Haparanda dag 1

Den 20/9 träffades vi vid nio i skolan. Det blev bussresa - destination Haparanda!


Först ut var däremot Nedre Luleå, för lite stadsspan, kyrkotittande och lunchpaus. Min lunch sög, rent matmässigt. Annars var sällskapet gott, kyrkan vacker och den lilla kyrkostaden liten och fin och ytterst charmig:


Det blev lite window peeping också:Efter att ha traskat runt lite i staden så var vi tillbaka vid kyrkan, och så äntrade vi den:Och fick se fina målningar av Albertus Pictor (/hans lärlingar), en av Sveriges mest kända kyrkomålare. Dock var de flesta överkalkade och urblekta. Längst fram var dessutom ett antwerpiskt altaskåp, konstvetenskapsnörden i mig rös av välbehag. Esteten och konsthantverksuppskattaren jublade också. Efter Nedre Luleås kyrka blev det ännu mer bussfärd, men till slut kom vi till HAPARANDA och vandrarhemmet! Det här är inte vårtfönster, utan det är rumsgrannarnas. Vårt fönster vette ut mot en parkeringsplats och ett bibliotek, inte fullt lika kul.Vid midagstid drog vi iväg till Haparandas dragplåster - IKEA. Shopping och ljumma makaroner, och väldigt mycket väldigt billigt IKEAgodis senare handlade vi frukost inför morgondagen, sen blev det väl kösstök och spisbök och allt sånt.


Men innan vi gick och la oss för dagen drog vi iväg en sväng till Finland också! Helt surrealistiskt, tio minuters gångpromenad och man är i ett annat land. Det har jag dock inga bilder på, men det var mörkt och kallt och skyltat på finska. Vi lekte lite i en lekark och gick omkring mest, det var bra!

(end of tape)
(dag 2 i Haparanda kommer någon vacker dag)

Kommentarer
Postat av: kajsa

oj! jag har inte fattat att du bor så långt upp i norr!

2010-09-28 @ 19:30:39
URL: http://www.aenigma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0