SöndagJag lappar jeans, cyklar omkring och njuter av sommaren.:)

Igår badade jag med Amanda, hon är mer av en badare än vad jag är (är snarare en frusen stenklump), men det vart väldans trevligt. Sen åt vi glass och tjoade och tjimmade (/satt lugnt på en bänk utanför Konsum) och hade det toppen. Det var en riktigt underbart lat sommardag.:) Bilden är från förra året, när jag och Gabbi cyklade omkring i Täby. då åt vi inte en blygsam glasspinne, utan vi delade på ett literpaket GB's..Ah, ljuva minnen!

En väldans massa dar

Hah!
Internet har återuppstått!
Lite halft sådär, det hoppar in och ut, men det är en klar förbättring mot den totala stendödheten som drabbat min familj de senaste dagarna.

Det som slått mig mest under den här tiden är hur effektiv jag blir utan internet. Jag har pysslat ihop två och ett halvt kort, målat en massa ramar, ritat en teckning och pysslat ihop några fotoslamscollage, dagbokat ner mig manuellt (ah, traditionellt. Och när mina barnbarn hittar den dagboken kommer de tycka att mormor var en överanalyserande hysterika - man kan ju ta i lite mer när det man skriver inte är offentligt, men det är en annan sak), träffat Jenny (Stockholm älskar dig Jenny, stanna hos oss för alltid!), övningskört, firat midsommar och mammas födelsedag (en och samma dag),cyklat med Henrietta, vält med cykeln, tränat, träffat brorsan (som hade tillgång till mitt facebookkonto, och nu vill jag helst sjunka ner genom jorden och dö) oooch om en timme ska jag ta årets första dopp med Amanda! 


Här är två av ramarna jag målade, tillsammans med fotoslamscollaget. Dåligt foto, men ändå. De är hur coola som helst.
Det har varit toppendagar varje dag. Utom den delen där jag överanalyserade och den delen där jag ville sjunka genom jorden och dö. Men jaja.
Nu ska jag ut och ha roligt, hejsvejs världen!---


De två senaste dagarna har jag växlat med att pyssla och vara bitter, vara bitter och pyssla. Jag missade tentan med 1,5 poäng och har en omtenta i augusti. Leve, hurra, hurra! (...)
Idag fick Henrietta däremot hjälpa mig med bitterheten genom att jag fick gnälla av mig på henne under en härlig cykeltur i solskenet runt i krokarna. :)

Nu ska jag plantera lite blommor. Gjorde det igår också, då partajade myggen på mig, och jag fick två stora bett vid trampstampstället vid svanken, så det ser ut som en bredmunnad vampyr har varit på mig. Baaah.

Lördag

Igår såg jag den kungliga kortegen med mina brorsor!
Vi kilade in på min ena brorsas jobb för att slippa trängas. (Vi var inte de enda med den idén, det har aldrig varit så mycket folk där på en lördagseftermiddag.) Mest imponerande var hela pådraget: poliser och militärer varje meter och ett par stackars säpogubbar som fick jogga längst med hela kortegevägen, medan själva vagnen var lite av en besvikelse. jag hade väntat mig en hel parad eller något liknande, men det var bara två människor i en vinkade, körde förbi och så var det över. Men de såg väldans glada ut, och då är väl jag också nöjd.:)


Eh ja, affischen såg också glad ut! Mitt kort på själva vagnen med brudparet i blev ett stort suddigt blurr.

Innan dess träffade jag Tobias (Mr Pianoman/skills) och han var ju inte så farlig (dvs, varken pyroman eller skummis eller rånmördare). Vi gick omkring i Gamla stan och för första gången på åratal var vi inne på SF-bokhandeln. Graah, jag förstår inte varför jag slutade gå dit, de har ju så underbara saker! jag menar, varför spela vanligt monopol, när man kan spela zombiespel?
Zoombieees, wheee!

Åh, och helt orelaterat till zombies, pianomän och prinsessor så bakade jag den här fabulöst goda tårtan:

Den är baserad på en ljuvlig kombination av fett och socker (nougat + choklad + mandelmassa + sylt) och kommer från ICAs buffétidning. Det är riktigt knepigt att få tårtan så fin som de har lyckats få den, (jag tror en mindre form skulle hjälpa något) men god var den. Värsta kaffebiten. Om man nu dricker kaffe. Värsta tebiten för mig.

work in progress + lite till, bra grejer.

humdidumdidum..
Idag har pappa skämt bort mig megamycket genom att handla ingredienser till en maffig tårta (nougat + choklad + mandelmassa + körsbärssylt. Herregud, jag kommer nog dö av fett och sockerchock), glasögon (jag skulle kunna se en nål i en höstack. PLUS att jag har kommit ett steg närmre Harry Potter, säger vi) och en GLASSMASKIN! MUHAHAHA! YAAAY! En såndär 250kronors experimentglassmaskin från Jula, så om inte choklad/nougattårtan tar kål på mig vet jag att den hemgjorda glassen imorgon kommer göra det.:)

I övrigt håller jag fortfarande på med min helvetesfisk, men har blivit omotiverad p.g.a usel färgläggning och rätt crappy look på den. Men skam den som ger sig, ikväll tar jag nya tag med den!world domination + cow tippin' + smoothies = summer

Jag gör det bästa av min fritid och ritar och färglägger och städar (mitt rum är så rent att jag inte känner igen mig) och är ute i solen och läser och är ute i skogen och promenerar. :)

Först ut idag var smoothiereceptet som jag färgla':

Och andra ut är de här två kalenderbladen som visar veckoplanen:

Världherravälde och kotippning, det är grejer det!
Inspirationen kom från en MSNkonversation med Tobias, master piano man. Ingen av oss skulle egentligen vilja tippa en ko, men det verkar vara en fascinerande fritidssyssla. (Hej, vad gjorde du igår? Åh, du vet, spelade dataspel, kollade på TV, välte kossor)

och nu ska jag iväg och pyssla lite till.

mix together math (nomnomnom)

Jag fullkomligt älskar all min lediga tid! Den passar så bra när jag har en triljon idéer att förverkliga och så många kompisar att leka med. Igår var Karro här och spelade spel med mig (bland annat kreativt alfapet, där man får lägga vad man vill, men med en motivering) och efter det så knåpade jag lite med pärlor, ritade lite på några vykort jag gör och levde loppan kreativt.
Dagarna skulle behöva fler timmar, jag skulle behöva lite organisering i mitt pyssel, nu håller jag på med fyra saker, samtidigt som jag städar rummet och lagar lagar kulinariska läckerheter (såsom pizza, kakor, spenatsoppa och annat smått och gott).

hursomhaver, bland annat har jag gjort den här:Calamint betyder mynta, och receptet kommer från Gabbi, som bjöd mig på denna alldeles fantastiska smoothie när jag var hemma hos henne förra gången.

Imorgon kommer mera kreativt jox, pysslar 24-7.


ÅH! Och jag är så himla glad! Anledningen är att ungefär halva världens vikt har lyfts av mina axlar när jag ringde till folkhögskolan i Malmö och förklarade det knepiga i att jag inte visste om jag kom in på arkitekt förrän i mitten av juli, fast Malmö vill ha hyreskontrakt och allt fixat den 1a juli. Men hon i telefon lät som världens gladaste människa och sa att det skulle fixa sig, så tipptopptoppen, nu behöver jag inte oroa mig för att vara bostadslös estet i Malmö om jag inte kommer in på arkitekt!
Jag nästan flög fram resten av dagen på grund av det, och bannar mig själv för att jag inte ringde dit tidigare. Jag är en konstant obotlig uppskjutaare, men något syfte i världen har väl sånna också.:)


Framtid

Jag önskar att jag kunde sluta vara så komplicerat estetaktig och bara älska elledningar och bli någonting bra och begripligt som elektriker.
Jag önskar att jag bara kunde vara nöjd med att ha en plan A och en plan B till hösten utan att redan gnaga på hur allt ska bli. Hösten är hösten, nu är nu. Punkt.
Jag önskar att jag inte var så himla lättstressad. Händer det någonting så faller himlen ner och alla mina cirklar rubbas.

Gaawsh.

Och så önskar jag mig världsfred, en tredje växel på cykeln och evig lycka.
Det vanliga.

*nynna*

Hej 90-talister!
Hjälp mig fylla i min låg/mellanstadienostalgilista!
Hittils har jag de här, som alla kunde/alla dansade till på discot:
Trallalalalaaaaaa <---- spotifylänk
Eftersom jag bodde i en bubbla (mest läste böcker istället för att lyssna på radio) har jag säkert missat..en massa. Typ Westlife och säkert en och annan smurfdänga, men ni kan ju ge förslag på vad ni brukade dansa omkring i när ni gick i 3:an? :D
(Hm, och nu upptäckte jag ju att det fanns ett album som hette Absolute 90's som hade med typ..allt)

Örhänge :)

Igår var en dag fylld av inaktivitet, men jag gjorde ett örhänge också. Bara ett, sen hade jag inte tillräckligt med pärlor till det nästa..men det ska jag fixa till idag.
Felfokus och gråväder till trots så blev det en bild på det:

Nu går jag omkring och funderar på om jag ska bli en av alla de coola kids som skaffar en etsyshop och försöker kränga halsband och armband och teckningar och sånt..Men jag vet ite om Etsy är bra..Någon som har några synpunkter?:P

Quilling

Idag har jag pysselsysslat en väldans massa med pärlor! Senare ska jag göra precis samma sak, fast med papper och sax istället. Tyvärr kan ni inte få se några fina foton på det jag har knåpat ihop, ty det ösregnar utomhus och inomhus är ljuset för dåligt.
Däremot kan jag tack vare Craftastical Kara visa hela världen det fantastiska i quilling! Quilling är när man rullar små pappersspiraler och limmar fast dem på papper. Låter inte så märkvärdigt, men titta bara så snyggt:(source) Craftasticalkvinnan kan sina saker!:)

En sån ska jag göra en vacker dag! (Fast ett M) Det blir tipptopp, för pappa klemade bort mig med så mycket färgglatt papper att jag knappt orkar bära det (Lidl har buntar med tjockt och mellantjockt papper, billigt och bra) och igår var Eleonora och jag på IKEA och jag fick med mig några ramar hem, så det blir ju helt enkelt perfekt.
Igår var jag med Elisabeth också, den underbara människan. Tjosan!:)

Tisdag

Igår fick jag sommarlov!
Det firades med att lämna in den sista hemtentan (inte under högtidliga former, men väldigt lättat) och dra ut och göra stan! Göra tsan mitt på dan' gör man med donken och vänner.Vänner som kommer på att man kan..plocka av varandras huvuden?:D Sen så drog vi runt lite till, prövade peruker på söder (bildbevisen har dock inte jag) och hade det allmänt trevligt.

Sen kom jag hem och gjorde tråkgrejer och sen drog jag över till Gabbi.
Jag vet inte hur vi kom in på det, men Gabbi kläckte ur sig "DET SER UT SOM DE DÄR HATTARNA SÄTTER PÅ VARANDRA" och..ptja..

...och varför inte? tyckte jag.
Sen så läste Gabbi Twilight och jag läste min Under-the-Dome-bok och vi levde lycklliga i alla våra dagar. Tills vi somnade och vaknade och det var onsdag!
Då kom Joanna och Emelie över, och så spelade vi alias och ett knäppt, urkul ballongspel.
Sommaren börjar braa!status uppdate:

SOMMARLOV!
Har gjort en massa finfina saker idag, det senaste i raden var att åka hem till Gabbi för övernattning med speldag imorgon. :)


MMMHM!

Josh Cooley

Jag har slutat att vänta på mirakel, fått tummen ur och skrivit hemtentan! (Dock hade det varit förtjusande trevligt om den hade skrvit sig själv, men icke!) Nu ska jag tjuvstarta sommaren med nybakat surdegsbröd och en god bok.

Och så måste jag säga att jag älskar Josh Cooleys Lil' Appropiatebilder, barnboksillustrationer av filmer:Pretty frikkin' awesome! Pluspoäng för att jag älskar Leon. Gå in på hans webshop om ni vill se mer, och lägg Josh Cooley på minnet. :)

Fredag + lördag

I fredags åkte jag över till Gabbi och partajade på hennes studentmottagnig. Eller liksom, partajade lugnt och trevligt med bland annat spelet Hur fan visste du det? (Gabbi visste vad fisting var! Och jag..visste också skumma saker) tills klockan blev halvtre och vi gick och la oss medan solen gick upp.

Den stolta studenstkan strikes a pose!

Vaknade, norpade gårdagens kakor medan jag drack te och läste en bok och drog vidare till min bror som bor ett stenkast bort. Lekte med min brorsdotter som är snorsöt. I kid you not, när hon är glad får hon en att smälta.

Grinda

Igår åkte jag ut till skärgården med mina konstvetenskapskompisar. Grinda var vår destination. Jag förväxlade Strömkajen med Nybrokajen (mitt lokalsinne är en skam) och fick oss att missa båten, men de accepterade mina fel och vi tog nästa båt.

Och så åkte vi utåt:


Två och en halvtimme solksken senare var vi framme och kunde ropa HEJ IDYLL:

Det var hur fint som helst på Grinda, men lite väl igenbommat eftersom inte somamrsäsonget kommit igång på riktigt än. Inga caféer var öppna, men vi kunde ta en läsk på Wärdshuset i alla fall. Vi doppade fötterna i havet, solade oss på klipporna och slappade i den ljuva sommarsolen.

Senare på kvällen träffade jag Henrietta, och vi sparkcyklade järnet här i krokarna. Det är världsbäst att bo i Suburbia, för det är knappt några bilar ute på kvällen, så man blir inte påkörd om man är ute mitt på vägen. :)
Idag är det fredag, och inte vilken fredag som helst; det är PARTYFREDAG, för nu ska jag på Gabbis studentmottagning! Oh, som hon har längtat!;) 

1 foto/timme (äh, nästan)

Jag är tillbaka på blogg.se, (...så alla som älskar mig kan ju byta favoritadress. Hohum.) och jag tyckte att jag kunde försöka mig på ett sånt där tjusigt 1 foto per timme inlägg, för jag älskar att läsa dem själv.

Jag vaknade klockan fem imorse och kunde inte somna om, så jag gick upp vid 06. Världen belönade mig med en klarblå himmel och en måne som fortfarande syntes:


Vid 07 hade jag ätit frukost, och satte min allra första surdeg någonsin:

Vid 08 duschade jag, klädde på mig och pillade med blogg.se för att få till samma fina header som på förra bloggen. Den är awesome, jag kommer aldrig släppa taget om den. Jag funderade också på om jag skulle råka förstöra någonting på Moderna. Jag skulle bli skuldsatt för livet, men jag menar...om det redan har hänt, så behöver jag ju inte oroa mig för att hamna i värre situationer? Beslöt mig för att det var dumt ändå.

Vid 09 gick jag hemifrån, skulle möta Eleonora vid T-centralen. Det närmsta jag någonsin kommit fysiskt självskadebeteende är att släpa runt på hardcover böcker. firade avsaknaden av salstenta med att välja ut den tjockaste skönlitterära ur hyllan. Raringen, på sex sidor dog en hel bunt människor och en massa olycksbådande saker hände, spännande värre.Vid 10 var jag försenad (jag hade haft fyra timamr på mig..hur..HUR?), men det var Eleonora också, så det var ju perfekt. Vi tog en promenad till Moderna för att se på en utställning som vi måste hemtenta om. Det fick bli världens turistfoto på vägen, allt var så fint. Solen sken, vattnet kluckade, tuisterna vimlade och en massa kostymnissar åt glass:
 
Vid 11 var vi inuti Moderna och där fick man inte fotografera. Men vi traskade runt och tittade omkring på väldigt mycket väldigt fin (och konstig. Hah.) konst. Vi blev lite besvikna över att utställningen vi skulle gå på var så liten, men den var bra på så sätt att vi kunde reflektera över den. Dock måste hemtentan vara objektiv.
Vid tolv var vi fortfarande vid Moderna, men vid 13 så var det lunchdags. Vi skippade alla uppsmällda mattält i kungsan och satsade på en Max hamburgare istället. Min allra första Maxburgare. Föredrog donken, men nu vet jag.
 
Vid 14 var vi konstvetenskapsskadade och promenerade omkring på Östermalm och tittade på husfasader. Eleonore tycker för övrigt att jag är för försiktig för att vara stockholmare, men jag bor ju en kvart från stan, så det måste ha varit den avgörande kvarten. Vi diggade det här huset vid Narvavägen stenhårt:

Vid 15 hade jag precis kommit hem. Efter en heldag med kamera hade jag upptäckt att den hade självutlösarfunktion! Whoo!


Sedan dess har jag gjort någonting så oglamoröst som att föra krig mot all skit hemma, beväpnat med diskmedel och gula handskar har jag bekämpat fläckar som verkar växa som ogräs. Tyckte inte att det var värt att fota, och så blev jag trött på det också. Hmm.

Summan av kardemumman är att den här dagen har varit både effektiv och världsbäst, och inte är den slut heller! Yeah!

RSS 2.0