This is halloween (snart så)

Igår var hela reviewångesten över, alla har redovisat sina projekt. För att fira/för att ha kul/bara för att det är trevligt var det filmkväll igår! Godis, hembakta kolasnittar och Tjenare Kungen blev det hemma hos Miriam. Det fanns för övrigt en till i lägenheten (som var lika stort som ett helt hus! Jösses!), så Miriamarna florerar i Umeå!Bra film, lite feel good över den! Vägrar att se någonting jag kan börja gråta av på fredagar!

Idag blir det second hand runda med tre damer från min klass, och sedan ska jag hem och storkoka och..


Pyssla med halloweendräkten! Designskolan håller maskerad, och jag har hört rykten om fin dekor och glada människor, så det blir kvällsaktiviteten. Tjolahopp!
Det var så länge sen jag klädde ut mig, så jag är jättepepp!

Har ni det läskigt där ni är? (tillfrågas mina konstanta 7 läsare, och alla som råkar droppa in)

21:00

Oh, har förstått att det går att tidsinställa inlägg nu, får se om det funkar!

Klockan 21:00 har jag förhoppningsvis hittat till filmuthyrningsaffären och är redan hemma hos Miriam (vi snålar på namn i klassen, och har 2 st.  Miriam, 2 Rebecka, 3 Stina, 3 Viktor och 2 Måns. Det blir mindre komplicerat om alla heter likadant.) och kollar möjligtvis på Amelie och äter förhoppningsvis mina nygräddade kolasnittar.

Får se om alla kansken slår in.
/Miriam, 20:12.

Hoppdidopp världen!

Jag har vaknat upp ur graven (även kallad deadlinestressen) och känner mig numera som ett sånt där tjusigt dansande Tim Burtonskelett! Vi har haft mitterminstjotahejti, en redovisning för lite lärare och några klassmänniskor, på vår allra första individuella uppgift.Ärligt talat så sög det rätt hårt precis efteråt.

Men såhär med några timmars avstånd kan jag säga att: nej, jag kan inte prata inför publik. Jag kan definitivt inte göra det spontant på engelska heller. Men det är bara att öva, så kommer det att funka. Min kreativa förmåga som jag trodde var utflugen och borta för alltid är tillbaka, för när jag hade pinnat upp allting så tyckte jag ju ndå att: det här är ju bra. Milaväg ifrån perfekt, men jag har bara varit studerande i två månader, alla är vi barn i början.

Så japp, nu är jag glad! Och fri som en fågel, nästa uppgft börjar inte förrän på måndag. Eller ptja, så fri som jag kan bli med kurslitteratur och allt sånt som hör skolan till, men ikväll är det helt blankt. Det ska bara bli slappkalas och torsdagsmys av kvällen.


---

Kom hem från skolan för en timme sen.
Deadline imorgon vid fem.
*wooh*
Godnatt världen, nu drar jag ner rullgardinen, men jag har det bra på min tid, fastän större delen av den tillbringas i skolan.


Det gick snabbt det här med hösten

Ett, två..


tre, och så var den borta. WTH, vad hände?!


Idag har jag varit Duktig med stort D, flängt runt i skolan (på en LÖRDAG!!), försökt överkomma min rädsla för sågar, storhandlat - min plånbok känner bokstavligen bara tomhet inuti -, lagat mat, bakat bröd, fixat ett frysfack, tvättat, överfört bilder och allmänt röjt lite i rummet (inte för att det märks, stökäckel överallt).

Nu ska jag krypa till kojs mellan torkskåpsvarma lakan och fnula lite på filosofi och vulkanstäder, drömma mig bort till fjärran länder och se fram emot morgondagens söndagsfika. Wooh!

Kreativ svacka

Det här beskriver väl allt rätt bra:

RÅTT!

Hah, jag ska läsa lite manifest och städa undan lite skräp och sen ska jag sötta mig ner och försöka traggla med vulkanstaden som bara verkar gå åt skogen. Eller egentligen inte, men det är en process att få den att växa fram - och ptja..jag är lite långsam bara.

Stockholm #3

Första kvällen i Stockholm var hur konstig som helst. Hemma var ju hemma, fast ändå inte. Jag är ju alltid välkommen - det är inte det - utan det var bara så tydligt att jag hade flyttat. Allt var kvar där jag hade lämnat det, men det var något som fattades. Sjukt konstigt.

Fredagen var najs, det blev lite skissande och så var det ett entusiastisk möte med Henrietta! Ett kort möte dock, hon skulle till Öland och bräka ikapp med fåren. Sen var det en massa mer skissande med en Uppsalamänniska från klassen, det blev en massa strövande på ett snorkallt (men ack så vackert) Söder och utforskande av gränder i Gamla Stan.

Jag älskar gränder, det finns inget bättre än att kliva in i något trångt och komma in till en fin och öppen eller instängd (/hemlig) innergård.
Det blev mycket Gamla Stanströvande, alla dagar tror jag. Och så träffade jag Gabbi, yaaay! Fast jag var sjukt stressad, så det blev kort. Efter Gabbi träffade jag Karro, och jag var åter igen stressad, så det blev om möjligt ett ännu kortare möte.Karro jobbar på en båt. Coolhetsfaktor 1000.

Resten av dagarna strövade jag omkring och skissade på (ännu mer), och gjorde genomskärningsbilder, och shoppade pysselmaterial på. Jag kom sjukt entusiastisk till skolan ida goch hivade upp min väska och deklarerade att "jag har med mig så mycket saker så att de tkommer se ut som en dagishörna här!!!!:D" och så viftade jag med lego och piprensare och tuschennor och annat.

Det var kalas i Stockholm (minus stress), till jul är jag tilbaka!


Stockholm #2

Yo peeps! (<--- inte en så typisk Miriamhälsning.)
Min tid i Stockholm börjar rinna ut - jag vänder tillbaka till Umeå imorgon - och allt jag kan säga är "ohshiiiiiiiiiiiiit!!!" för jag har haft sjukt kul, men är en gnutta stressad. Skolarbete säger jag bara, hujedamig. Eller, att skissa är inga problem, att vara skalenlig däremot..ptjaaa.


Jag tror att jag lär mig saker i alla fall, och jag ser Stockholm med nya ögon. Både rent arkitektonisk, men också på andra sätt. det som slår mig mest är att Stockholm är väldigt..tätt. På en umebo går det tio Stockholmare,o ch man vet inte var de tar vägen, hur de ska gå, varför de är på samma ställe som en själv samtidigt som en själv, varför de är så många, och varför de alltid går i klunga och varför de alltid jäktar. Det är ett mysterium.
Ett mysterium jag ska spåna på när jag är tillbaka i mitt korridorsrum och ugglar, samtidigt som jag skriver om alla Stockholmsäventyren och fina dagar jag varit med om.


Stockholm #1


Nu är jag hemma hos mamma och pappa igen, för fyra dagar framåt! Kom igår till ett beckmörkt Stockholm, och nu är det bara att köra på och ha så mycket kvalitetstid med kompisar, syskon och päron så möjligt, samtidigt som skoluppgiften ska hinnas med. Wheee!Världens bästa höstfärgiga trädgård står och väntar på mig! Det känns som om jag har varit borta längre än (drygt) två månader, allt är så stort och fint och..rent! (mitt rum i umeå är en enda röra, och jag ser ingen ljusning i situationen, då min lust att städa inte är..särskilt stor (/obefintlig).
Häpphäpp, nu är det dags att bege sig!

finfint

Umeå är hyffsat platt, utom en enda backe. Svingen. Jag susar nerför den på morgonen, men varje kväll vid fem-sextiden (eller senare) är det himla drygt att trampa upp. I verkligheten är Svingen inte så brant, men den är lång, och för någon som, inte har tränat på någon månad så känns den näst intill lodrät.Däremot blir man sjujäkla fint belönad med utsikt, om man är där i rätt tid.
VÄRT! (det uppväger till och med det faktum att det var is - IS!! - i alla skuggpartier i morse)

Nu är det ett nytt projekt på G, som vi håller på med i två-tre veckor. Det har gått från att kännas ypperligt hopplöst till att vara kalas, och allt känns bra. Inte ens korridoren är läskig längre. Jag ska slappna av med ansiktmask, skolbok och mykofta och gungstol och möjligtvis pannkakor ikväll. Har redan tjuvstartat med lite godis, humdidum.. Avslapping är som balsam för själen, och bättre blir det: en timmes sovmorgon imorgon! wooh! Nu ska jag gå och bli tjock och lycklig och bildad. So long!

Lookalikemorot (nerdvana)

Jag och Edith svängde förbi mataffären igår och då såg jag en morot på anabola steroider, och den hade en liten missväxt också:och jag typ."omgomgomgomg" för mina associationsbanor gick rätt snabbt, för jag är en nörd. Men kom igen nu, liknar inte miffomoroten en viss..SNAPE!:D

Jag ska göra han lite finare, innan jag äter upp honom visserligen. Och möjligtvis lämna honom i köket nån gång också, för att..lite Harry Potter förgyller vardagen, och för att jag är knäpp.:D
(och nu tillbaka till pluggboken)
Humdidum, hoppas inte tuschet är giftigt. :)

Lördagsinspiration


(weheartit)

(weheartit)

(weheartit)

(weheartit)

(weheartit)

Ha en toppenkväll!


Det är dags för fredagsmyys! (om det så blir det sista jag gör)

Idag hade vi redovisnig av vårt Vulkanprojekt som vi hållit på med sen i måndags! Det gick bra! Tror jag..vi blev inte fullt grillade, utan det kändes bra! Det enda är att jag måste lära mig vara mer spontan när jag pratar, och inte krypa ihop bakom mina längre gruppmedlemmar - vilket jag var sjukt deppig för att jag gjorde, men det fixar sig. Tusan, det är bara något jag får lära mig helt enkelt.

Efter veckan kändes hjärnan ungefär såhär:

(weheartit)

Men jag hängde kvar lite i krokarna och hamnade hos Max med ett tjejgäng. Nomnomnomnom! Väl där kom vi fram till att Svullarkväll i kombination med idol var en bra idé och hamnade hemma hos Sophie. Det kändes väl såhär:


(weheartit)


(weheartit)


(weheartit)

Det vill säga, det var trevligt värre.
Nu ska jag sova, imorgon väntar en heldagsdejt med kursboken och lite brödbak och lite materialshopping - tyvärr bara nödvändiga grejer, som stållinjal och limpistol. Woaah.
Förresten har vi tillgång till verkstaden hur mycket vi vill. Det är skolans träslöjdssal, och jag känner att jag måste komma över min rädsla för stora bullriga maskiner och vasa saker, så jag kanske kommer hänga där lite i veckan. Whee!

Tips på enkla saker man kan hammra ihop?

Umeå #4Idag har jag slagit varit-i-skolan-tidsrekord! Mellan 9-20 har vi jobbat med projektet, fått verkstadskörkort (dvs lekt med sågar) och projektat visare. ELVA TIMMAR! ELVA! Det är helt galet säger jag bara, men snart är det helg, lyckalycka!

update

Vi håller på med en sjukt kul grej i skolan, men de är långa dagar! 9-18 idag, modellbyggande till sentsentsent! Det är verkligen precis som det någon har klistrat upp på dörren:

Välkommen!
Kom ihåg att gå hem!


Nu är jag ju hemma, och har varit det i tre timmar. Tre. Jag vet inte om jag trivs eller inte. Om jag kanske borde flytta till en annan korridor. Jag har ju bara bott i en enda, så jag vet inte hur det är, men jag har hört rykten om att folk sitter i allrummet och äter och sånt i korridorer, och kollar på TV där typ. Det händer inte här. Jag sitter ensam och liten inne i min tantkoja, i allrummet ekar det. I köket hopas äcklet. Det är så det känns just nu i alla fall.

Experiment

Hur det ser ut i köket:

Sunk ala korridor.

Mitt kylskåpsmeddelande till..ja..folk:
Imorgon är min (och en annan korridorares, lag om två vettni) städvecka över. Jag ska marschera in i köket till frukosten i morgon, medan jag sätter på mig skygglapparna och sjunger "INTE MITT PROBLEEEM, INTE MITT PROBLEEEEM" i bröllopsmarchmelodin.

Kalas!


Vegetariska världsdagen

Idag är det världsdagen för vegetarianism!
Jag vet inte hur den kom till, men jag vet att veggomat is the shit! (fastän bacon är frestelse på hög nivå, och min inre Gollum skriker "FISK!!" varje gång jag går förbi frysdisken..). Jag hade ingen aning om veggodagen när jag började laga middag, men det var inte så svårt att efterleva den vegetariska dagens önskan - det blir ju vegetariskt i 99 fall av 100 ändå.

Idag blev deeeet:
*trumvirvel*

Underbara Claras kikärtsgryta!

Den är god. Min blev dock inte lika fin (/ser inte särksilt aptitlig ut) - eller "lika fin", det är ett understatement, min gryta såg ut som ett matmiffo, en matvärldens Quasimodo med curry. Dock segrade den inre skönheten ännu en gång, det blev otroligt god, och det blev tre lunchlådor över.

Min korridor är imponerad över hur mycket jag bakar och att jag alltid gör lunchlådor.
Jag är snarare imponerad av den sjuka takten i vilken all min mat går åt. Jag borde göra en matbudget, men efterom jag fortfarande håller på att bygga ett basförråd så blir det hyffsat dyrt varje gång jag går till mataffären..

Hursomhelst så ska jag iväg och städa nu, allt är jättestökigt, och väldigt dammigt. En kompis kommer hit för lite kakbak imorgon, och därför är det bäst att jag förösker fixa till ett visst minimimått av ordning. Jag vill helst inte skrämma bort henne.

Trevlig fredag
och hipp hurra för grönsaker!

RSS 2.0