt, vilket jag vet inte är realistiskt, men jag vet att jag skulle kunna bli mittemellanbra om inte annat, och ha väldigt kul under tiden fast det finns så mycket i teckningsväg/skapande så att jag inte riktigt vet vad jag ska börja med och i vilken ände.

Jag ska hitta på någonting annat nu,
och medan jag gör det där andra ska jag tacka min lyckliga stjärna för att jag bara har sånna lyxproblem som inte veta om jag vill pröva vattenfärger eller akryl först.
Skenet bara bedrar och bedrar idag. D:


Igår var jag hemma hos amanda hela kvällen och halva natten. Det var frid och fröjd. Vi babblade och Amanda hade gjort jättesnoffsig vuxenplockmat i stil med melon/skinka/fetaost och genomborrat det med en tandpetare. Fancy, fancy! Fick två nya bokstäver till mitt mänskliga alfabete och efteråt hade jag ont i halsen för jag hade skrattat för mycket. Karro berättade om min oförmåga i sportsammanhang (bara..total oförnåga.) och jag tänkte att "SNART FINNS JAG PÅ VÄGEN OCKSÅ MWAHAHAHAHAHA" fast det sa jag inte högt.Imorse vaknade jag vid halvtio, lite lagom sådär, fast jag kände mig inte så sällskaplig så jag stannade kvar tills jag hörde att sista man hade gått ut ur huset för att träna. Jag känner mig nöjd över det nya tropiska klimatet mitt rum har fått sedan pappa satte in en överraskningsvärmefläkt i det och stegar iväg till köket för frukost.

På köksbordet ligger ett tidningsuppslag. Det är en Aftonbladetbilaga, så såklart så är bilderna större än repotaget. Ser ett gammalt foto på en man som ser jättesympatisk ut. Jätteglad och urmysig, lite skäggig med världens smajl. Läser bildtexten. Det var Charles Manson, sektledare och massmördare. Ojdå, tänkte jag.

Så, såna behöver inte se ut som en typisk galning (..och hur ser en sån ut för övrigt?)

Dagens spänning tar inte slut där. Mamma och pappa kommer hem. de har handlat och jag har bett dem att handla soltorkade tomater. Mamma visar stolt upp en påse som hon säger är inte bara torkade tomater, utan rökta. Jag som är svag för allt som är rökt (...utom cigaretter...Heh..) stoppar en i munnen.

Sen brakar ett femtonminutershelvete löst.

Det var torkad röd chili.

Såklart.

Hela min mun brann, jag gråter och sätter i mig en halvliter mjölk på väldigt kort tid (mjölk och bröd är bra mot starka grejer). Pappa kommer fram, gapskrattar och säger att jag borde se mig själv. Jag börjar gapskratta och det sprutar mjölk överallt. Pappa skrattar ännu mer.

Jag dör.

Återuppstår.

Övningskör i nästan två timmar och stökar ner mitt rum.

Snippsnappsluuuut!

FärgTill slut så blev väggen såhär:Det får bli en snabblösning, ska försöka fixa det finare sen. Hade helst velat ha dem bredvid varandra så att man kan se färgskiftningarna bättre, men som sagt: kluddfläckar uppskattas icke.  

Snart ska jag hem till Amanda, som lämnar råkalla Sverige för Frankrike. Hoppdidopp, tror hon kommer få det urkul. :D

Idag har jag övningskört också; det blev en tvärnit när en polisbil med blåljus skulle fram, och så fick jag motorstopp två gånger på raken när jag skulle köra in i en rondell och en gång fick jag inte in ettan. Men annars gick det finfint. Jag älskar att övningsköra, fastän jag har så mycket kvar.. (Att köra på en 70-väg känns lite som att köra i ljusets hastighet.)


Färgsorterat.


Ibland när man har universitetsångest kan man färgsortera lite, för att få världen lite mindre tråkig.Sen kanske man råkar komma på att det såg snyggare ut på högkant, eller så har man föräldrar som inte uppskattar 48 stycken fettfläckar från häftmassa på väggarna, så då får man häftmassa upp allting på papper först. Har man tur har man haft någon slags kreativ ambition i livet, då har man ofta A2-papper hemma redan.Sen kanske man vill slita håret av sig ändå för att idén var cool, men utan något slags vitt mellanrum så blir det fult som stryk, samtidigt som man hatar att ljuset reflekteras på korten och sabbar helhetsintrycket.


Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Nerd-vana (ja, jag snodde det från Big Bang Theory)


Mitt nördhjärta bankar lite extra hårt för de här HTML-örhängena:(source)

Jag kan lugnt säga att de här kuddarna också väcker en gnutta ha-begär:(source)

och sist men inte minst:(source)


Jag häver ur mig djupa lyckliga suckar över att det finns folk i världen som gör såhär underbara saker med sin kreativitet. :)

Idag har jag varit med det bästa Täby har att erbjuda;


Karro, Filippa och Jenny. Vi åkte pulka i en backe som bara är till för dödsförsaktande barn, fast jag var räddast och åkte min stjärtlapp som man inte vurpar så våldsamt med. Ett blåmärke eller två kan jag nog skryta med, fastän Karro fick en lårkaka. Snart lämnar Filippa Stockholm för att lumpa lite till, vilket är lite som att råna Stockholm på awesomeness, men hon har sjukt kul i alla fall.Nu har jag kurlitteratursångest. Fet kurslitteratursångest.
Till konstvetenskapskursen ska jag ha en triljon (...nio.) böcker som kostar en triljon kronor. Jag har råd, men det är löjligt dyrt med böcker.

Jag har ungefär såhär kul:

Japp! Jag sitter i huset och viftar på tårna, äter chokladkaka och pluggar körkortsteori. Har terminsstartsångest. Har körkortsångest. Tänker att jag har 362 dagar kvar på året och jag känner mig lugnare. Blivit beroende av ett facebookspel som heter Ice-tower elelr något liknande. fnissar när jag tänker på Colin Moons 'Sweden: the secret files' som Gabbi har. Kännermig sällskapssjuk.


Flapper

Idag har jag ritat lite, referensen är en bild på en flapper som jag klippte ut för länge sen från DN.
Annars har jag mest.. prickat av saker jag behövde göra. Minus att lämna tillbaka biblioteksböcker (för jag glömde SL-kortet hemma och lyckades därmed inte ens korsa kommungränsen) plus köpa två stycken femkilosböcker om Gotik och Romantik. Vill ha Renässans och ett dussin andra böcker också, men tänkte spara på ryggen lite.

På tal om flappers: har haft tidningsurklippet nästan hur länge som helst från något DN-repotage, men googlade det första gången idag. Jag dör. SÅ SNYGGT ÄR DET.
(Eh. Och jag vet att jag inte kan rita ansikten eller händer, men jag jobbar på det)


Dag 1, 2010


Igår förtryckte jag min rädsla för fulla människor/hög musik/vinterkyla och knäckte min utdebut med Elisabeth, på självaste nyårsafton. Vi gick till något ställe i Gamla Stan, där Elisabeth beställde in någonting grönt som smakade som Festis med en bismak av alkohol. Bytte till mig hennes juice istället.

Dansade, fick ont i öronen (hur mycket jag än skulle vilja vara lika ryckig och rytmisk som discoljusen så kan jag inte), åkte hem, sov och sov och sov.

Idag så fotograferade jag lite snö:(fast det här är mest grannens bastanta ek) och så övningskörde jag och sladdade en del. Jag åkte pulka med Henrietta och hennes skumma systrar också! Vurpade en väldans massa och det sista åket körde jag på världens gupp i världens fart och bröt rumpan av mig tror jag. Bättre inledning på det nya året får man leta efter.

Aaah. Jag är lite pepp och panik inför 2010.
Förutom alla roliga kreativa grejer jag vill göra så ska jag
1) ta körkort
och
2) börja universitet.
Det är urläskigt och häftigt och Karro skickade mig ett gott-nytt-år-SMS där hon sa att hon såg fram emot våra luncher tillsammans. 


Det gör jag med.

:D
 

RSS 2.0