de sista januaridagarna


Det har varit gött att leva den senaste tiden! Skolans workshop där vi byggde superkök (eller ptja..köksmoduler som såg ut som myskojor hela bunten) är tyvärr över, konst- och designmupparna har fått dra sig tillbaka till sina egna vrår igen - men inte utan mysfest i köken. Det var underbart när allt var nersläckt.

 

Olyckligtvis var vi tvugna att riva ner alltihop, men på måndag drar en ny workshop igångm där vi ska bygga skala 1:1 modeller. Förhoppningsvis får vi fortsätta knö oss förbi superstora modeller, istället för att snubbla över små.

Som om inte det vore nog med roligt så var det vernissage på konst igår också. De har skills! Det var en liten utställning, men fin. Och sen fick vi vara i deras kök och äta kakor och så kom några andra arkitekter och så blev det fotokrig och..öh..Summan av kardemumman är att det var väldigt trevligt.

Efteråt var det lite veligt, men det blev tillslut Seven Brides for Seven brothers hemma hos en kompis, en hur härlig musikal som helst! Den slår inte precis några slag för feminismen, (Sabinberna var kvinnor som Romarna rövade bort) men det spritter ändå i benen på mig.Och idag? Ptja..Ska väl mest pyssla hela dagen.Inte helt fel.


Indestructable

Känner mig hyffsat oövervinnlig idag. Sjysst!!weheartit

det surrar i bikupanVi bygger.

Mycket!

sakerochting

Jag har pysselmani, då ser det ut såhär på mitt golv:I skolan har vi dragit igång med ett nytt spännande projekt, tillsammans med konstnissestudenter och designare ska vi bygga ihop ett litet köksspace. ASNAJS! Jag tror att det kommer bli mycket mysigt.  Dessutom har vi en föreläsning om Kokosnötter, dess enkelhet och komplexitet. Och så har jag fått gräva mig djupare in i Designskolans lokaler och fått utforska Konsthögskolan för första gången. Jag är fulkomligt fullständigt fantastiskt kär i konsthögskolan. Det är charmerande lokaler. Inte en öppen planlösning så långt ögat når, vilket kan vara skönt eftersom man på arkitekt blir lite paranoid över att alla både ser och hör en hela tiden.

Oh well.
Det kanske börjar bli dags att scanna igeom Tjuvlyssnat för att se om någonting skumt jag har sagt har hamnat där?

kalas

Jag ska snart till Annika och se på Avatar med ett gäng andra snälla människor. Inte sett den rullen förut, så det är lite spännande, eftersom alla jag känner som sett den tyckt om den.:)


det ringer fortfarande i huvudet (blodkänsliga varnas. typ.)

Heela dagen har varit kalasbra. Jag svär på att om molnen hade kunnat göra en Miriamformation så hade de gjort det! Till och med räkningen i brevlådan uppvägdes både av ett brev från Jenny och en bonuscheck från ICA. *wooh*

Jenny har fattat det här med att det är riskfyllt att gå på arkitekt, för hon har ritat ett jättefint porträtt på mig, där det står "plåstrade fingrar pga nitiskt pluggande", så medan jag hanterar min kartongkniv så kan jag ju vara mallig och tänka på den fiiina bilden! KALAS!:D
Och öhm..idag har vi bankat på metallpelare. Väldigt mycket. 

Det här uppgooglade** blodsplattret får vara konceptbild över mina öron:
"Vi ska inte testa lite till då?"
"NEJ!"
 

**Euuuw. "Uppgooglat". Det låter som någonting internet har hostat upp.


Inspirationsinjektion


(weheartit)


(min bild. Haparanda.)


(weheartit)


(borttappat, snyggingen från Sweeny Todd.)


(hittad på A Beautiful Mess)

Jag älskar färg och form och fina saker.

ung arkitektnörd med för mycket fritid söker nya ytor

Den nya terminen har dragit igång! Idag fick vi..eh..teckna hur vi tyckte att ljud lät, sen gick vi på ljudvandring i en liten del av stan. Jag fortsätter denna underliga dag med att laga experimentpaj till middag (alla rester jag har + tonfisk i ett pajskal). Dessutom funderar jag på om man kan göra en enmannakoja/batmancave under mitt skrivbord.Anar jag en gnutta potential?

oh shit, did you just fall off the cliff?

Fröken Felicia hittade den här bilden, och tänkte på mig:


(source)

AWESOME!! Awesome, och särkilt passande så jag satte ner den här lilla rackaren på mitt nattduksbord igår:Nattduksbordet är för övrigt det mest konkreta jag gjort under min "inredningshelg", jag släpade hem det på bussen från Myrorna. Det gjorde sig kalasbra i mitt korrerum.

jag vill också ha det fint där jag borDet ska bli en helg i inredningens tecken. Feng shui ninja vs. stilrens vs. tacky vs. kitch vs. bara få upp all skit från golvet.

Det är lustigt det där med ett personligt hem. Sen jag fick upp en endaste liten grej på väggen har jag blivit mycket gladare av att vara här. Skulle vilja ha varrannan kvadratcentrimeter här täckt med fina bilder, men jag har en känsla av att kvartersvärden inte blir så glad.

awesome

Jag är sjukt nöjd över att äntligen ha fått upp någonting på väggen! (om man ska vara riktigt petnoga så var det grannen som fick upp både skruv och ram, men..)

Den ser ut ungefär så, fast mycket ljusare och i A3-format. Gjord med tuschpennor (en salig blandning av vanliga och promarkers) och typ..kärlek.

Det jag inte har inkluderat på bilden överst är resten av mitt rum. Det är faktsikt rent! Utom de fyra djupa tallrikarna och pajformen som står odiskade på nattduksbordet, man har haft finbesök av ett par kompisar. Summan av kardemumman är att allt känns finfint nu. :) Dessutom har vi inlämning imorgon, vilket gör att vi inte har någonting nytt förrän på måndag. Fri helg!! Och jag har ingenting annat än att pyssla, teckna, inreda och fika planerat. Det här känns som mer lov än självaste jullovet!

SnurrigtTestar fortfarande Promarkerserna, som fortfarande är suuuuper! De är mitt pennskrins Ferrari, pennornas penna (av det jag har). Scannern är däremot en annan sak, för fälten som är röda och brunlila här är samma pennor som i kotteckningen..(inlägget nedan), så det ska vara lite mer åt det orange hållet. Scannern är inte scannrarnas  rolls royce.

Idag måste jag fixa en massa saker med skolarbete (när jag inte dregglar över tuschpennorna, that is), och snart kommer brorsan hit för pepparkaksbygge!
Då ska han och jag bygga en fyrkantig höna, eller något sånt!:)

Min senaste kärleksaffär


är Promarkers. Aldrig prövat dem förut, sen handlade jag en och så POFF, var jag beroende. Så stört, stört bra tuschpennor. Den feta ändan (tvåspetsig) är lite underligt formad, kulle hellre haft en spetsig spets än en såndär 'finpennespets'. But oh well, de dög att rita kottar med.:)

my darlin' baby, this is a warning, i'm leavin' on monday mornin'

Mitt nyårslöfte och goddag till 2011 (och därmed adjöss med 2010) är att jag ska ha mindre ångest och mer kul.
I stora drag. Såklart ska jag försöka vara den bästa människan jag kan, men det startade jag inte med det här året, utan jag har försökt vara ett under av pur godhet ett tag nu. :)


(weheartit)

(Och för bövelen! Jag ska skaffa mig lite framförhållning och ordningsinne också, så att jag slipper sitta här och nu med en halvskriven essä och bara tänker OHSHIIIIIIIIIIIIIIIIT.)RSS 2.0