lite oglamoröst arbete senare


Lite träslöjdssal, en massa ståltråd och en gnutta svordomar. Och ugnsfolie från Euroshopper, den enda produkten från det varumärket jag känner mig trygg att promota. I alla fall till modellbyggande.

Modellbygge klart - check.
Bandsågen avstängd - check.
Alla fingrar intakta - check.

Finemang!

På tal om oglamoröst arbete behöver jag verkligen, verkligen rensa golvbrunnen. Euuuw.

Päron

Jag förstår inte hur föräldrar fixar det. Idag har jag varit i skolan från 9-16.30 (jag smet lite tidigare), tvättat och bakat en armé av bröd. Dessutom har jag ätit nyttigt (minus de hundra kilona naturgodis) och snart är det ju dags att sova. Jag menar..VAD I HELA FRIDEN? VART TOG TIDEN VÄGEN?


Ah nom nom nom på hög nivå.

Päron måste göra allt sånt, men tvätta för minst en person till (och att tvätta tre maskiner, ta ut dem och hänga upp dem är ett helt kapitel av tristess), laga mer mat, handla mer mat, jobba, faktiskt vara effektiva på jobbet, underhålla ungen, hinna med att få undan så mycket saker att det i alla fall är drägligt städat och allt det gör de varje frikkin dag. Utom möjligtvis tvätten.

Sheeesus. På lördag kommer mamma och pappa upp. De ska skämma bort mig lite, men jag ska passa på att skämma bort dem också. Känns hyffsat rättvist, nu när man fått perspektiv på ensamboendet och tidsbristen.

min mage är gollum, och gollum kräver fisk

Idag har jag fikat två gånger (en gång på stan, och en gång med hemmamys med ett gäng kompisar) och sedan gjort lyxmiddag (jag hade sill-och-potäter craving. Och lax. Det är min inre tant som spökar igen. För all del, jag satt ju på gungstolen större delen av fikat.) och sen har jag fascinerats över hur stor del av studiemedlet som jag bokstavligen äter upp. Se bifogad bild:*Ah nom nom nom.*Bilden är uppenbarligen redigerad för att se drömsk ut. Ni vet, för det var så himmelskt gott. Eller för att studenter egentligen bara ska kunna drömma om rökt lax, och modfällt koka ett paket nudlar vid en smutsig spis.**

**Jag hade en smutsig spis i alla fall.

Battle hymn of the Tiger Mother


Eftersom jag är motsatsen till ett patydjur så har jag idag (lördag) lagat en miljon matlådor, bakat en kaka och städat toaletten. Och jag tänkte lägga mig vid tio, men fastnade vid en artikel om kinesisk barnuppfostran vs. västerländsk barnuppfostran. Kort sagt så är kinesiska mödrar en gnutta (underdrift) mer drillande än sina västerländska motsvarigheter. Amy Chuas barn har till exempel aldrig fått sova över hos en kompis, eller fått spela dataspel - men de klinkar pianot mästerligt och spelar fiol och har högsta betyg i allt.

Jag slits mellan åsikten "kvinnan är uppenbarligen galen, ungarna kommer ju att bli prestationsprinsessepsykbryt"  och "hm..så kanske man ska uppfostra sin unge".
Fredag

Idag har varit en såndär dag då jag lugnt kan krypa ner till kojs, alldeles tillfredställd med dagens bedrifter och äventyr. Vädermässigt var det kallt, men det var väldigt vackert ute, så det gjorde ingenting. Inte ens när jag efter en supermiddag på ett café i stan knallade hem så frös jag, för jag var alldeles för upptagen med att hänföras av den fina fullmånen.Till och med skolan visade sig från sin bästa sida.Och fastän jag inte precis var ett under av effektivitet fick jag lite gjort. (Min kompis Madde är handmodell på den här bilden. Hon har jobbat i lera.)När jag förklarade att jag ville få några träklossar att sväva så fick jag till och med höra att ifall det var någon som skulle kunna trotsa tyngdlagen så skulle det faktiskt vara jag. Känns värt!

Over and out

Kom så struntar vi i kylan och trotsar tyngdlagen tillsammans (måste bara lära mig dansa först)

Jag har inte frusit ihjäl! (vilket i det här klimatet är en bedrift, men hemligheten hette: nya skor och lager på lager) Vad som hjälpte lite (förutom en herrans massa kläder och svordomar) var att vår skoluppgift numera handlar om dans. Jag har tinat upp själen med att titta på människor som skuttar runt graciöst, människor som beatar, människor som voltar och oj vad fötterna har rört sig.


(source)


(source)


(weheartit)

Det är fantastiskt vad den mänskiga kroppen är flexibel, vad den kan tränas upp, vad som är fysiskt möjligt. Hastigheten och smidigheten vi kan röra oss i. Jag har youtubat dans och dans och mer dans (mmm, male pole dancing med) och jag är sjukt fascinerad. Pepp pepp, jag vill också kunna!

fimbulvinterVARFÖR BOR DET FOLK HÄR UPPE?!!! VARFÖR?!!
VARFÖR NÖJA SIG MED ATT GRÄVA BORT SKÅNE? GRÄV BORT HELA SVERIGE OCH LÅT OSS FLYTA IVÄG NÄRMRE EKVATORN!
AAAARGH!!! *KÖLDSLAGET PSYKBRYT*

I (don't) like mondaysOm trettifem minuter slår dygnet om och söndag övergår till måndag. Jag är lite kluven i frågan. 
Gå upp tidigt vs. göra coola grejer i skolan (bildbevis på att detta sker ser ni ovan).
Häpphäpp, oundvikligen kommer det att komma en måndag, och då får man väl se till att den blir så bra som möjligt! Jag har redan förberett födelsedagsfika åt en kompis, och det är ju..ptja..kalas!

Sathurday night

Det blir utgång ikväll!


(weheartit)

Tjoho!


---

Idag har jag kommit hem och uppdaterat mig om världen på DN.se. Kan konstatera att en del av mänskligheten fortfarande är idioter. Tur att jag tog en lunchfika idag, annars kanske jag hade blivit ännu bittrare.

Ljus

Efter en lagom hård skoldag, matande av dammråttan greger, punchout på IKSU (man..slåss i luften typ) med en massa från skolan, diskande av fem matlådor, två tallrikar, två koppar och oheligt mycket bestick så var det dags för lite skolarbete:(Det finns en viss risk att jag tack vare ljusworkshopen i skolan råkar tutta eld på någonting här hemma.)

Dagenst insikt

Om folk hade varit avocados så skulle jag ha varit Sveriges mest fruktade kannibal.


(weheartit)

(och visst är det en fantastisk tatuering?)

Overn'n'out.

"Det har varit en jobbig vecka. Jag kan ta en stark."Jag har haft en fullspäckad kalasvecka! I skolan byggde vi stora modeller denna vecka, fast inte 1:1 som jag trodde först, utan 1:20, men de blev väldigt stora ändå. Den lite mittemellanstora här nedaför pallade 100 kg innan den kollapsade! Den ovanför pallade typ 90, jag var med och byggde den. Dock behövdes konstruktionen förankras i marken, men killarna i gruppen fick ställa sig på den. och hållas fast av typ fyra andra personer. Hehe..Papperskonstruktionerna var mycket imponerande, men inte fullt lika hållbra. I proportion till sin egen vikt tog de ändå en del!och sen när skolveckan äntligen tog slut igår, så var jag på en fantastisk filmkväll hos en tjej i klassen. Jag hade inte umgåtts mycket med henne förut, och blev överentusiastisk när hon hade talanger såsom mangatecknande,  pärlande och drinkblandande.

Jag vet att det ite är en typisk miriamaktivitet, men jag skulle nog vila lära mig att blanda drinkar. Och sen färgmatcha dem med andra grejer, typ porslinet eller tapeterna eller klänningen (ah, där kom min inre hippie ut) och hitta på konstiga namn åt dem.


Tyvärr bodde den fantastiska damen vi var hos ganska långt ut, och vi fick ta näst sista bussen hem vid elva för att inte komma hem halvtre. Jag var pepp på sömn, eftersom jag hade varit i skolan fram till halvett på natten en dag, och tio en annan. Korridoren tyckte annorunda. De hade partajat och var på väg mot utgång.
Eftersom jag lever efter filosofin att allting bör testas en gång (ni vet, inom vissa gränser) tyckte jag att det var väl ett tillfälle lika bra som ett annat att kalasa med mina grannar!

Vi hamnade i en av fysikgränds källarlokaler (lustigt nog i samma hus där en av mina kompisar bor) och jag blev bjuden på drinkar. Och oj, det är farligt för en lättviktare, särskilt när drinkar smakar läsk. Min ena granne (han var i och för sig också ivrigast at skåla med mig) var till och med min wingman (vilket här får illustreras med Barney Stinson, och hans hot vs. crazygraf):"Miriam! Långa eller korta killar?"
"Öhhm..långa! Fast inte breda, då skräms de..eller kanske korta, för jag vill ju anpassa mitt kök efter 1,60 när jag blir stor."
"Men du ser han där? Om du ser någon du gillar, då gör du bara lite såhär *putta in mig i killen bredvid*"
"whoaaa!"
"Sånt här ska man alltid jobba i par med!:D"och sen efter en totalt awesome kväll och natt kom jag hem och sov och sov inte och sov och sov inte. Men jag trivs verkligen där jag bor nu, fastän jag hade mina tvivel i början. Det är kalas!

zombie mode on


Igår kom jag hem klockan ett. Inte den bra delen av ett på eftermiddagen utan 01 på natten.
Och nu är det allt dags att dra mig till skolan igen.
Jag ska pyssla lite med bandsågen, såhär käckt efter 5,5 timmar sömn. Lyckliga tankar, och så håller vi tummarna för att jag kommer hem (tidigt) med alla fingrar i behåll.:)


RSS 2.0