work in progress

Work in progress: (kvalititen på webcamkameror suger ju, men det är otroligt bekvämt)Han kommer intemed fred, han kommer med ondska och krig och massförstörelse och sånt!
Fyller ut tiden lite med teckning så att det snabbare ska bli måndag.
Första gången i mitt liv jag längtar till en måndag. Nästan alla museer har stängt på måndagar, för övrgt! De har fattat grejen! Vi hoppar över dagen och så blir alla lyckligare!

Umeå #2

Igår var mamma, pappa och jag vid Myrornas i Umeå, och idag var det dags igen! Jag hade spanat in två bordslampor, som jag inte var säker på, men nu hade jag besätmt mig! Väl där insåg jag att jag aldrig skule kunna ta hem dem själv, så jag blev lite bitter.

Sen hittade jag andra fina saer istället, som ska göra rummet lite mer personligt, och då blwv jag glad igen.
Rummet ja. rmmet, rummet, rummet. Gabbi vill att jag dokumenterar och visar henne hur jag bor nu.
Öhm..Det är alldeles för dödligt flyttstökigt för att göra det just nu, men för att inte göra ala mina nyfikna kompisar besvikna kan ni ju få se hur min nyinköpta krukväxt bor:


I en vetemjölskruka inköpt på Myrorna! Wooh! Den har det väldigt party där inne, eller kommer ha, så fort jag har planterat den ordentligt..
Då Umeå inte har något IKEA som jag som nyinflyttad student kan älska har det vänsterprasslats friskt med Clas Ohlsson, Rusta, Myrorna och vad helst jag kan hitta här. Finfint, fastän jag i flera år hade varit förberred på att 90% av alla möbler vid första flytten skulle vara från IKEA. Bara awesome att det blir från lite varstans istället.:)

Åh..
och vad är det som skymtar bortom krukväxten?
Är det en gungstol? Är det det?

...

JAAAA, DET ÄR DET! BÄSTA SPONTANKÖPET PÅ MYRORNA NÅGONSIN!!!!

Umeå #1

...och jag är i Umeååå!
woo!
Allt är fint och bra, men svinkallt. I alla fall om man tyckte att stan borde vara lika varm och ljus som ens egen framtid. Ptja, vad ska man säga..
Har tagit fetaproimenader (hade ett ICA på andra sidan huset, men råkade gå några kilometer till ett anat ICA istället, för jag failar hårt på lokalkännedom), mina korridorare verkar vara najs, köket är..köket, mamma och pappa har precis åkt tillbaka till Stockholm (de var här på en dagsvisit och hjälpte mig handla ugefär en miljon prylar) och på måndag börjar skolan. Puh.


Mitt rum är finfint, ni får en mindre bild med webcamen, och ett tittut från mig. Tjosan.
Nu ska jag hänga saker i garderoben, hänga gardiner, koka te och göra sånna där vettiga inflyttningssaker, jag tror att allt kommer bli kalasbra!

---

*PSYKBRYT*
TJARÅJAGDRARJUIMORGONMORGON. SYNS OM NÅRA DAR.
AAAH
AAAAAAAAAH.
AAAAAAAAAAAAAAAH!!!!

Öh..fullkomligt normala flyttnerver?

oh shit

Jag har haft en underbar dag idag, med en effektiv morgon, en fail tur till Moderna Museet (som ligger på skeppsholmen och inte vid Djurgården, men motion och trötta fötter fick jag iallafall!) med Elisabeth. dock var museet måndagsstängt, en underlig företeelse tycker jag.. Men dagen fortsatte med gummistövelshopping med mamma och två B&Jkulor och toppat på det Stockholms bästa utsikt (högt upp vid Slussen) och Tobias/the pianoman som sällskap.

vägen hem var ödslig och skräckfilmsmörk, med kyrkogård och fullmåne (jag vet, jag bor intill en kyrkogård, den löper längst med halva gatan där jag bor, det är..också skräckfilmigt, men det har aldrig stört mig. Mest är den bara fin.) och konstiga ljud i varje hörn. Det är asnajs att bo i en skräckfilm (på låtsas).

Och nu..
nu packar jag lite.

OCH ÄR PÅTAGLIGT PÅFRESTANDE NERVÖS! AAAAAAAAH!

AAAH!


...
fast spännande är det också, galet spännande! Mest är jag rädd för ofrivillig ensamhet, men det fixar sig säkert när skolan börjar! (varintetystochkonstigvarintetystochkonstigtystochkonstig)


Fredag

Wooh, jag hänger och flänger! Idag hade jag omtenta och det giiiick..sådär! Men jag tror jag kan ta det den här gången. Jag har klarat 75%, så jag får CSN för mina fortsatta studier, men jag tycker inte om att ha lösa trådar hängande, hujeda!
En enda förplioktelse på hela sommaren,och så havererar tåget när jag är på väg, det kändes lite surt, men jag kom i tid ändå. Sen hängde jag lite på stan, traskade runt i pysselaffärer och hade det allmänt finfint. Har fått MÄNGDER av pysselmaterial idag, I kid you not! Högar och högar av hobbymateriel av far min, för att göra ett kort till min faster som fyller 70 och för att..jag är snäll? (Jag vet inte, snarare för att han är snäll.)

Så jag ska dra och pyssla nu! Och så ska jag dra till Malmö också, och fira tidigare nämnda faster. Så see ya later alligater! Förra gången jag drog dit hade vi knappt någon tid att utforska, men jag hoppas att vi kan göra det lite nu..Hann upptäcka att skåningarna har den coolaste stenorkestern i stan:


Häpphäpp! 

Bento Art

Jag har bakat en limpa som på nära håll ser ut som Frankensteins monster. Den smakar gudomligt som ostmacka däremot, men som sagt, den ser ut som ett matmissfoster (likt mina biskvier).
Under tiden jag lär mig att göra snygg mat (hej i-landsproblem!) får jag nöja mig med att titta (/dreggla över) andra människors snygga mat, vilket ofta kommer i form av Bento art. Ja tack, jag äter dig gärna när som helst:

 
(source)


(source)


(source)

MHM, skills! Den sista bilden kommer för övrigt från Bento Zen, en hel blogg tillägnad Bento, med recept och fiiiina bilder, wooh!

I övrigt har jag varit med de bästa damerna från konstvetenskapen iförrigår, och toppinglorna som jag känt sen dagid igår, men ingen av dem fastnade på bild. Men det är bra gäng jag hänger med!:)

Två av det bästa på youtube just nu.

Deadline post it stop motion:


och T-shirt war:

Det är någonting med stop motions, de är hur hä'ftiga som helst. + att det är så sjujäkla tidskrävande så att det blir ännu mer imponerande!

death rays och sånt

Jag förundras åter över att jag har så mycket jag måste göra, så mycket jag vill hinna med och så många jag vill träffa innan jag åker, men så lite tid. (Eller så är det jag som måste lära mig disponera tiden bättre, men schhh!)
Tygpåsen är klar, om inte annat! Såhär 10 dagar innan jag föyttar har jag upptäckt hur kul det är att sy med maskin (när den inte säger HACKHACKHACKAARGH och äter upp ens tyg), vilket är fail på timing, för maskinen följer inte med upp. Påsen är fodrad - sådär riktigt ordentligt så att det inte har blivit några fula sömmar alls - och har till och med en innerficka, för det är pestigt att behöva leta efter nycklarna längst ner i botten. Det är inte den tjusigaste jag har gjort, men det är en finfin början på vad komma skall (om jag hinner, på de där tio dagarna...)


Och så har jag fixat runt lite i trädgården, klippt grenar (otroligt, otroligt mycket grenar) och skördat vinbär (en herrans massa liter) och bakat en massa kakor för att göda min bantande familj. (3/4 som bor i huset försöker dra ner på fettintag) Biskvier blev det förra veckan (de skulle aldrig ha vunnit en skönhettävling, men goda var de!) och biskvitårta blir det idag. Nomnomnom! Det är ett mål att renasa ut kylskåpet och skafferiet lite innan jag åker, och vi råkade ha 1,3 kg mandelmassa liggandes..(mina pappa tror inte på att handla små kvantiteter, det är en kvarleva från när vi var 8 i familjen och åt som hästar allihop.)

Och sist men inte minst så har jag bundrat den här hippieblomman:

Hippieblomman ser inte bara galet färgglad och knasig ut, den kan även liknas vid antingen en alien, eller en death ray machine. Titta på den bara, snart så säger det BOOOM, och så kommer det komma nån rolig röd eller isblå laserstråle ur den och få ner månen eller nått.

säger jag ba'.
 

Vardagslyx

Jag är ett stort fan av vardagslyx och snygga omskrivningar (halvttolv bussen är inte bara halvtolvbussen, det är nästan-midnattsexpressen, eller glad-i-hågen-ungdomsbussen.) Igår kväll var jag hemma hos Karro och Jenny och de hade blivit trevligt galna och putsat porslin, kollat på internet hur man vek servetter till 'franska liljor' och pysslat ihop namnskyltar och satt rosetter på de tjusigaste glasen Karro hade! Tjoho!


Jag kunde inte få en skarp bild av det bara, men det gör inget, jag kommer ha det i huvudet för alltid.

Ah, notera också namnskyltarna, hur de använt både guld och svart och skrivit ut heeeela namnet! När Karro är världsberömd nyckelharpist och har konserter på curlingbanan (hon är curlingproffs också) så kommer hon alltid att ha 'Karolina' på namnskyltarna tippar jag på.
SNOFFSIGT! Jag älskar att ha det fint/lite party omkring mig (fastän mitt rum är en röra och jag krälar omkring i pyjamas så ofta jag kan). :)

En miljon och ett projekt

Kanske inte bokstavligen, men jag har lite grejer på G..

Först ut vill jag brodera en massa. Avsaknad av svart garn (jag är konturkonservativ vad gäller den här - det ska vara svart) är ett problem bara:


Det är ingen konstig manick jag broderar, bara en helt vanlig symaskin på en gammal gardin som skräpade uppe på vinden. Kanske syr en kjol av samma gardin, bara för att..tja..jag kan? Jag älskar kjolar och klänningar, fast jag tycker jag använder det för sällan. Det är det där med vinterhalvåret..

och sen så syr jag en tygpåse av samma tyg:

En liten pluttpåse bara (det skulle blivit en stor och bra en, men jag missbedömde grovt) som jag kan packa ner frukt eller matlåda i bara.

och så pysslar jag fortfarande lite med CD-fodralen:


Här är mitt spöööökfodral! Locket hålls inte ner av sig själv, men ett gem kommer fixa den biffen i alla fall! Fröken Felicia har också gjort AWESOME CD-fodral! Fast ett med rygg också, så man kan sätta dit titeln. :) (jag har en vit lapp på baksidan av mina, så jag kan hålla kollen) Kreativiteten flöööödar, wheeee!

Det var lite av det jag håller på med, annars har jag planer på ett laptopfodral, fler tygpåsar, lära mig decoupage, brodera en miljon fler grejer, lära mig fotografera bra med den lilla kameran och sist med inte minst (det här vill jag ska vara en jättepryl) vill jag göra en monsterövervakningsalien, som ser ungefär ut som en bläckfiskblomma. Skissen är..skissig, materialet är någolunda bestämt.

Hos mig är det inte idéer som saknas, det är tiden som tryter. (och det att jag påbörjar en massa saker samtidigt hjälper inte, men jag behöver ju aldrig ha det tråkigt om man säger så..)


Halsbandshänge

På senaste tiden har jag tentapluggat lite (omtentaaaargh) och för att återstä'lla min möra hjärna efter ett sekel av konsthistoria och konstiga åsikter och konstiga konstnärer har jag pysslat. Bland annat har jag gjort Sveriges - ja, möjligtvis världens - coolaste halsbandshänge.

döm själva:Fast bilden blev dålig, så går det när det inte är ljust nog ute. ska sätta min dino på nån fuskläderrem och känna mig jättenöjd och tuffast i stan när jag har han om halsen. :)


Torsdag

Jag rensar mitt rum lite inför flytten (och jag måste säga: HUR HAR JAG SAMLAT PÅ MIG SÅ MYCKET SKRÄP?! HUR?!?!) och hittade en gammal H&Mkatalog där det stod att 'shorts är det snyggaste i sommar' eller nått. Fast bilderna visade att de egentligen menade att långa bruna ben är snyggar än shorts, men whatever. Försöker få mindre skräp på vinden också, så jag har tagit ner en massa textilier och kläder som jag ska hitta plats åt härnere istället - det har varit både ekorrar och möss på vinden i år, och det är synd på alla fina prylar och mamma+pappaminnen som förvaras där uppe.


Träffade Jenny igår! Jenny har samma effekt på mig som ett besök på grönan + glass + en hundvalp + ett gapskratt. Så bra är hon. Dessutom gödde hon mig med hemmagjord vegopizza och hennes syrras scones i ett ljuvligt litet kök och med toppsällskap, och så spelade vi världens bästa spel: HET POTATIS. Tipptopptipptopptipptopp, idag är jag så glad att jag svär på att även om det började ösregna så skulle regnet låta så: tipptopptipptopptipptopp! Tjoho!

 


James Barker

Via Doodlers Anonymus blogg fick jag reda på existensen av en herre vid namn James Barker.


(source - James Barkers hemsida)

Jag är kär i hans doodles. Han har både en Flickr och en hemsida, med en hel kategori med Freak Animals, som den här älgsyrsan kommer ifrån.  Alla illustrationerna är enkla, men röriga, men snygga, men rena på nått sätt.

---#3245346

jag lider av flyttnerver och humörsvängningar;
ena stunden är det fantastiskt att flytta 63 mil bort, andra stunden är det det mest galna jag någonsin har gjort: jag menar, hur ska jag få kompisar, jag är ju bara ung och dum och konstig!
Sen slår jag det ur hågen (jag har ju inte varit allt för ensam hittils) och allt är fantastiskt igen.
Tills jag åter drabbas av självtvivel. Och glömmer bort det. Och så vidare.

Hursomhelst så försöker jag hålla mig upptagen, jag borde fixa i ordning mitt rum, men fick upp ögonen för vinden istället och nu har jag dragit ner en massa fantastiska tyger från 70-80 och 90-talen därifrån. Vinden borde döpas upp till 'dödsfällan' (vi har inget riktigt golv där uppe) eller möjligtvis 'skattkammaren', men helst av allt till 'vintagenarnia'.


Augusti har börjat.

Nedräkning till skolan! 28 dagar innan jag äntrar Umeå universitet!

Livet är så fridfullt och galet lyckligt just nu, så jag blir inte klok på det. Jag har bostad, utbildning till hösten, jag har träffat vänner tre dagar i sträck, och nu blir det den 4:e och det har varit sällskapsspel, finmiddag både hos en bror och på restaurang, fika, och krukväxter som frodas. Jag har visat alla mina kompisar både basilikan som har fått blommor (vet ni hur ofta jag har fått en blomma att blomma? ALDRIG!) och zucchinin som växer så det knakar. Jag är en stolt krukväxtmamma.


Med lite tur tog jag Jennys kombo på andra försöket, "äckelunge" sa hon (glatt) då. Jag blev mest bara glad.
Och så har jag lärt mig att vika CD-fodral också, och nu är dekorationerna i full gång:

Fast just det här råkade jag förstöra, det som jag tyckte att papperet var allra finast på. Hmm.
Men allt är idylliskt och lyckligt ändå, så jag ska inte gnälla, utan jag ska gå och sy ett laptopfodral eller nått.
tjenare.

 

RSS 2.0